• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.05.2023

19:12 >> 19:22

VUČELIĆ I VAZURA NE ODUSTAJU! Do kraja dana sednica SKUPŠTINE FK Partizan

Starsportphoto

Partizan

VUČELIĆ I VAZURA NE ODUSTAJU! Do kraja dana sednica SKUPŠTINE FK Partizan

Podeli vest

Predsednik FK Partizan Milorad Vučelić i generalni direktor Miloš Vazura ne žele da se pomire sa odlukom Jugoslovenskog sportskog društva (JSD) o uvođenju prinudne uprave fudbalskom klubu


Rukovodstvo Jugoslovenskog sportskog društva Partizan (JSD) uvelo je prinudnu upravu fudbalskom klubu, ali predsednik Milorad Vučelić i generalni direktor Miloš Vazura nemaju nameru tek tako da odu sa funkcija! Kako nezvanično saznajemo, do kraja dana trebala bi da se održi vanredna sednica Skupštine FK Partizan, na kojoj će delegati pokušati da ponište pomenutu odluku JSD.

Upravo je Vazura nedavno poručio da ne postoji zakonski način da se smeni aktuelno rukovodstvo, kao i da će FK istupiti iz JSD ukoliko se to dogodi.

- Ako bi Upravni odbor JSD uveo prinudnu upravu, onda bi Skupština fudbalskog kluba po Statutu mogla odmah da se sastane i istog minuta da ukine te privremene mere. Prinudna uprava se uvodi kada klub nema rukovodstvo, a trenutno u FK postoje i Skupština i predsednik - rekao je tada Vazura za Informer.

Foto: Starsportphoto

Detalj sa jedne od prethodnih Skupština FK Partizan

S druge strane, novoizabranici čelnici JSD, na čelu sa predsednikom Ostojom Mijailovićem, još 25. aprila su dali ultimatum čelnicima FK Partizan da do 3. maja podnesu ostavke i raspišu izbore. Pošto se to nije dogodilo, odlučeno je da rukovođenje fudbalskim klubom preuzme prinudna uprava, u čijem su sastavu Zoran Lončar, koji je imenovan za zvaničnog zastupnika, kao i Željko Tanasković, Nenad Vukčević, Jaško Međedović i Ratomir Babić.

Odluka o prinudnom rukovodstvu odmah stupa na snagu, pa već od sutra Vučelić i Vazura neće imati pristup klupskim prostorijama, kancelarijama i dokumentima. Ovakav rasplet nije iznenađenje, jer su korenite promene na svim nivoima u FK Partizan najavljivane u prethodnih nekoliko nedelja.

Takav scenario željno čekaju i navijači "parnog valjka", s obzirom da je finansijska situacija očajna, dugovi samo rastu, a crno-beli igraju jednu od najgorih sezona u istoriji. Ekipa Igora Duljaja trenutno je četvrtoplasirana na tabeli Superlige i pod velikim je znakom pitanja da li će do kraja sezone uspeti da se izbori za drugu poziciju, koja na leto vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ratko

pre 11 meseci

TERAJ TU BAGRU IZ FK AL SVE NA VRATA PA NA GLAVU SVE KOJI SU PODRZAVALI OVA DVA DILETANTA UNISTITELJA FK PARTIZAN

Boban

pre 11 meseci

Neće ove lopine da odu, mnogo su pokrali i zadužili klub, pa se plaše robije. Da je uređena država, odavno bi ove lopine robijali, a konfikovala bi imovina da se nadoknadi šteta narodnom budžetu. Ali ovde ih štiti partija. Umesto da ovakve izbace iz stranke i odude, oni ih štite. To nema u ni jednoj državi da pokradrš narodni budžet i ne odgovaraš. Kao što su pokrali državnu Agro banku i ugasili je.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...
Pravo u metu!

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...

Privremeno oduzimanje vozila, mera koju smo počeli da sprovodimo od sredine februara ove godine, predstavlja pun pogodak i jednu od najozbiljnijih izmena u Zakonu o bezbednosti saobraćaja. Nismo očekivali da ćemo za vrlo kratko vreme oduzeti veliki broj vozila i čini mi se da će toga tek biti. Molim sve vozače da obrate pažnju na saobraćajne propise i ne dozvole sebi da u dužem vremenskom roku ostanu bez auta.

30.04.2024

13:21

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija