• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

05.02.2022

11:25 >> 12:30

ŽELIM TITULU SA PARTIZANOM! Kada podignem PEHAR odlazim! Zdjelar najavio KRAJ!

Starsportphoto

Partizan

ŽELIM TITULU SA PARTIZANOM! Kada podignem PEHAR odlazim! Zdjelar najavio KRAJ!

Podeli vest

Fudbaleri Partizana danas završavaju dvonedeljne pripreme u Turskoj, a vezista Saša Zdjelar sumirao je utiske

Crno-bele danas od 15 časova očekuje prijateljski meč protiv Dinamo Batumija. Upravo će šampion Gruzije biti i "generalna proba" za Partizan koji se nakon utakmica vraća u Beograd, a već naredne nedelje na programu će biti duel protiv niškog Radničkog!

- Iza nas su veoma naporne pripreme. Dosta smo radili na fizičkoj pripremi, trčanjima i snazi. Ekipa izgleda dobro, jedino rezultatski ne mogu da budem zadovoljan jer smo u prethodne dve provere poraženi, a protiv Dinama iz Moskve smo trebali da pobedimo. To su prijateljske utakmice, služe da se neke stvari vide, poprave i ekipa ide u pravom smeru - rekao je Zdjelar za "Mozzart sport". 

Crno-beli su uspeli da zadrže "kostur ekipe" na okupu, a Partizan je tokom zime napustio samo Aleksandar Šćekić. Ipak, beogradski klub je brzo reagovao i angažovao Ljubomira Fejsu i Marka Jevtovića. 

- Odlaskom Šćekića izgubili smo sjajnog momka i veoma dobrog igrača. Nije lako zameniti ga jer je specifična ličnost, međutim došli su Fejsa i Jevtović. Jevtovića poznajem iz prvog mandata, dok sam Fejsu gledao u Olimpijakosu i reprezentaciji, svakako da su nas pojačali, ipak u međuvremenu se povredio Pantić. Nadam se da će pauza biti manja od procenjene jer njegovim izostankom u ofanzivnom smeru izgubili smo mnogo. U svakom slučaju, neko drugi će zauzeti njegovo mesto i verujem pokazati da vredi - ističe zamenik kapitena Partizana. 

Nažalost, povreda Danila Pantića je teže prirode, a on će dodatne preglede uraditi po povratku u Beograd. Bivši vezista Čelsija ostao je sa ekipom u Turskoj i svakodnevno im pruža podršku i potporu, ali i oni njemu uzvraćaju istom merom. 

- Znam dobro iz ličnog iskustva kako je biti povređen i svi smo svesni da moramo da se nađemo Pantiću u tranutnoj situaciji. Ovo je nešto kroz šta prolazimo svi zajedno. Zajedno smo i stigli do pet bodova prednosti u prvenstvu i proleća u Evropi i svaki momak je podjednako bitan. Daču poznajem godinama unazad, iz mlađih kategorija, a i u Partizanu me je dočekao pre nego što je otišao i vratio se. Veoma mi je žao zbog peha, ali to je fudbal i želim mu da se što pre vrati na teren - otrkiva vezista crno-belih. 

Foto: printscreen

Partizan će se tokom prolećnog dela sezone boriti na tri fronta, ali je bez dileme titula glavni prioritet. Saša Zdjelar ističe da mu je šampionski pehar najveća želja u dresu crno-belih. 

- Došao sam u Humsku kada je Zvezda počela da niže titule, ali to želim da zaboravim. Ova godina je izvanredna za nas, sa svim rezultatima koje smo napravili, prošli u Evropi, dobili mnogo mladih igrača. Naravno da sam oduševljen učinkom jer je iza nas najboljih šest meseci u istoriji kluba. Titula je prioritet u nastavku sezone i svi smo toga svesni. Upravo to je ono što mi nedostaje i razlog zbog kojeg sam ostao. Imao sam ponude, ali nisam želeo da diskutujem o tome. Želeo sam da ostanem do kraja, jer mi je klub dao mnogo, a i ja njemu te je šampionska kruna nešto što nedostaje da se zaokruži cela priča - otrkiva Zdjelar koji iza sebe ima izuzetnu godinu. 

- Ovo mi je fudbalski najbolja godina i oduševljen sam ostvarenim, međutim u fudbalu, kao i u životu, sve što si uradio ostaje iza tebe i računaju se samo dani koji dolaze. Ne krijem i mnogo puta sam rekao da sam ostao zbog titule, nije mi se u nekim situacijama pogađalo, ali sada ide sve kako treba i verujem da mogu da osvojim titulu i da kažem: Ja sam šampion, podižem pehar i idem!

Crno-beli imaju pet bodova prednosti, a Zdjelar otkriva da li je to dodatni pritisak za sve u klubu. 

- Partizanov dres je težak tonu i bilo na stadionu 500 ili 5.000 igrača osetiš pritisak. Znaš kako igraš i kako se ponašaš jer ti oni to pokažu. Pritisak u šampionskojh trci meni ne predstavlja problem jer sam navikao na njega i volim ga. Ne znam kako bih funkcionisao u slučaju da nema te vrste odgovornosti. Igrao sam u OFK Beogradu, Olimpijakosu, Majorki i sada Partizanu i u svakom klubu su postojala visoka očekivanja. Pritisak me i tera da idem napred, uživam u tome i voleo bih da isto gledište imaju i moji sigrači - podvukao je Zdjelar. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija