• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

01.11.2023

15:00

Partizan slomio otpor Ubljana! Matićev klub se časno oprostio od Kupa Srbije!(VIDEO)

Starsportphoto

Partizan

Partizan slomio otpor Ubljana! Matićev klub se časno oprostio od Kupa Srbije!(VIDEO)

Podeli vest

Fudbaleri Partizana pobedili su Jedinstvo iz Uba sa 1:0 (0:0) na stadionu "Dragan Džajić" u šesnaestini finala Kupa Srbije.

Partizan je uspešno salvadao prvu prepreku u Kupu Srbije savladavši Jedinstvo minimalnim rezultatom. Slavili su izabranici Igora Duljaja pogotkom Nemanje Nikolića u 54. minutu susreta.

 

 

JEDINSTVO - PARTIZAN   0:1 (0:0)


Stadion: "Dragan Džajić"                       Sudija: Danilo Nikolić

Strelac: Nemanja Nikolić u 54. minutu   

Žuti kartoni: Vladisavljević (Jedinstvo), Severina (Partizan)

JEDINSTVO: Jovanović - Bogdanović (od 73. Pivaš), Milićević (od 66. Adamović), Milanović (od 83. Rakić), Doderović - Vladisavljević, Andrić, Radovanović (od 73. Denić) - Dimitrić (od 66. Miladinović), Karikari - Zubairu.

PARTIZAN: Stevanović - Filipović, Medina (od 75. Marković), Saničanin, Šehović - Šćekić, Belić - Severina (od 46. Saldanja), Baždar (od 46. Zahid), Menig (od 68. Trifunović) - Nikolić (od 88. Natho).

 

 

UŽIVO:

Drugo poluvreme:

Kraj duela! Zaslužena pobeda Partizana, ali Jedinstvo se predstavilo u dobrom svetlu protiv favorizovanog protivnika.

90. minut - Igraće se još tri minuta. 

88. minut - U igri je Natho umesto Nikolića

84. minut - Ne daju se igrači Jedinstva, bore se kao lavovi dok gosti komplikuju...

80. minut - Fenomenalna akcija Partizana! Kada je delovalo da će Nikolić da primi loptu, on je samo pustio ka Beliću, ali je njegov udarac odbranio čuvar mreže Jedinstva!

76. minut - Bio je sam Zahid posle pasa jedinog strelca Nikolića, ali je odbranio danas sjajni Jovanović. 

74. minut - Dve promene u domaćem timu, u igri su Pivaša i Denić, dok je Svetozar Marković zamenio Medinu.

72. minut - Viđena je najbolja akcija Jedinstva na meču, ali sreća nije bila saveznik domaćina! Karikari je centrirao, Zubairu je šutirao iz voleja, Nemanja Stevanović je mogao samo da isprati loptu pogledom, koja je na sreću crno-belih završila pored gola!

Foto: Starsportphoto

 

 

66. minut - Kraj za Kvinsija Meniga na Ubu jer je šansu dobio Trifunović.

65. minut  - U igru su ušli Adamović i Miladinović, koji bi trebali da pokrenu Jedinstvo.

63. minut - Prečka! Umalo da crno-beli dupliraju prednost nakon prodora i šuta Kristijana Belića. Lopta je zakačila jednog od defanzivca domaćina, a nakon što je pogodila okvir gola lepu šansu je propustio i Menig.

Foto: Starsportphoto

 

 

60. minut - Rasplamsala se igra u drugom delu i malo je nedostajalo Zahidu da iskoristi pas Nikolića, ali Vladisavljević je bio na visini zadatka.

59. minut - Umalo šok za Partizan! Viđen je prvi udarac u okvir crno-belih kada je posle kornera Vladisavljević skočio i šutirao, a malo je nedostajalo Karikariju da loptu sprovede u mrežu.

54. minut - GOL! Nemanja Nikolić je strelac za Partizan!  Saldanja je povukao loptu, odigrao do Zahida koji je brzinski prosledio do Nikolića, a ovaj je sa desetak metara gađao i pogodio bliži ugao.

47. minut - Već na startu drugog dela susreta lepa prilika za Jedinstvo! Iz teške pozicije pokušao je Milanović da iznenadi Stevanovića, ali je lopta otišla pored gola.

46. minut - Odmah dvostruka izmena u Partizanu! Zahid je zamenio Baždara, a Saldanja Severinu.

Prvo poluvreme: 

45. minut - Okušao je šut Zubairu, ali lopta je bila daleko od mete. Produžen je prvi deo duela za tri minuta, a Jedinstvo je ofanzivnije u samoj završnici. Dimitrić se našao sam ispred golmana Stevanovića, ali je traljavo šutnuo ofanziavc domaćina.

Foto: Starsportphoto

 

 

44. minut - Severina je prvi koji je "požuteo" u redovima Partizana zbog starta nad Dimitrićem.

41. minut - Gužvu u kaznenom prostoru gostiju raščistio je iskusni Saničanin.

39. minut - Treća neiskorišćena šansa za Partizan! Šehović je mogao da se upiše u strelce nakon akcije Nemanje Nikolića i Severine, ali mreža je ostala netaknuta!

37. minut - Vladisavljević je oštro faulirao Severinu i zasluženo dobio žuti karton, prvi koji je sudija Nikolić dodelio na ovom meču.

31. minut - Bivši reprezentativci Srbije Danko Lazović i Slobodan Rajković su na tribinama stadiona "Dragan Džajić".

Foto: Starsportphoto

 

 

29. minut - Sam kao duh bio je mladi Baždar, pokušao je glavom da matira Jovanovića nakon što mu je loptu lepo poslao Severina, ali nije bio precizan momak koji je prošao školu Partizana.

24. minut -  Šehović je uspeo lepo da centrira pored Dimitrića, ali ispred Severine intervenišu dobro postavljeni defanzivci domaćina.

22. minut - Najkonkretniji napad Partizana! Zapretili su fudbaleri crno-belih preko Severine, ali je na visini zadatka bio Jovanović.

19. minut - Mnogi timovi iz elitnog fudbalskog ranga Srbije pomno prate Zubairua, koji deluje vrlo dobro na početku susreta, a upravo je agilnog momka iz Afrike oborio Filipović.

Foto: Starsportphoto

 

 

17. minut - Bezidejno deluju igrači Igora Duljaja, a i teško im polazi za nogom da povežu dva-tri dodavanja!

14. minut - Sve vreme se sa tribina čuju povici "uprava napolje" i ponovo je jasna poruka navijača Partizana.

11. minut - Jasno je da Jedinstvo nije izašlo sa belom zastavom! Kao osice napadaju igrači tima iz Prve lige Srbije i ne pokazuju strah od favorita. Dimitrić, Zubairu i Karikari su ušli u šesnesterac, čak je i pao Zubairu, ali nije se snašao Dimitrić jer je previše oklevao.

8. minut - Dimitrić je pokušao da iznenadi golmana Stevanovića, ali bez uspeha.

4. minut - Nakon kornera za Jedinstvo dobra kontra crno-belih. Baždar je odlično vukao loptu, ali mogao je i morao bolje da šutira sa ivice šesnesterca.

3. minut - Sada je moglo je da bude opasno po Partizan. Dimitrić je imao priliku, ali je debitant Medina intervenisao u poslednjem momentu i poslao loptu u korner.

13:01- Počeo je meč na Ubu!

Foto: Starsportphoto

 

 

12:37 - Ovo je prvi put u istoriji da se sastaju ekipa Jedinstva iz Uba i Partizan.

12:28 -  Pun je pozitivne energije uoči meča Nemanja Matić, nekadašnji naš reprezentativac, igrač francuskog Rena i prvi čovek Jedinstva.

Foto: Starsportphoto

 

 

- Naš klub i Partizan su dosta povezani kroz istoriju preko igrača koji su bili u oba kluba.  Neki od njih su Ratko Čolić koji je odigrao 370 utakmica za crno-bele, Raća Petrović, Ivan Radovanović... Iako nam u goste dolazi najbolja ekipa u Srbiji, siguran sam da će Jedinstvo imati šansu da ugrozi goste. Želim Beograđanima ugodan boravak u našem gradu, a od Ubljana tražim da nastave sa podrškom koju pružaju svakog vikenda. Verujem u pobedu našeg tima - poručio je Matić za Žurnal.

12:25 - Igor Duljaj je na klupi ostavio Jovanovića, Živkovića, Antića, Ilića, Markovića, Jevremovića, Saldanju, Natha, Zahida, Stjepanovića i Trifunovića, a debitovaće štoper Medina, što je trener kluba iz Humske najavio uoči duela na Ubu.

Foto: Starsportphoto

 

 

12:20 - Crno-beli igraju sve bolje u Superligi Srbije, nalaze se na prvom mestu sa 34 bodova i 11 pobeda u nizu, ali nema sumnje da će izabranici Igora Duljaja oprezno pristupiti meču sa autsajderom, jer se minule sezone Partizan žestoko opekao.

12:15 - Dobar dan i dobro došli na lajv blog portala Informer.rs na kojem iz minuta u minut možete pratiti dešavanja sa meča Jedinstvo-Partizan.

 

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija