• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. G.

25.04.2023

08:17

KOŠARKAŠI PARTIZANA KREĆU PO ISTORIJSKI USPEH! Razbićemo Real 3:0!

Starsportphoto

Partizan

KOŠARKAŠI PARTIZANA KREĆU PO ISTORIJSKI USPEH! Razbićemo Real 3:0!

Podeli vest

Kapiten Partizana Kevin Panter samouvereno poručuje da će crno-beli pokušati ne samo da večeras naprave "brejk" protiv Reala u Madridu (20.45, Sport klub 1) već da plej-of seriju reše u svoju korist maksimalnim rezultatom i odu na fajnal-for Evrolige

Pobedićemo Real Madrid sa 3:0, nećemo im pokloniti nijednu pobedu u četvrtfinalu, poručuje kapiten košarkaša Partizana Kevin Panter!

Srpski velikan večeras gostuje Real Madridu u prvom meču plej-ofa Evrolige (20.45, Sport klub 1), a iskusni Amerikanac nema dilemu da će crno-beli prvi stići do tri pobede u seriji i tako se izboriti za plasman na fajnal-for!
Cilj je jasan

Pred mojim igračima je velika prilika da shvate šta znači pobediti u plej-of seriji. Što se mene tiče, važno je da Partizan prođe na fajnal-for
Željko Obradović

Domaćin favorit

Partizan večeras u prestonici Španije ima šansu za brejk, a ako je ne iskoristi, popravni će imati u četvrtak na istom mestu (20.45, Sport klub 1). Stručnjaci, bivši igrači i kladionice daju prednost Madriđanima, ali niko ne sme da otpiše crno-bele, koji u poslednja dva meseca igraju najbolje u Evropi.

Kapiten "parnog valjka" Kevin Panter siguran je da će njegov tim eliminisati "kraljevski klub", prošlogodišnjeg finalistu Evrolige. Štaviše, Amerikanac tvrdi da će šampion Evrope iz 1992. godine otići na fajnal-for bez ijednog poraza u četvrtfinalu!

 

Foto: Starsportphoto

 

 

KVOTE KO IDE DALJE
Real Madrid 1,34
Partizan 3,35

KVOTA KO OSVAJA
Barselona 3,50
Olimpijakos 4,00
Real Madrid 4,20
Monako 8,00
Makabi 11,00
PARTIZAN 15,00
Fenerbahče 15,00
Žalgiris 26,00

- Cilj je da pobedimo obe utakmice u Madridu. To je mentalitet koji nam je potreban. Iskreno, želimo da pobedimo 3:0 u seriji. Ne idemo sa razmišljanjem da im poklonimo neku utakmicu, a da ćemo neku drugu da pobedimo. Naša razmišljanja su da slavimo u svakom duelu. Detalji će odlučiti, sitnice mogu da vam daju prednost, a o tim sitnicama razmišljam ovih dana - poručuje Panter, a prenosi "Mocart sport".

Crno-beli će, osim izuzetno snažnog rivala, morati da se izbore i protiv vrlo negativne tradicije. Od 18 utakmica protiv popularnih "kraljeva", crno-beli su slavili samo na tri otkako igraju u Evroligi. Te tri pobede izvojevane su u Beogradu, pa će za istorijski uspeh biti potrebno da urade nešto što nisu nikad dosad - da pobede Real u Madridu.

Prema rečima Željka Obradovića, skauting Reala je urađen do najsitnijih detalja i cilj je samo jedan - plasirati se među najbolje četiri evropske ekipe.

Foto: Starsportphoto

 



- Pred mojim igračima je velika prilika, da shvate šta znači pobediti u plej-of seriji. Što se mene tiče, važno je da Partizan prođe na fajnal-for. Ne mogu da budem motivisaniji. Hoćemo da napravimo ta tri koraka i da prođemo dalje. Ne potcenjujemo Real, oni su favoriti. Svi klubovi koji imaju prednost domaćeg terena uglavnom se kvalifikuju na fajnal-for, ali ima i onih koji tamo ne odu. Borićemo se i daćemo sve od sebe - optimistično poručuje Obradović.

Foto: Starsportphoto

 

Pešić: Partizan ima šansu!

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić pred večerašnji meč kaže da Partizan ima šansu protiv Real Madrida, kojem, ipak, daje ulogu favorita.
- Real je uvek favorit, ali već tri godine nije ono što je nekad bio. Madridski tim je star, mnogi prvotimci nisu spremni ili su povređeni. Partizan je, s druge strane, svež i razigran. Teško da Real može da dobije tri utakmice, kao što je teško da Partizan može da izgubi isto toliko - poručuje Pešić.

Forma na vrhuncu

Jednu od tri pobede protiv "kralja" Partizan je ostvario nedavno u Areni, kada je slavio sa ubedljivih 104:90. Iskusni bek Aleksa Avramović kaže da ovog puta očekuje totalno drugačiji meč.

- Fajnal-for je san svakog u svlačionici. Borićemo se, iako znamo da je Real favorit. Imaju prednost domaćeg terena, ali ne predajemo se. I mi smo podigli formu na strani, pobeđivali smo Virtus, Efes, Žalgiris... Ipak, nećemo se zadovoljiti ovim dosad, želimo još više - zaključuje Avramović.


RASPORED REAL - PARTIZAN

PRVI MEČ (25. APRIL) Real - Partizan
DRUGI MEČ (27. APRIL) Real - Partizan
TREĆI MEČ (2. MAJ) Partizan - Real
ČETVRTI MEČ (4. MAJ) Partizan - Real
PETI MEČ (DATUM NIJE ODREĐEN) Real - Partizan




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija