• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.12.2023

22:22

Natho opet o Zvezdi i Baharu! Imaju tim kakav nikad nije viđen u Srbiji, Barak je došao u pogrešnom trenutku...

Starsportphoto

Partizan

Natho opet o Zvezdi i Baharu! Imaju tim kakav nikad nije viđen u Srbiji, Barak je došao u pogrešnom trenutku...

Podeli vest

Fudbaler Partizana Bibars Natho ponovo je govorio o svom sunarodniku i bivšem treneru Crvene zvezde Baraku Baharu.

Crno-beli su otišli su na zimsku pauzu kao jesenji šampioni Superlige Srbije, i to upravo pobedom nad crveno-belima od 2:1 u 171. večitom derbiju. Zvezdin poraz koštao je Bahara posla, koji je odmah posle derbija smenjen sa mesta trenera srpskog šampiona. 

O odlasku Bahara iz Ljutice Bogdana posle večitog derbija govorio je Natho u intervjuu za izraelski "Harec". 

- Da, nisu dobro prošli, nije išlo onako kako je Barak zamislio. Srpski fudbal nije tako jednostavan, morate da uzmete u obzir razne faktore oko njega. Postoje stvari o kojima ne mogu da pričam, jer ne želim da budem kažnjen. Ali, ovde se ne radi samo o fudbalu i zato mislim da Barak nije mogao da se adaptira na situaciju - rekao je Natho na početku intervjua.

Foto: Starsportphoto

 

Iskusni izraelski reprezentativac smatra da Bahar nije došao u pravom trenutku na "Marakanu".

- Siguran sam da je došao u manje dobrom momentu i da su ga pustili da radi, da bi sve došlo na svoje mesto. U domaćoj ligi je bilo nemoguće da podigne lestvicu još više, dok u Evropi žreb je bio takav da nije bilo realno da prođu dalje - objasnio je vezista crno-belih.

Na kraju je ispalo da je Natho praktično imao "udeo" u otkazu svog saradnika, jer je bio strelac u večitom derbiju. 

-Izraelski mediji su dosta o tome pisali. Znao sam da u Zvezdi nisu zadovoljni celom situacijom, jer je u pitanju tim koji dve godine nije izgubio utakmicu u ligi. I odjednom su doživeli nekoliko poraza u prvenstvu, dok u Ligi šampiona nisu dobro prošli. Oni su odlično otvorili sezonu. Imaju širinu sastava kakav nije viđen nikada u Srbiji, uložili su veliki novac. Sve to, zajedno sa serijom pobeda tokom priprema, dovelo je do neverovatnog nivoa očekivanja čak i u Ligi šampiona, gde nije bilo realno da se prođe pored Mančester sitija i Lajpciga. Da, trebalo je da osvoje treće mesto, utakmice protiv Jang Bojsa su bile one koje su im definisale sezonu - istakao je Natho.

Foto: Starsportphoto

 

Fudbaler Partizana je otkrio i da su ga Baharovi pomoćnici zvali nakon što je Izraelac dobio ponudu da preuzme Zvezdu.

- Nisam pričao direktno sa Barakom, ali jesam sa nekima od njih više puta. Znao sam šta se tu dešava mnogo ranije. Pričali smo u smislu da im pomognem kao neko ko živi u Beogradu četiri godine. Pričao sam im stvari o srpskom fudbalu. Ali, krajnja odluka je bila njihova. Ne dešava se svakog dana da trener iz Izraela dobije ponudu iz Evrope i da povede sa sobom ceo izraelski stručni štab. Ovde kao i u Izraelu prst na obaraču je uvek spreman i ne možete da razmišljate mnogo unapred. Srbi, Grci, Izraelci imaju jako sličan mentalitet, vruć temperament, kratak fitilj - dodao je izraelski reprezentativac. 

Vezista crno-belih se potom osvrnuo na 171. večiti derbi. 

- Pobeda u derbiju je uvek lepa stvar, uz nju smo završili prvi deo sezone na prvom mestu, tako da je sve samo pozitivno - poručio je fudbaler Partizana. 

Foto: Starsportphoto

Natho savladao svog sunaordnika Glazera

Izraleski novinari su pitali Natha o atmosferi na derbijima u Srbiji.

- U sredu je još bilo i mirno, obično su utakmice još vrelije. Naši navijači nisu došli na meč i to je uticalo na atmosferu. Ali, baklje nisu iznenađenje, sudija je prekinuo utakmicu na tri minuta i posle toga smo nastavili. Obično ako se ne desi nešto baš krupno, ni ne obraća se velika pažnja. Naši ultrasi? Saopštili su na početku sezone da neće dolaziti na utakmice kod kuće dok ova uprava ne napusti klub - kazao je Bibars.

As crno-belih je upitan i da prokomentariše izjavu koju je dao na početku sezone, kada je rekao da njegov klub ima jedan odsto šanse, a sada su polusezonu završili kao lideri na tabeli.

- Mediji su to malo naduvali. Kada su me u intervjuu pitali, rekao sam da je lakše osvojiti titulu u Premijer ligi i da bi tamo imali pet odsto šansi, dok je u Srbiji jedan odsto. Svi koji poznaju srpski fudbal znaju odlično o čemu se radi. Napravila se buka oko toga, ali ništa nelogično nisam rekao ako vam je protivnik tim koji dve godine nije izgubio utakmicu. Mi ćemo se, naravno, boriti čak i ako postoji 0,1 odsto šansi. Ali, neke druge stvari nisu do nas - rekao je iskusni reprezentativac. 

Foto: Starsportphoto

Natho sa navijačima slavi pobedu u derbiju

Za kraj Izraelci su upitali hoće li Beograd ostati dom fudbaleru Partizana i po završetku karijere. 

- Ovde se osećam kao kod kuće i mogao bih da ostanem još koju godinu posle. Ali, u životu se sve odvija brzo i nikada ne znate šta će biti sutra - zaključio je Natho. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija