• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.12.2023

22:33

Duljaj otvorio dušu: Ne dam na igrače, dajte mi jedan uslov da budemo šampioni (VIDEO)

Starsportphoto

Partizan

Duljaj otvorio dušu: Ne dam na igrače, dajte mi jedan uslov da budemo šampioni (VIDEO)

Podeli vest

Trener Partizana imao emotivno izlaganje posle remija sa kragujevačkim Radničkim (3:3) u 19. kolu Superlige.

Kiksnuli su crno-beli drugi put u samo nedelju dana, ovog puta odigrali nerešeno na svom stadionu, pa posle nedavnih "plus šest" sada imaju "minus dva" u odnosu na lidera Crvenu zvezdu.

Razočarani su navijači napustili Humsku večeras, a razlog za brigu više je "večiti derbi" koji je zakazan za sredu (18.00).

Ne može ovo da bude popularan rezultat kada postignete tri gola, a niste pobedili. I pored velike želje i priče da uđemo u utakmicu koncentrisano od prvog minuta. Možda bi sve bilo drugačije da je već u prvom minutu Kalulu dao gol, da lakše otvorimo meč, ali opet to ne bi smelo da bude neko opravdanje - počeo je Duljaj, pa nastavio:

- Da li je ekipa pod nekim stresom i pritiskom? Ja im to sigurno ne pravim. Ovakve utakmice se nažalost dešavaju. Radničkom svaka čast na neverovatnoj borbi za svaku loptu i ako ovako nastave, završiće visoko plasirani. Ne znam da li su namerno hteli da čiste kartone protiv nas ili ne, ali ostvarili su cilj, da Partizan ne pobedi i zato čestitam kolegi i igračima.

Temperamentni stručnjak nije želeo mnogo da se osvrće na individualne greške, pogotovo u poslednjoj liniji, već je svu krivicu preuzeo na sebe.

- Znate kako, šta god da se desi, ja ću uvek da zaštitim igrače i stanem iza njih. Greške su sastavni deo fudbala, nije nikome lako, ako mislite na Saničanina. To je moja odgovornost, isto kao i loš rezultat. Sada će neko na ovo reći "pa onda napusti poziciju trenera Partizana". Što nije nikakav problem. Ne treba praviti dramu oko svega, zato što smo postigli i mnogo više nego što su svi očekivali, s obzirom na okolnosti koje su prisutne u srpskom fudbalu. Mi idemo dalje, da se borimo pošteno, onako kako znamo i umemo - jasan je Duljaj.

Foto: Starsportphoto

 

On je dodao i da je nekolicina igrača nedovoljno oporavljena odigrala ovaj duel.

- Marković je igrao maltene povređen, Severina sa dva treninga posle pauze od mesec dana, Nikolić je mesec dana imao upalu pluća, još kašlje... Stjepanović je bio "bonus", pa nismo imali mnogo varijanti što se tiče izmena. Menig je igrao pod velikim bolovima, primio je i injekcije, videlo se da nije spreman. Ide slobodan dan, pa da se spremamo za Crvenu zvezdu - naglašava Duljaj.

Foto: Starsportphoto

 

Nekada sjajni vezista je potom prokomentarisao i ono što sledi, a to je okršaj sa komšijama.

- Mi se za svaku utakmicu spremamo maksimalno i svaka nam je teška. Šta je lako kad je Partizan u pitanju? Dajte mi jednu olakšavajući okolnost? Koji je uslov da neko bude šampion, da mi postignemo ono što mnogi misle da možemo? Odgovora nema. Moja odgovornost je velika, a protiv igrača i ekipe nikada ništa neću da kažem. Neka trpim ja, ali momci sigurno neće, jer su uradili sve ono što mnogi nisu verovali da mogu. Vraćali su se iz mrtvih, obradovali navijače, naterali ih da se vrate na tribine... U prošlosti su u ovo vreme neke već proglašavali za šampiona, ali sada je to malo problem - zaključuje Duljaj.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija