• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.05.2023

17:49

APR ODBIO VUČELIĆA I VAZURU! FK Partizan ne može da istupi iz Sportskog društva! (FOTO)

Starsportphoto

Partizan

APR ODBIO VUČELIĆA I VAZURU! FK Partizan ne može da istupi iz Sportskog društva! (FOTO)

Podeli vest

Posle pokušaja uvođenja prinudne uprave postavljene od strane JSD Partizan, kao i najave istupanja FK Partizan iz Partizanovog sportskog društva, danas je APR odbacio registracioni zahtev FK Partizan o istupanju iz Sportskog društva.

U obrazloženju odluke, a uvidom u dostavljenu dokumentaciju utvrđeno je da se prijavom zahteva traži upis istupanja iz članstva JSD „Partizan“, što ne može biti predmet u skladu sa odredbama Zakona i Pravilnika, koji propisuju šta predstavlja predmet zabeležbe, istovremeno propisujući da članstvo u nadležnom nacionalnom sportskom savezu ili drugom savezu ili asocijaciji u zemlji i inostranstvu, kao i sportskom privrednom društvu ili drugom pravnom licu kojem je sportsko udruženje osnivač predstavlja poseban podatak kao predmet registracije. 

S tim u vezi, prijavom se može tražiti samo upis ili brisanje članstva kao posebnog podatka koji se registruje, a ne i upis/brisanje članstva kroz zabeležbu. 

Uvidom u registrovane podatke utvrđeno je da kod Fudbalskog kluba „Partizan“ podatak o članstvu u JSD „Partizan“ nije ni registrovan i samim tim taj podatak ne može biti ni brisan iz Registra. 

Foto: FK Partizan

Dalje, vidom u dostavljenu dokumentaciju utvrđena je nesaglasnost u delu koji se odnosi na datum donošenja statuta. Naime u preambuli statuta je navedeno da je sednica skupštine održana odnosno da je statut donet 03.05.2023. godine dok je na poslednjoj strani statuta navedeno da je statut usvojen u Beogradu, 04.05.2023. godine, te se sa sigurnošću ne može utvrditi tačan datum donošenja statuta.

Na ovu odluku FK Partizan koga i u APR predstavljaju Milorad Vučelić i Miloš Vazura ima pravo žalbe u roku od 30. dana.

Što se prijave Jugoslovenskog sportskog društva tiče za registrovanje prinudne uprave, iz APR još ništa nisu dobili što potvrđuje i generalni sekretar SD Željko Tanasković.

- Nismo još dobili nikakvu odluku iz APR, očekujemo je narednih dana - kratko je za Informer rekao Tanasković.

Prema saznanjima Informera, APR će odbiti i Sportsko društvo, a odluka bi trebalo da bude doneta u petak, dakle sutra.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rass

pre 11 meseci

Vizura i Vucelic napolje bando lopovska. Lopovi

Nele

pre 11 meseci

Obezbedenje SDP-da preuzme mere zabrane ulaska u prostorije FK pomenutom paru...novo rukovostvo i kraj nagorih u istoriji..

Stršljen

pre 11 meseci

Postoji li neki specijalni tim lekara koji može da da dijagnozu za ova dva bolesna čoveka??? Ako nema lekara, što ih ne skloni njihova partija tu je dijagnoza pitpuno jasna.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija