• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.08.2022

13:19

BURA U PARTIZANU, NASTAVLJA SE HAOS U HUMSKOJ! Oglasio se VUČELIĆ i udario na MIJAILOVIĆA!

Starsportphoto©

Partizan

BURA U PARTIZANU, NASTAVLJA SE HAOS U HUMSKOJ! Oglasio se VUČELIĆ i udario na MIJAILOVIĆA!

Podeli vest

Predsednik JSD Partizan Milorad Vučelić oglasio se povodom navoda prvog čoveka Košarkaškog kluba Partizan Ostoje Mijailovića

Slab početak nove sezone raspalio se sitauciju u Humskoj do tačke ključanja, a sukobi u upravi su svakodnevni. Poslednji se oglasio Ostoja Mijailović, a njegovo izlaganje žestoko je "potreslo" prvog čoveka JSD Partizan Milorada Vučelića koji se oglasio u saopštenju koje vam prenosimo u celosti. 

- Nerado se upuštam u sukobe i razmirice o okviru familije Partizanovih klubova okupljenih u JSD Partizan. Ali posle nekoliko istupa predsednika KK Partizan Ostoje Mijailovića koji sadrže bezbroj dezinformacija, teških neznanja i još težih laži, istine i javnosti radi moram to da učinim. U već ustaljenom maniru po kome je sve ovde u haosu i pred propašću te čeka spasioce na nekim izborima ili na ulici, Mijailović tvrdi da „Partizan propada“ i da će ako svi poput njega  ne progovore njegovim glasom i pameću „FK Partizan nestati“. I u svom samokandidujućem zanosu velikog reformatora i sistematičara koji tek posle pet jalovih godina čeka „naplatu“ svojih poduhvata, dodao je „da bi domaćinskim rukovođenjem veliki deo klubova u sportskom društvu mogao da živi na račun fudbalskog kluba“ - stoji na početku saopštenja Milorada Vučelića.

Foto: printscreen instagram

- Da Mijailović išta zna o JSD i da mu je do činjenica, a nije, morao bi da kaže da na Stadionu u Humskoj svoje prostorije ima 18 klubova-sekcija društva, a među njima je i, gle čuda, košarkaški, koji za to ne isplaćuju nikakvu nadoknadu, već to čini isključivo FK Partizan. Klubovi koriste salu, terene, svlačionice, atletsku stazu, a sve troškove održavanja stadiona snosi FK Partizan.
U vreme ove uprave JSD i FK Partizan u januaru 2019. (posle decenijskog sporenja) vraćen je u vlasništvo stadion u Humskoj 1, te i objekti društva na Adi i Kalemegdanu. Za sve vreme trajanja spora  JSD, odnosno FK Partizan je snosio sve troškove održavanja objekata: struje, vode, grejanje, kao i svih komunalija…
Dakle sve je to plaćao i plaća fudbalski klub koji je „u haosu“ i koji „nedomaćinski posluje“ a uz sve to je u mandatu ove uprave donirao na stotine hiljada evra klubovima okupljenim u JSD. FK Partizan, takođe, izmiruje troškove plata zaposlenih u JSD… Ovde ću za sada zastati.
Tačno je da je su klubovi Partizana poslednjih osam- devet godina ostvarili lošije rezulatate od očekivanih. Među njima je na našu iskrenu žalost i proslavljeni Košarkaški klub Partizan koji je pod vođstvom Ostoje Mijailovića u proteklih pet godina samo uspeo da pobedi u tri kup takmičenja Srbije, a u ostalim takmičenjima je zauzimao peto, četvrto, sedmo i drugo mesto. Svi se uzdamo da će doći bolji dani. Od srca -
jasan je prvi čovek JSD Partizan. 

Foto: Starsportphoto

- FK Partizan je u vreme ove uprave osvojio dve titule prvaka i četiri trofeja Kupa Srbije, a jednom i ''duplu krunu''. Sedam puta smo bili finalisti Kupa Srbije i četiri puta smo igrali grupne faze evropskih tamičenja. Za učešće u tim takmičenjima nismo morali da plaćamo nikakvo učešće i kotizacije, nego smo zarađivali pare od UEFE i trošili ih u Srbiji.
Naši rezultati bi bili verovatno znatno bolji da smo imali mogućnosti da dovedemo više od četvorice stranaca. Kada je košarka u pitanju broj stranaca je znatno veći i kreće se od šest do deset stranaca po sezoni otkad je Mijailović na čelu kluba. U fudbalu to ograničavaju propisi ali i skromne materijalne mogućnosti fudbalskog kluba te smo primorani da se oslonimo na našu fudbalsku školu i da proizvodimo domaće igrače. O tome rečito govori to što se u standardnom sastavu Reprezentacije Srbije koja igra na Svetskom prvenstvu u Kataru nalazi 6 igrača nastalih u Partizanu u vreme ove uprave. A znatno više imajući u vidu godine pre toga.
Stoga ne znam koji to i kakvi rezultati preporučuju Ostoju Mijailovića da se nudi za spasioca i reformatora FK Partizan  i JSD Partizan i da drži lekcije njegovoj upravi i priča i govori to što govori.
NA VISOKO PODIGLI SE SUTERENI, rekao bi ponovo veliki srpski pesnik pišući o ovakvim slučajevima. Što se inicijative za izbore u JSD tiče oni su započeli pre nekoliko meseci i u toku su, pa Mijailović ne mora ništa da inicira on može samo da se u taj proces uključi -
napisao je Vučelić, a onda poentirao. 

- P.S.
FK Partizan je u minuloj sezoni sa ovom upravom  pod majstorskim vođstvom Aleksandra Stanojevića bivao i na plus pet i na plus dva boda u odnosu na glavnog rivala i ostao je konkurentan za titulu do poslednjeg kola. Otišao je najdalje u evropskim takmičenjima,  pa su nas i pored toga pratile pogrde „navijača“ i navijača, a grad je bivao izlepljen plakatima u kojima je naš Stanoje slikan sa ludačkom košuljom, baš kao što se sada po gradu lepe plakati sa nekim sličnim slikama partizanovih funkcionera. Ista glava isti rukopis, a možda je i ista ruka i isti finansijer u pitanju. O tom potom. Svaka zverka kad tad pokaže svoj trag. FK Partizan je itekako zabrinut početnim rezultatima u prvenstvu, ali sa kritičkim pouzdanjem nastavlja da živi i radi i nema niti „haosa“ niti „propasti“. Niti toga može biti -
podvukao je Vučelić. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Reakcija Doma zdravlja Voždovac na laži SSP! Maliciozne i spinovane izjave Nenada Petrovića
Politika

Reakcija Doma zdravlja Voždovac na laži SSP! Maliciozne i spinovane izjave Nenada Petrovića

Predstavnik Stranke slobode i pravde (SSP) Nenad Petrović izjavio je danas da više od 30.000 Voždovčana deset godina sluša lažna obećanja o renoviranju ambulante Doma zdravlja Voždovac na Banjici koji se raspada, pa zdravstveni radnici angažovanje u toj ustanovi doživljavaju kao kaznu, a pacijenti u nju idu samo kada moraju. Na ovu izjavu usledila je oštra reakcija.

20.05.2024

22:40

Danijela Vujičić: Međunarodna zajednica, ćuti i nemo posmatra Kurtijev divljački juriš
Politika

Danijela Vujičić: Međunarodna zajednica, ćuti i nemo posmatra Kurtijev divljački juriš

Međunarodna zajednica, ćuti i nemo posmatra Kurtijev divljački juriš na uskraćivanje prava na rad zaposlenima i egzistenciju celokupnog srpskog stanovništva u južnoj srpskoj pokrajini kako stoji u Rezoluciji 1244, ili je repetirana puška u radnike banke (osim pravog naziva - oružana pljačka) za Kurtija i njegove mentore normalna stvar za dopunu fajla o realizaciji uslova za ulazak u svet prava i demokratije, izjavila je danas predsednica Skupštinskog odbora za KiM Danijela Vujičić povodom zatvaranja Poštanske štedionice na KiM

20.05.2024

22:21

TV

Ako Zelenski izgubi vlast, može da izgubi i glavu? Putin se zakleo da ga niko neće ubiti sve dok bude bio predsednik!
Live TV

Ako Zelenski izgubi vlast, može da izgubi i glavu? Putin se zakleo da ga niko neće ubiti sve dok bude bio predsednik!

Poginuo je predsednik Irana. Proglašena petodnevna žalost u zemlji. Šta čeka Iran nakon pogibije Raisija? Zelenskom danas istekao mandat. Da li će i dalje biti predsednik Ukrajine. Međunarodni krivični sud zatražio hapšenje Netanjahua zbog navodnih ratnih zločina u Gazi. Na ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su novinar Dragan Vujičić i general Vinko Pandurević.

20.05.2024

19:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija