• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.01.2024

15:00

Crno-belo čudo! Koji potez je obeležio meč Partizan - Makabi? (ANKETA/VIDEO)

Starsportphoto

Partizan

Crno-belo čudo! Koji potez je obeležio meč Partizan - Makabi? (ANKETA/VIDEO)

Podeli vest

Euforija među "grobarima" dostiže vrhunac.

Uspeli su košarkaši Partizana na spektakularan način da nadoknade 24 poena zaostatka i da sruše Makabi iz Tel Aviva u Beogradskoj areni, a utakmice su obeležile scene koje će se dugo pamtiti među navijačima crno-belih!

Tim Željka Obradovića slavio je sa 88:79, zabeležio 11. pobedu u Evroligi i što je još važnije, nastavio borbu za neko od mesta u doigravanju elitnog takmičenja.

Ono što je viđeno u najvećoj dvorani na Balkanu u petak uveče dostojno je najvećih klubova na svetu. Više puta je Željko Obradović izjavio da "to što Partizan ima nema niko", a ta krilatica ispostavila se tačnom i na meču protiv "Ponosa Izraela".

Foto: Starsportphoto

 

 

Crno-beli su minus od 24 poena počeli da "krckaju" zahvaljujući fantastičnoj borbi, ali i potezima koji su obišli Evropu i svet prethodne noći i ovog jutra.

Teško je proceniti koji od njih je najviše doprineo maestralnom preokretu, ali svaki od njih bio je - za pamćenje!

 

Stoga, od sinoć se na svim društvenim mrežama vrti snimak borbe Alena Smailagića i Uroša Trifunovića, koji su jedan bezidejan napad pretvorili u vrlo važne poene za Ognjena Jaramaza.

Pogledajte tu scenu.

 

 

Možda i najemotivniji trenutak meča dogodio se sredinom treće četvrtine. Partizan je već krenuo da stiže prednost, a pri rezultatu 56:48 Džejms Naneli je u kontri pogodio trojku.

"Arena" je "eksplodirala" u tom momentu, a kamera je uhvatila reakciju dvojice dečaka koji nisu znali šta će od sreće! Uostalom, već tad je bilo mnogima jasno ko će dobiti ovaj meč.

 

 

Nije mnogo prošlo od toga, a "grobari" su prisustvovali novom čudu u režiji svojih ljubimaca. Pri nerešenom rezultatu 64:64, Bruno Kaboklo je zalepio rampu Hasijelu Riveru. Usledila je kontra, Jaramaz je uposlio Zeka Ledeja, a on uz faul zakucao. Nema ni potrebe govoriti kolika je tada buka nastala u "Areni".

 

 

Bilo je tu još poteza koji su obeležili veče. Na primer, Bruno Kaboklo je i pre te pomenute blokade imao još jednu fantastičnu rampu i to nad snažnim Džošom Nibom. Na kraju krajeva, u našoj anketi našao se i pobednički koš Kevina Pantera, trojka iz okreta, kojim je Partizan simbolično stavio tačku na najveći preokret u klupskoj istoriji.

Kaboklovu blokadu i Panterovu trojku možete videti u sledećem snimku.

 

 

A u narednoj anketi možete glasati koji od tih poteza Vam se najviše dopao sa sinoćnje utakmice.

Anketa

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija