• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.12.2023

16:00

Ubedljiv poraz Partizana u Zadru

aba liga

Partizan

Ubedljiv poraz Partizana u Zadru

Podeli vest

Košarkaši Zadra pobedili su Partizan rezultatom 84:68 u meču 13. kola ABA lige.

Košarkaši Partizana su trenutno treći na tabeli ABA lige, dok Zadar zauzima sedmo mesto. 

 

 

Zadar-Partizan 84:68 (20:13, 27:21, 16:16, 21:18)

Dvorana Krešimira Ćosića, Zadar

Sudije: Saša Pukl, Milan Nedović, Dragan Porobić

Zadar: Bilokapić, Klarica, Vuhačić, Zganec, Mazalin, Lakić, Mekić, Jambrović, Drežnjak, Grbić, Božić, Badrak, Ramljak

Trener:Danijel Jusup

Partizan:Vukčević, Ledej, Avramović, Koprivica, Panter, Smailagić, Jaramaz, Naneli, Trifunović, Doužer, Ponitka, Kaminski, Kaboklo

Trener: Željko Obradović

 

 

UŽIVO:

KRAJ

40. minut - Postigao je poene Ledej  koji nisu priznati, pošto je povukao obruč. Smanjuje Partizan prednost Zadra pred sam kraj utakmice (84:68)

39. minut - Poeni Marka Ramljaka (82:65). Sa slobodnih bacanja Zadar povećava prednost (84:65)

38. minut - Kasno je proradio Partizan, trojka Tristana Vukčevića (80:65)

37. minut - Trojka  Danila Anđušića,  zatim Luka Božić pravi faul u napadu (80:62)

36. minut - Povećava Luka Božić prednost  Zadra (80:59)

35.minut - Pogađa Ledej za dva poena (76:57). Poogdio je Anđušić oba slobdna bacanja (76:59), zatim novi poeni Božića 

34. minut - Drežnjak pogađa trojku uz faul, ali nije pogodio slobodno bacanje . U napadu Partizana pao je Smailagić i uhvatio se za zglob, umesto njega ulazi Kaminski. Nije mogao Smailagić sam da napusti teren.

33. minut - Pogađa Anđušić za tri poena (70:55). Božić je elegantno asistirao Ramljaku za poene (72:55). Luka Božiž polovičan sa slobodnih bacanja (73:55)

32. minut - Novi poeni Luke Božića (68:50), vraća brzo Partizan poene, ali ponovo povećava prednost Zadar.

31. minut - Luka Božić pogađa pod faulom, a zatim je i pogodio slobodno bacanje (66:50), odmah je Željko Obradović zatražio tajm-aut.

KRAJ TREĆE ČETVRTINE

30. minut - Novi poeni Drežnjaka, a zatim je precizan bio i Kevin Panter (61:50). Pogodio je Luka Božić oba slobodna bacanja (63:50)

29. minut - Nanelije promašio, ali pokupio je loptu Vukčević i pogodio za dva poena, ali onda trojka Drežnjaka (59:48)

28. minut - Bio je sam Drežnjak i pogodio za tri poena, Željko Obradović je zatražio tajm-aut. 

27. minut - Ramljak je bio polovičan sa slobodnih bacanja (53:46). Vukčević promašuje šut za tri poena.

26. minut - Odlična mini serija Pi Džej Doužera i nova dva poena. Promašio je Luka Božiž oba slobodna bacanja. Pi Džej Doužer je fauliran, a zatim je promašio oba slobodna bacanja.

25. minut - Promašio zicer Zek Ledej, s druge strane Božić neuspešan u prodoru. Sudario se Tristan Vukčević s Lakićem u napadu, ali nije povređen košarkaš Partizana. Pogađa Doužer za dva poena i konačno spušta prednost na  jednocifrenu (52:44)

24. minut - Kevin Panter krade loptu i pogađa za dva poena, Danijel Jusup je zatražio tajm-aut. Dva faula prave igrači Partizan u veoma kratkom roku. Pokušao je Ramljak za tri poena, ali nije uspeo u svojoj nameri.

23. minut - Pokušao je Luka Božić da postigne poene iz prodora, ipak izgubio je loptu Hrvat. Pokušao je to Kevin Panter da kazni trojkom, ali bez uspeha. Zatim je pokušao Žganec, ali blokirao je to Ledej, lopta je došla do Kevina Pantera koji je napravio korake.

22. minut - Trojka Drežnjaka za +15 (52:37), ali vraća trojkom Alen Smailagić (52:40)

21. minut - Luka Božić otvara četvrtinu sa dva poena, a zatim Zek Lede pogađa trojku iz ugla (49:37).

POLVUREME

20. minut - Dejvis nije bio precizan za tri poena, u napadu Partizana nije bio precizan Ledej. Lakić pogađa trojku uz zvuk sirene (47:34).

19. minut - Novi poeni Luke Božiža (42:29). Kevin Panter je pogodio dva slobodna bacanja, to su njegovi prvi poeni na meču (42:31). Mazalin povećava prednost Zadra, a zatim trojka Džejmsa Nanelija (44:34)

18. minut - Žganec je asistirao Lakiću koji je promašio zicer, s druge strane Kaboklo pravi faul u napadu.

 17. minut- Novi poeni Luke Božiža (38:25). Zek Ledej pogađa dva slobodna bacanja (38:27). Pokušao je Doužer da otme loptu Lakiću, ali snašao se igrač Zadra i postigao dva poena, vrlo brzo je vratio Ledej istom merom (40:29)

16. minut - Poeni za Zadar iz kontre, Drežnjak je asistirao Božiću za poene (36:32), a zatim trojka Ognjena Jaramaza (36:25)

15. minut - Serija promašaja za Partizana, prvo je promašio Ledej, a zatim Kaboklo. S druge strane promašio je Drežnjak, a zatim poeni Ledeja (34:22)

14. minut - Postigao je  trojku Drežnjak (31:20). Ponovo precizan Drežnja za tri poena, Željko Obradović je zatražio tajm-aut, nije imao lepe reči popularni Žoc za svoje igrače. 

13. minut - Odlično je Jaramaz asistirao Vukčeviću koji zakucao pod faulom, nakon toga je promašio slobodno bacanje (27:20)

12. minut - Pivotirao je Frenk Kaminski, a zatim je ubacio loptu koš Zadra. U napadu Zadra, Luka Božić je poentirao pod faulom, a zatim je postigao slobodno bacanje, imao je šansu Kaminski da smanji prednost, ali napravio je grešku u koracima. Nakon toga Luka Božić je pogodio za tri poena, ali vraća istom merom Tristan Vukčević (27:18)

11. minut - Odlično je Ramljak pokupio loptu i postigao prve poene za Zadar u drugoj četvtini

KRAJ PRVE ČETVRTINE

10. minut - Pokušao  je Vukčević bez uspeha, a zatim je promašio i Luka Božić na suprotnoj strani.

9. minut-  Petar Vujačić postiže trojku za Zadar, ovo su njegovi prvi poeni na meču (18:13). Odličan napad Zadra, precizan je bio Mazalin (20:13)

8. minut - Odlična asistencija Frenka Kaminskog za Tristana Vukčevića koji je pogodio za tri poena. Pogodio je Mazali dva slobodna bacanja (15:11). Uneo je Frenk Kaminski svežinu u igru Partizana, sada je postigao prve poene.

7. minut - Asitirao je Doužer Naneliju, ali Amerikanac je promašio za tri poena, nakon toga Danijel Jusup je zatražio tajm-aut.

6. minut - Pokušao je Kevin panter za tri iz velike daljine, ništa od poena za crno-bele. Zek Ledej je napravio faul nad Drežnjakom, nakon toga je napustio igru, a umesto njega je na teren ušao Tristan Vukčević. Nakon toga Zadar je dobro organizovao napad, a Žganec je postigao poene. U brzom napadu Partizana, efikasan je bio Doužer. 

5. minut - Odlično je iskoristio šut za dva poena Pi Džej Doužer i smanjio je prednost Zadra (11:6). Nakon toga igrači Zadra su dva puta imali šut za tri poena, ali bez uspeha.

4. minut - Prva trojka za ekipu Zadra, precizan je bio Drežnjak, s druge strane je pokušao Doužer ali bez uspeha. Novi poeni Lakića (11:4)

3. minut - Božić je asistirao Lakić za lake poene, zatim je Doužer iz polu distance postigao poene za Partizan (6:4)

2. minut - Efektno zakcuvanje Ramljaka, a zatim je Željko Obradović zatražio tajm-aut (4:0). Faulirao je Žganec Ledeja, to je prvi faul na meču. Nakon izvedenog auta, Zek Ledej je postigao dva poena (4:2)

1. minut - Napravio Panter dobru fintu u prvom napadu Partizan, ali nije pgoodio trojku, isto je pokušao i Alen Smailagić, ali bez uspeh, a zatim je Božić postigao prve poene za Zadar

16.40 - Košarkaš Zadra, Lovro Mazalin: Očekuje nas jedna talentirana momčad. Svi znamo da na svakoj poziciji imaju nekoliko talentiranih pojedinaca. Igraju jako čvrsto i agresivno. Otkad im je došao Punter puno bolje izgledaju nego na početku sezone, dižu se u formi. Mi ćemo se koncentrirati na sebe, svaki dan treniramo da budemo bolji i mislim da se svaki od igrača veseli toj utakmici. Pozvao bih sve navijače da nas podrže i stvore dobru atmosferu u dvorani.

16.20 - Željko Obradović pred meč:  Izuzetno važna utakmica. Znamo da je Zadar tim koji igra veoma agresivnu košarku. Stalno pokušavaju da trče, u kontranapadu su skoro svi igrači i to će biti prva stvar na utakmici o kojoj moramo da vodimo računa. Znamo da će u Višnjiku biti izvanredna atmosfera, radujemo se tome da bude nešto što svi igrači vole. Ambijent koji svako košarkaš priželjkuje i na nama je da se koncentrišemo da odigramo najbolju moguću utakmicu.

16.00 - Dobrodošli na naš blog posvećen meču Zadra i Partizana u ABA ligi.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija