• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.08.2023

09:54

Tradicija uz Partizan: Crno-beli nikad nisu poraženi od Azera (FOTO/VIDEO)

Starsportphoto

Partizan

Tradicija uz Partizan: Crno-beli nikad nisu poraženi od Azera (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Došao je trenutak da i Partizan izađe na međunaordnu scenu u sezoni 2023/24! Fudbaleri crno-belih danas (18.00, RTS 1, Arena 1 premijum) gostuju ekipi azerbejdžanskog Sabaha u kvalifikacijama za Ligu konferencija i sudeći po tradiciji, ne bi trebalo da imaju previše poteškoća da se kvalifikuju u narednu rundu.

Ekipa Igora Duljaja, razumljivo, i zbog kvaliteta, ali i istorije, veliki favorit je protiv vicešampiona Azerbejdžana. Uostalom, u šest dosadašnjih susreta sa ekipama iz ove države, fudbaleri Partizana nijednom nisu doživeli poraz, pa se s pravom nadaju da će tako biti i večeras.

Foto: Starsportphoto

 

 

Prvi susret protiv ekipa iz Azerbejdžana Partizan je imao u sezoni 2008/09. Tada je na startu kvalifikacija za Ligu šampiona crno-bele žreb poslao u Baku na megdan ekipi Intera. Prvi meč na odigran je na samom istoku Evrope i rezultat je bio 1:1. Poveo je Partizan preko Miloša Bogunovića na samom startu meča, ali su domaći izjednačili u finišu i došli do kakve-takve nade.

Ipak, u Beogradu nije bilo nikakve dileme. Ekipa koju je sa klupe predvodio Slaviša Jokanović stigla je do manje-više rutinskog trijumfa.

Foto: Starsportphoto

Veljko Paunović je igrao za Partizan protiv Inter Bakua

 

Prvo je pogodio Antonelo Žuka na isteku sat vremena igre, a onda je Lamin Dijara potvrdio prolazak dalje i odlazak na megdan Fenerbahčeu, gde crno-beli nisu imali sreće da uđu u Ligu šampiona.

Na naredni megdan protiv Azera Partizan je čekao četiri godine i bila je to grupna faza Lige Evrope u sezoni 2012/13. Bila je to ona grupa u kojoj su se još našli Rubin i veliki Inter iz Milana. Nažalost, Partizan nije uspeo da pobedi nijednom azerbejdžanski Nefči, ali nije ni izgubio. U Beogradu je bilo 0:0, da bi u revanš meču u Bakuu rezultat bio 1:1. Nefči je poveo, ali je Aleksandar Mitrović doneo bod crno-belima.

Foto: Starsportphoto

Tenzije sa meča Partizan - Nefči, Vladimir Stojković i Saša Stamenković, uz njih i Lazar Marković

 

Već dve godine nakon toga, novi susret ovih rivala. Samo, ovog puta ulog je bio ogroman, jer je ekipa koja bi zabeležila pobedu imala zagarantovanu grupnu fazu Lige Evrope. Mnogi se sećaju tada pretnji iz redova azerbejdžanskog tima, da su kvalitetniji i da će izbaciti Partizan, a dogodilo se to da im je Partizan očitao lekciju. I to posle preokreta.

Poveo je, u prvom meču, Nefči sa 2:0 već u prvih 17 minuta. Dva gola dao je Brazilac Denis, a onda se Partizan razgoropadio i preokrenuo rezultat. Dva autogola, upravo Denisa i Junusadzea, a onda i pogodak Petra Grbića, doneli su preokret crno-belima.

Foto: Starsportphoto

Pogodak Petra Grbića protiv Nefčija

 

U revanšu bilo je znatno lakše, Petar Škuletić je sa dva gola doneo Partizanu i trijumf i plasman u grupnu fazu - konačan rezultat 2:1.

Ako prođe dalje, Partizan će igrati protiv boljeg iz susreta rumunske Steaue i danskog Nordsjelanda.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Bajden oprostio genocid Izraelu! Hoće li Međunarodni krivični sud još da ćuti?
Live TV

Bajden oprostio genocid Izraelu! Hoće li Međunarodni krivični sud još da ćuti?

Američki predsednik Džozef Bajden detaljno predstavio plan primirja u Gazi. Obe strane pozitivno reagovale. Poljska podigla navijaciju u nebo. Na samitu u Švedskoj Zelenski traži više naoružanja. Iran se sprema za prevremene predsedničke izbore. U toku je registracija kandidata. Izbori će se održati 28. juna. Na sve ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Boris Bratina, filozof i pukovnik Velibor Stević. Uživo u program uključio se iz Nemačke i politikolog Andreja Lović, a iz Ukrajine ratni reporter Igor Damjanović.

01.06.2024

19:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Susret "jegulje" i "meduze"! Ovako je izgledala poseta našeg državnog vrha Hitlerovoj Nemačkoj! (VIDEO)
Srbija

Susret "jegulje" i "meduze"! Ovako je izgledala poseta našeg državnog vrha Hitlerovoj Nemačkoj! (VIDEO)

Poseta kneza Pavla Karađorđevića Berlinu 1. juna 1939. godine nekome sa strane mogla je izgledati kao potpuni diplomatski uspeh Hitlerove Nemačke. Nacisti su priredili veliku vojnu paradu, kancelar i jugoslovenski namesnik smeškali su se jedno drugom, a razmenjene su i uljudne reči hvala za oba naroda. Ipak, “iza kulisa” stvari su izgledale mnogo drugačije…

01.06.2024

09:00