• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Zorić

24.11.2023

16:52

Katastrofa za Partizan pred TSC! Povredio se važan šraf, Duljaj veruje u štit navijača!

Starsportphoto

Partizan

Katastrofa za Partizan pred TSC! Povredio se važan šraf, Duljaj veruje u štit navijača!

Podeli vest

Fudbaleri crno-belih sutra uveče dočekuju aktuelnog viceprvaka u 16. kolu Superlige (18.30, Arena premijum 1).

Posle reprezentativne pauze, vreme je da se nastavi domaće prvenstvo, a Igor Duljaj (44) suočava se sa ozbiljnim problemima pred derbi protiv TSC-a u Humskoj. Osim toga što trener "parnog valjka" neće moći da računa na najboljeg strelca tima ove sezone Mateusa Saldanju (24), koji mora da pauzira zbog četiri žuta kartona, loše vesti stigle su i od lekarskog tima.

Naime, štoper Mihajlo Ilić (20) dobio je jak udarac u stopalo tokom nastupa za mladu reprezentaciju i njegov nastup je pod velikim znakom pitanja. Takođe, Ksander Severina (22) od duela sa Čukaričkim u prošloj rundi ima problema sa zadnjom ložom i još je van stroja.

 

 

S druge strane, uprava kluba je odlučila da otvori kapije stadiona i da ulaz bude besplatan, pa se šef stručnog štaba nada velikoj podršci navijača i krucijalnoj pomoći u pohodu na 14. uzastopnu pobedu.

- Specifična utakmica, kako za njih, tako i za nas. Dolazi nakon reprezentativne pauze, ispali smo malo iz tog takmičarskog ritma. Za mene TSC igra najlepši fudbal u ligi, trener Žarko Lazetić ne odstupa od svog stila i sistema, bez obzira ko im je protivnik. To se videlo i u Evropi, gde su se suprostavljali mnogo jačim timova, kao i protiv Crvene zvezde i protiv nas u prvom kolu. Izuzetno važan meč. Očekujem tešku borbu, verujem da će publika imati šta da vidi, zato što i Partizan i TSC igraju otvoren, napadački fudbal. Mislim da će biti šansi s obe strane, a nadam se da ćemo biti u tome uspešniji - kaže Duljaj.

Foto: ATA Images

 

Navijači i dalje pamte okršaj ova dva tima na premijeri prvenstva, kada je u Bačkoj Topoli bilo 3:3. Velika borba, sjajan fudbal, preokreti, penali i na kraju izjednačujući gol TSC-a u 96. minutu.

- Golovi u poslednjim trenucima se dešavaju. To znači da tim koji ih daje ima karakter i ne odustaje, dok kod drugog popusti koncentracija, nešto se dogodi. Oko toga nema drame, to nije retkost u fudbalu. TSC ima veliki broj kvalitetnih pojedinaca. Od Cvetkovića, Milovanovića, Petrovića... Ćirković je snažan i ima iskustvo igranja u Rusiji, Vulića sam izuzetno cenio još dok je bio u Napretku i Zvezdi, odličan tehničar. Tu je i Đakovac, kao i Đorđević koji je ponikao u Partizanu i imaće veliki motiv. S druge strane, njihovo najveće oružje je trener. Radio je u Humskoj, znamo kakav stil gaji i biće sigurno veoma interesantno na terenu - jasan je Duljaj.

Ipak, ono što mladog stručnjaka najviše brine jeste upravo kadrovska situacija. Pogotovo jer Ilić ima status "bonusa" ove sezone.

- Mihajlo je dobio izuzetno jak udarac u stopalo, nije trenirao prethodna dva dana, čekamo da vidimo kakvo je stanje. Severina je ispao iz stoja zbog one povrede zadnje lože protiv Čukaričkog, dok Saldanja ima četiri žuta kartona. Poznato je da je Ilić naš "bonus" i ukoliko ne bude mogao da istrči na teren, moraću da menjam mnogo toga. Povrede i kartoni su sastavni deo fudbala, moramo to da prihvatimo. Verujem da ko god bude istrčao na teren da će dati maksimum i sve od sebe da donese pozitivan rezultat - naglašava Duljaj.

Foto: Starsportphoto

Mihajlo Ilić

Nekada borbeni vezista se nada da će Partizan imati ponovo veliku podršku, kao što je bio slučaj protiv "brđana" u prošlom kolu, kada je na tribinama bilo nešto više od 7.000 ljudi.

- Voleo bih da navijači dođu u što većem broju. Onaj meč sa Čukom je bio pozitivan šok za nas, kada smo videli tako veliki broj ljudi. Ovom prilikom ih ponovo pozivam, stvarno su nam potrebni. I ponoviću po stoti put, oni su naš štit, vetar u leđa i mnogo znače ekipi. Znam da je besplatan ulaz i da to nije glavni razlog da odu na stadion, već da bi videli kvalitetan fudbal. Bez obzira na vremenske uslove, samo neka dođu i siguran sam da će imati šta da vide - tvrdi Duljaj

Kada je reč o pojedincima, kormilar crno-belih prokomentarisao je učinak Saldanje, ali i sve bolje partije Kristijana Belića.

- Belić je jako važan igrač za nas. Pokazao je da, pored toga što može da oduzima lopte, itekako ume da bude opasan po protivnički gol, da zna i da zatrese mrežu i asistrira. Nadogradio se i verujem da ovo nije njegov limit, ima još mnogo prostora za napredak. Što se tiče Saldanje, mnogo nam znači, ne samo zbog golova, već zato što radi za ceo tim. Naravno da će nam faliti. Međutim, imamo mi još igrača koji su doprineli da osvajamo bodove, tako da ćemo pronaći rešenje da ga adekvatno zamenimo. Nema kukanja, koga nema, bez njega se mora - podvlači Duljaj.

Foto: Starsportphoto

Kristijan Belić

Na kraju, šef stručnog štaba lidera na tabeli osvrnuo se i na prethodnih 14 odigranih kola, napredak ekipe, ali i komentare sa strane i one koji su prerano otpisivali njegove momke.

- Ponekad se osvrnem na ono što smo uradili, ali to je ipak samo jedna epizoda. Istina je da mnogi nisu verovali u to, čak i ljudi u klubu, ali mi smo išli korak po korak. Svaki naredni meč nam je bio najvažniji tako je i sada, TSC je za nas finale. Ne zanima me ni ko igra pre, ni ko posle nas, da li ima interesovanja drugih klubova za naše igrače ili ne... Za sve ovo najveću zaslugu imaju momci. Oni su stvorili porodičnu atmosferu, imamo jaku svlačionicu i vode glavnu reč. Iskren, pošten odnos privukao je i navijače. Sve se to poklopilo, ali nema euforije. Meni je najvažnije da su momci zadovoljni i srećni, kao i da niko ne može da prekine taj njihov krug koji su napravili - zaključuje Duljaj.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Milinković: Puna podrška predsednicima Vučiću i Dodiku u borbi proriv sramne rezolucije o Srebrenici!
Politika

Milinković: Puna podrška predsednicima Vučiću i Dodiku u borbi proriv sramne rezolucije o Srebrenici!

Ovih dana smo svedoci žestokih pritisaka na Srbiju, Republiku Srpsku i srpski narod. Ipak, ovaj put su ti pritisci mnogo perfidniji, a samim tim i opasniji. Pod maskom kulture sećanja, pokušava nam se udariti žig genocidnog naroda. Zato smatram da mi Srbi nemamo pravo na ćutanje. Podrška predsednicima Vučiću i Dodiku, u borbi za nacionalno dostojanstvo i nacionalni opstanak, potrebnija je nego ikada, saopštio je načelnik opštine Gacko dr Ognjen Milinković.

21.05.2024

13:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija