• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.01.2024

13:06

"Grobari" sećate li se njih dvojice? Ovo su iskustva Partizana sa igračima iz Gane!

Starsportphoto

Partizan

"Grobari" sećate li se njih dvojice? Ovo su iskustva Partizana sa igračima iz Gane!

Podeli vest

Afrički fudbaler Leonard Ovusu (26) novo je pojačanje Partizana, a "grobari" se nadaju da će ih usrećiti poput njegovog zemljaka Prinsa Tejga i da neće podbaciti kao drugi igrač iz Gane koji je zaigrao u Humskoj, Dominik Adia.

Sećaju se mnogi simpatizeri Partizana Prinsa Tejga (37) i 2011. godine kada je napadač došao među crno-bele na pozajmicu iz Hofenhajma i sjajno se pokazao.

Navijači crno-belih su mu posvetili i pesmu, a robusni ofanzivac je za samo šest meseci uspeo da postane miljenik "grobara", pre svega zbog pogodaka koje je dao večitom rivalu.

 

 

Crno-beli su te sezone osvojili duplu krunu, a Tejgo je imao učinak od 12 golova, od kojih je devet postigao  u šampionatu i tri u kupu. 

Iste godine fudbaler iz Gane je napustio Humsku i prešao u Bursu u kojoj se nije proslavio. Za dve godine više je bio na klupi i na tribinama nego na terenu. Promenio je još šest klubova nakon toga, a penzionisao se 2019. godine nakon epizode u Bangladešu.

 

 

Za razliku od Tejga, Dominik Adija (34), koji je stigao u prestonicu Srbije iste godine kao i zemljak i te kako je razočarao. 

Tada mladi napadač Milana proglašen je za najboljeg fudbalera Svetskog omladinskog prvenstva, na kojem je Gana osvojila titulu. Bilo je predviđeno da u Partizanu provede šest meseci kao pozajmljen fudbaler nakon sjajnih igara u Ređini (u kojoj je takođe bio na pozajmici), a crno-beli su već na leto mogli da otkupe njegov ugovor od italijanksog giganta.

- Osećam se sjajno što sam došao u Partizan, klub o kojem sam čuo mnogo sjajnih stvari. Znam da su trenutno najbolji u Srbiji. Želim da za mene ovo bude korak napred u karijeri - rekao je Adija novinarima po dolasku u Beograd, a onda se obrukao za sve pare.

 

 

Tadašnji trener crno-belih Aleksandar Stanojević poručio je vrlo brzo da taj fudbaler za njega više ne postoji.

- Nije on kod mene 'na ledu', već zbog ponašanja na terenu i van njega. Zbog toga će snositi posledice. On je suspendovan i sada je na klubu da odluči dalje šta će sa njim. Ne želim da se bavim igračem koji je na pozajmici a ne izvršava profesionalno svoje obaveze - rekao je Stanojević novinarima posle jednog treninga davne 2011. godine.

Nakon Partizana igrao je u Karšijaki, potom za Arsenal iz Kijeva, Atirau, i od 2015. se pronašao na Tajlandu gde je za svoj tim dao 14 golova na 83 utakmice.

Ostaje da se vidi da li će biti treća sreća u vidu najnovijeg pojačanja iz Gane, Leonarda Ovusua. Njegov dolazak u Beograd očekuje se do kraja ove nedelje, a onda će uhvatiti avion za Kipar, gde će se Partizan od četvrtka spremati za nastavak sezone. 

 

Stigao je Ovusu besplatno jer mu je istekao ugovor sa Odom iz Norveške, u kojem je prošle sezone bio standardan. Odigrao je vezista 27 utakmica i upisao tri asistencije.

Karijeru je počeo u Gani, a dok nije stigao u Skandinaviju bio je član Vankuvera u MLS-u, kao i izraelskog Ašdoda.

Veruju u srpskom klubu u njegove kvalitete, doveli su ga kao zamenu za Kristijana Belića, a on je ujedno četvrto pojačanje za tim Igora Duljajaposle nakon štopera Nikole Miličića (Radnički Kragujevac), veziste Denila Kastilja (Šahtjor) i golmana Miloša Krunića (slobodan igrač).


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetke lidere?
Live TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetke lidere?

Još uvek nema zvaničnih informacija o tome šta se dogodilo sa iranskim predsednikom. Premijer Slovačke na svu sreću je živ, ali ono što se dogodilo je ili namerna opstrukcija ili neverovatan propust njegovog ličnog obezbeđenja. Na sve aktuelne teme u svetu u emisiji "Info dan" govorili su dr Stanislav Sretenović, istoričar i Bojan Dimitrijević, ekonomista.

21.05.2024

16:56

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija