• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.05.2023

19:55

NEĆE BITI LAKO, ALI VERUJEM U PARTIZAN! Veličković ne sumnja u crno-bele pred duel sa Realom!

EPA-EFE/Juan Carlos Hidalgo

Partizan

NEĆE BITI LAKO, ALI VERUJEM U PARTIZAN! Veličković ne sumnja u crno-bele pred duel sa Realom!

Podeli vest

Nekadašnji kapiten košarkaša Partizana Novica Veličković izjavio je da bi voleo da "crno-beli" eliminišu Real u četvrtfinalu plej-ofa Evrolige i izbore plasman na završni turnir najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja.

Partizan vodi 2:0 u četvrtfinalnoj seriji Evrolige, koja se igra na tri pobede. "Crno-beli" će večeras od 20.30 sati biti domaćini Realu u trećem meču, koji će biti odigran pred više od 20.000 navijača u Areni.

- Sigurno je da je bilo teško poverovati da će Partizan posle dva meča u Madridu voditi 2:0 u seriji. To je ozbiljan rezultat. Partizan bi možda bio zadovoljan i da je bila jedna pobeda. Međutim, 'crno-beli' su odigrali dve perfektne utakmice, samo tako nek nastave - rekao je Veličković za Tanjug TV.

Veličković je od 2009. do 2012. igrao za Real.

- Real ima 17 igrača u rosteru. Imaju mnogo iskustva i ovako teških utakmica. I da su obe ekipe kompletne, bilo bi neizvesno i teško za Partizan. Mora Partizan da nadomesti neigranje Kevina Pantera i Matijasa Lesora. 'Crno-beli' imaju dosta momaka, koji mogu da iskoče i da odigraju kako treba. Domaći košarkaši će imati 20.000 navijača iza sebe, a to je nešto što niko nema u Evropi. Sigurno da igračima Reala nije lako, pošto gube 2:0 u seriji. Rudi Fernandez, Serhio Ljulj i ostalih imaju u karijeri dosta ovakvih utakmica. Neće biti lako za 'crno-bele', ali stvarno ne znam da li neko u Evropi ima domaći teren kao što ima Partizan - istakao je Veličković.

Foto: Starsportphoto

On je kraju naglasio da bi voleo da Partizan izbori plasman na F4 Evrolige u Kaunasu.

- To je nešto što bi svako voleo. Partizan je na korak od toga i nadam se da će uz malo sreće da se domogne Kaunasa - zaključio je Veličković.

Partizan je u prvom meču prošle nedelje u Madridu slavio 89:87. Drugi duel je završen trijumfom "crno-belih" 95:80, nakon što je utakmica minut i 40 sekundi pre kraja prekinuta posle opšte tuče.
Disciplinski sudija Evrolige je potom kaznio Real i Partizan sa po 50.000 evra zbog opšte tuče i prekida druge utakmice.

Suspenzija od pet utakmica izrečena je košarkašu Reala Geršonu Jabuseleu, dok je kapiten Partizana suspendovan na dva meča. Po jedan meč suspenzije dobili su Matijas Lesor iz Partizana i igrač Reala Gabrijel Dek. 
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Jovanov otkrio bruku poslanika Nebojše Novakovića: Pred strancima ogovara Srbiju, ali i šefa svoje stranke
Politika

Jovanov otkrio bruku poslanika Nebojše Novakovića: Pred strancima ogovara Srbiju, ali i šefa svoje stranke

Šef poslaničke grupe „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“ Milenko Jovanov reagovao je na izlaganje narodnog poslanika Demokratske stranke Nebojše Novakovića, i rekao da je uveren da je Novaković lično bio veoma pogođen onim delom ekspozea u kojem je mandatar Miloš Vučević govorio o otklonu od jugoslovenstva i jugonostalgije, što ga je navelo da prilično jadno reaguje i pokuša lično da diskredituje Vučevića.

01.05.2024

19:54

TV

Teški izazovi pred novom Vladom: Njujork i Brisel su dve ogromne bitke nam koje tek slede!
Live TV

Teški izazovi pred novom Vladom: Njujork i Brisel su dve ogromne bitke nam koje tek slede!

Sednica Skupštine Srbije prošla relativno očekivano. Miloš Vučević izneo je ko će biti ministri u novoj Vladi. Ipak, kao po običaju, pripadnici opozicije pokušali su da naprave skandal i od ove sednice. Na ovu, ali i druge važne teme govorili su gosti "Info večeri" govorili su novinari Dejan Vukelić i Vlado Dimić, a putem vajber uključenja uživo u program javio se i Božo spasić, bivši operativac SDB.

01.05.2024

22:28

Perfidne igre Zapada sa Rusijom su razotkrivene! Obmanuli Putina u Minhenu, a Zelenskom učinili medveđu uslugu! (VIDEO)
Live TV

Perfidne igre Zapada sa Rusijom su razotkrivene! Obmanuli Putina u Minhenu, a Zelenskom učinili medveđu uslugu! (VIDEO)

U parku pobede u Moskvi otvorena izložba oružja zaplenjenog oružja. Iz ugla zapadnih medija, Rusi ismevaju NATO. Za to vreme, rat u Ukrajini intenzivno se vodi bez nade za skorašnji mir. Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su istoričar Miloje Pršić i politički filozof Dragoljub Kojčić. Putem vajber uključenja, uživo u program uključio se i novnar i ratni reporter Danijel Simić koji je govorio o tome kako trenutno izgleda front kod Časovog Jara.

01.05.2024

19:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija