• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.10.2020

20:47

(VIDEO) CEDEVITA POPIJENA NA EKS! Partizan trojkama razbio Slovence

Partizan

(VIDEO) CEDEVITA POPIJENA NA EKS! Partizan trojkama razbio Slovence

Podeli vest

Košarkaši Partizana savladali su Cedevita Olimpiju u četvrtom kolu ABA lige rezultatom 86:77

Crno-beli su otpor gostiju uspeli da slome tek u poslednjih šest minuta kada su se razleteli na terenu i serijom trojki nisu dali ni promil šanse ekipi Jurice Golemca.

Što se tiče šuta iza linije 6,75, puleni Vlada Šćepanovića nisu bili na zadovoljavajućem nivou u prvom poluvremenu, ali su Kodi Miler-Mekintajer u trećoj, odnosno ostali saigrači u poslednjoj četvrtini počeli da pogađaju iz svih pozicija.

Partizan - Cedevita Olimpija 86:77 (16:19, 22:21, 26:24, 22:13)

DVORANA: Hala sportova "Ranko Žeravica" (Beograd)

SUDIJE: Tomislav Hordov, Miloš Koljenšić, Josip Radojković

PARTIZAN: Mika 9, Miler-Mekintajer 17, Zagorac 4, Pejdž 9, Dangubić 10, Gordić 11, S. Janković, Angola, Veličković 6, N. Janković 4, Tomas 13, Trifunović 3. TRENER: Vlado Šćepanović.

CEDEVITA OLIMPIJA: Radović, Peri 3, Hopkins 10, Duščak, Murić 13, Ukić 6, Blažič 24, Braun 10, Hodžić, Džons 11, Ščuka, Marinković. TRENER: Jurica Golemac.

Utakmicu je bolje započela ekipa Partizana koja je na startu povela sa 6:2, pa 8:5, ali je u tom trenutku mnogo bolje proigrao gostujući tim koji je serijom 8:0 došao do pet poena prednosti. U poslednjem minutu prve deonice Slovenci su imali i šest poena viška, ali je na 19:16 smanjio Novica Veličković trojkom 34 sekunde pre kraja.

Na samom startu druge četvrtine Partizan je došao do preokreta, a maksimalnih pet poena prednosti u tom periodu crno-beli su imali zahvaljujući trojki Kodija Milera-Mekintajera dva minuta pre kraja poluvremena. Ipak, u poslednjih 120 sekundi su izabranici Jurice Golemca napravili seriju 10:2 i na pauzu su otišli sa prednošću od 40:38.

 

 

Treću četvrtinu je obeležio Kodi Miler-Mekintajer. U tom periodu su gosti u nekoliko navrata pokušavali da se "odlepe", ali je Amerikanac sa fantastične četiri trojke konstantno vraćao Partizan u igru i uoči poslednjih deset minuta igre na semaforu je stajao nerešen rezultat - 64:64.

 

 

Četvrta deonica počela je sa dva vezana pogotka Nemanje Gordića kojima je Partizan stigao na +4, ali je onda usledila serija gostiju od 8:0, od čega je pet poena postigao Jaka Blažić. Ipak, tada su usledile dve trojke Markusa Pejdža i dva pogođena slobodna bacanja Rašona Tomasa kojim je "parni valjak" vratio prednost od ćetiri poena (76:72). Seriju crno-belih nastavio je Nemanja Dangubić "dugom dvojkom", a tada je trener time iz Ljubljane Jurica Golemac zatražio tajm-aut.

Međutim, posle minuta odmora gosti nisu realizovali napad, a već u naredna dva napada su Gordić i Dangubić pogađali za tri i na semaforu je bilo 84:72 za srpski tim, tačno 100 sekundi pre kraja meča. Do kraja su 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17