• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.Ž.

08.04.2024

20:49

Pukla stotka za kraj! Partizan napunio Zadar pred plej-of! Crno-beli spremni za Igokeu!

Starsportphoto©

Partizan

Pukla stotka za kraj! Partizan napunio Zadar pred plej-of! Crno-beli spremni za Igokeu!

Podeli vest

Košarkaši Partizana pobedili su Zadar 113:74 u utakmici poslednjeg 26. kola ABA lige.

Rezultatski, utakmica nije imala značaj. Crno-beli su od ranije obezbedili poziciju broj dva za plej-of, dok će hrvatski klub sa šestog mesta ući u doigravanje.

U četvrtfinalu plej-ofa igraće Partizan - Igokea, dok će Zadrani na megdan Budućnosti.

Crno-bele do trijumfa je vodio Aleksa Avramović sa 18 poen i osam asistencija, Džejms Naneli pomogao je sa 14 koševa, a Kevin Panter dodao je 13. Dvocifreni su još bili Zek Ledej i Balša Koprivica sa po 12 poena, a Danilo Anđušić stao je na devet.

U ekipi Zadra Karlo Žganec i Dario Drežnjak bili su najbolji sa po 15 poena, Mazalin je dodao 14, a Luka Božić 10. 

Početak je obeležio spori ritam, kako drugačije opisati samo deset poena u prva tri minuta utakmice. Prve poene na meču postigao je Mazalin, a do sredine prve četvrtine rezultat je bio u egalu 8:8. Smalagić je pogodio posle kontre, a potom je Smit imao novu priliku, ali je promašio novu trojku. Mučio se Partizan, nisu išli šutevi sa spoljnih pozicija, dok se Zadar pošteno isprsio.

Foto: Starsportphoto©

 

U finišu ove deonice crno-beli su se odlepili na plus četiri trojku je pogodio Smit, a pre toga Aleksa Avramović je pokrenuo tim i zabeležio svoj sedmi poen u ovoj četvrtini. Željko Obradović je upalio mašinu, košarkaši Partizana napravili su seriju 9:0  i stigli na devet razlike 20:11, a to je bio i rezultat posle prvog kvartala. Osim Smita i Avramovića, pogađali su još Ledej i Koprivica.

Odlično je Partizan počeo drugu deonicu. Trojka Nanelija, koji je posle neiskorišćenog napada gostiju, dodao i dva plus jedan za deset razlike. Međutim, Zadrani su uzvratili udarac i prepolovili razliku na krilima Ramljaka, Mazalina i Drežnjaka.

Foto: Starsportphoto©

 

Ipak, Naneli vezuje šest poena i crno-beli ponovo idu na dvocifrenu razliku. Na sredini ovog dela igre plus 14 donosi ponovo Naneli, koji dolazi do 14. poena na meču. Aleksa Avramović je takođe odličan, poentira i asistira.

U završnici prvog polovremena kiša koševa sa distance. Pogađaju i jedni i drugi. Kevin Panter je ušao u seriju, vezao je pet poena, pa Partizan stiže do plus 16 - 52:36. Domaći tim na odmor je otišao rezultatom - 55:41. Dvocifreni u redovima Partizana bili su Naneli i Avramović, a u Zadru Žganec i Mazalin.

Foto: Starsportphoto©

 

Na startu drugog poluvremena istakao se Balša Koprivica koji je skokovima i poenima nosio tim. Pogađao je sa distance, zakucavao. U tim trenucima podsetio je na svog oca Slavišu, koji je početkom devedesetih sa crno-belima osvojio Evropu.

Bila je to rapsodija Partizana, a Zadrani su se već tada predali. Sve poene do kojih su došli postigli su iz nekoliko brzih napada ili sa penala. Dobro su crno-beli zaustavili najboljeg košarkaša hrvatskog tima Božića, koji se nije nadavao koševa, kao što ume. 

Do kraja utakmice, prednost je samo rasla za crno-bele. Trojke su pogađali Smit, Ledej, naneli, Anđušić, za konačnih 39 poena razlike aktuelnog šampiona ABA lige.

 

Standings provided by Sofascore

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija