• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

29.05.2023

20:15 >> 20:13

ČISTKA U HUMSKOJ! PARTIZAN ovog leta ostaje BEZ POLA TIMA! Evo ko je prvi 'povukao nogu'

Starsportphoto

Partizan

ČISTKA U HUMSKOJ! PARTIZAN ovog leta ostaje BEZ POLA TIMA! Evo ko je prvi 'povukao nogu'

Podeli vest

Nikad gora sezona za crno-bele doneće i velike promene u igračkom kadru tokom pauze.

Prvi odlazak iz Humske već se dogodio - Ljubomir Fejsa (34) je zvanično napustio klub. Iskusni vezista je bio do 30. juna vezan ugovorom, ali je on potvrdio da je završio drugi mandat u Partizanu, ovog puta bez ijednog trofeja.

Nekadašnji srpski reprezentativac vratio se u januaru 2022, posle 11 godina igranja u inostranstvu za Olimpijakos, Benfiku, Alaves i Al Ahli. Za razliku od prvog puta, kada je sa crno-belima osvojio tri šampionske titule i dva pehara Kupa, sada je bio znatno manje uspešan.

Štaviše, tek završena sezona jedna je od najgorih u istoriji "parnog valjka", koji je domaće prvenstvo završio na četvrtoj poziciji.

"Vreme je da se kaže zbogom. Puno uspeha i sreće Partizanu u narednom periodu", napisao je Fejsa na svom Instagram profilu.

 

 

I ovo je, bez sumnje, samo početak osipanja tima iz Humske. Uskoro će slobodan biti i rezervni čuvar mreže Milan Lukač, dok čak desetorica prvotimaca ulaze u poslednju godinu ugovora. To su golmani Aleksandar Popović (23) i Nemanja Stevanović (31), defanzivci Slobodan Urošević (29) i Siniša Saničanin (28), vezisti Bibars Natho (35) i Danilo Pantić (26), kao i ofanzivci Kvinsi Menig (27), Nemanja Jović (20), Andrija Pavlović (29) i Rikardo Gomeš (31).

Foto: Starsportphoto

Saničanin i Popović ulaze u poslednju godinu ugovora

To znači da, ukoliko pomenuti momci uskoro ne produže saradnju, na zimu mogu slobodno da pregovaraju sa drugim klubovima. Crno-beli u tom slučaju ništa ne bi zaradili na njihovoj prodaji, jer bi oni imali priliku da sredinu promene bez obeštećenja.

Prema nezvaničnim informacijama, prvi naredni rastanak trebao bi da usledi sa Saničaninom. Reprezentativac BiH, koji je leta 2021. došao iz Vojvodine, nije u potpunosti ispunio visoka očekivanja. Baš zbog toga je u žiži i dolazak Ognjena Vranješa u Partizan, jer bi upravo on trebao u timu da zameni štopera rođenog u Prijedoru.

Želju da se oproba u inostranstvu ima i kapiten Slobodan Urošević. Levi bek pet i po godina nosi crno-beli dres, prošao je sve i svašta u Humskoj, odbijao primamljive ponude zarad ostanka i borbe za titulu. Međutim, čini se da se kraj primakao i da će ovog leta pokušati da naplati dobre partije.

Foto: Starsportphoto

Kapiten Slobodan Urošević mogao bi u inostranstvo

Navijače svakako zanima šta će biti sa strancima, pre svih, Rikardom i Nathom.

Napadač sa Zelenortskih Ostrva je i drugu godinu zaredom najbolji strelac ekipe, dok je Izraelac već poručio da nema nameru da ide iz Beograda.

"Ne odlazi se u teškim vremenima. Ne brinite, tu sam", poručio je Natho na svom Tviter profilu.

Foto: Starsportphoto

Natho i Rikardo imaju ugovore do juna 2024.

S druge strane, veliko je pitanje koga će Partizan moći da dovede tokom predstojeće "pijace", pogotovo kada je reč od ozbiljnim pojačanjima. Očekivalo se na polusezoni da će ekipa moći da se izbori bar za drugo mesto i kvalifikacije za Ligu šampiona, a usledio je potpuni slom.

Na kraju rezime - četvrta pozicija i kvalifikacije u Ligi konferencija, očajna poseta na tribinama i sukob navijača sa aktuelnom upravom, uz nagomilane finansijske probleme.

Foto: Starsportphoto

Ostanak Igora Duljaja na klupi je neizvestan

Možda prvo treba sačekati da se završi borba za prevlast u klubu između dve struje - jedne okupljene oko predsednika Milorada Vučelića i generalnog direktora Miloša Vazure i druge koju predvodi Ostoja Mijailović, prvi čoveka Sportskog društva i košarkaškog kluba.

Na sve to treba dodati da je i status trenera Igora Duljaja u magli, pa se u javnosti već uveliko spekuliše o njegovim potencijalnim naslednicima na klupi.

U svakom slučaju, očekuje nas uzbudljivo leto u Humskoj.

Fudbaleri Partizana i dužina njihovih ugovora

  • Aleksandar Popović - 30. jun 2024.
  • Nemanja Stevanović - 30. jun 2024.
  • Milan Lukač - 30. jun 2023.
  • Igor Vujačić - 30. jun 2025.
  • Svetozar Marković - 30. jun 2026.
  • Siniša Saničanin - 30. jun 2024.
  • Mihajlo Ilić - 30. jun 2027.
  • Slobodan Urošević - 30. jun 2024.
  • Zlatan Šehović - 30. jun 2025.
  • Aleksandar Filipović - 30. jun 2025.
  • Marko Živković - 30. jun 2025.
  • Hamidu Traore - 30. jun 2025.
  • Kristijan Belić - 30. jun 2026.
  • Andres Kolorado - 31. decebar 2023.
  • Mateja Stjepanović - 31. decembar 2026.
  • Patrik Andrade - 30. jun 2025.
  • Bibars Natho - 30. jun 2024.
  • Danilo Pantić - 30. jun 2024.
  • Mihajlo Petković - 30. jun 2026.
  • Kvinsi Menig - 30. jun 2024.
  • Nemanja Jović - 30. jun 2024.
  • Fuseni Dijabate - 30. jun 2025.
  • Janko Jevremović - 30. jun 2026.
  • Samed Baždar - 30. jun 2026.
  • Rikardo Gomeš - 30. jun 2024.
  • Andrija Pavlović - 30. jun 2024.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...
Pravo u metu!

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...

Privremeno oduzimanje vozila, mera koju smo počeli da sprovodimo od sredine februara ove godine, predstavlja pun pogodak i jednu od najozbiljnijih izmena u Zakonu o bezbednosti saobraćaja. Nismo očekivali da ćemo za vrlo kratko vreme oduzeti veliki broj vozila i čini mi se da će toga tek biti. Molim sve vozače da obrate pažnju na saobraćajne propise i ne dozvole sebi da u dužem vremenskom roku ostanu bez auta.

30.04.2024

13:21

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija