• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.01.2024

22:19

Partizan se samoubio u Atini! Nestvarne greške odvele u poraz (FOTO)

Starsportphoto

Partizan

Partizan se samoubio u Atini! Nestvarne greške odvele u poraz (FOTO)

Podeli vest

Košarkaši crno-belih poraženi su večeras od Panatinaikosa sa 84:71 u 22. kolu Evrolige (18:16, 24:24, 16:18, 26:13).

Morao je "parni valjak" ovaj meč da odigra bez kapitena Kevina Pantera, koji je zbog visoke temperature ostao u Beogradu, a umesto njega čast da predvodi ekipu dobio je Uroš Trifunović.

S obzirom na izostanak sjajnog šutera, trebali su mnogo veću odgovornost da preuzmu, pre svih, iskusni Džejms Naneli i Zek Ledej. Međutim, u prvih 20 minuta najbolji igrač crno-belih bio je Pi Džej Doužer sa 11 poena, četiri skoka, po tri asistencije i ukradene lopte.

Foto: Starsportphoto

Pi Džej Doužer

Od samog starta utakmica je bila egal. Smenjivalo se vođstvo, a Beograđani su do prve prednosti došli posle pet vezanih poena upravo momka koji je letos stigao iz Denvera (7:10). Ipak, usledila je serija 8:0 domaćeg tima, a onda i tajm-aut Željka Obradovića. Ono što nikako nije bilo dobro za goste jeste što je centar Bruno Kaboklo već krajem prve deonice napravio drugi faul.

Druga četvrtina bila je potpuno izjednačena. Zanimljivo, trener Partizana je ponovo Frenka Kaminskog držao na klupi, a prednost je davao mladom Balši Koprici. U međuvremenu se razigrao i Smailagić, a nakon koša Anđušića i pogođenog dodatnog bacanja, srpski tim je vratio vođstvo, ali ne zadugo.

Grigonis je serijom koševa naterao Obradovića da ponovo reaguje, a već u 17. minutu Kaboklo je opet morao van igre zbog tri prekršaja. Ono što je bio problem za Partizan jeste što Naneli nikako nije uspevao da pronađe pravi ritam, što se itekako osetilo. Kaminski je dobio šansu tek na nekoliko minuta i uspeo da izgubi loptu, pa se brže-bolje vratio na klupu.

Pred sam odlazak na veliki odmor usledila je serija "parnog valjka" od 7:0, a na kraju se na pauzu otišlo sa minimalnom prednošću "zelenih" (42:40), koje je predvodio raspoloženi Kedrik Nan sa 13 poena.

Foto: Starsportphoto

 

Borba se tek rasplamsala u trećoj deonici. Bilo je žestoko na obe strane, ali viđen je i veliki broj grešaka. Uspeo je Naneli da pogodi trojku, potom i Doužer, ali nestvarno je kako je Mateuš Ponjitka uspeo da promaši nekoliko zicera.

Domaći trener Ergin Ataman je uz pomoć navijača konstantno vršio i pritisak na sudije. Odličnu odbranu su u tim momentima igrali crno-beli, što potvrđuje i podatak da su primili samo 16 poena u trećoj deonici. Ipak, ostaje žal za poslednjim napadom, kada je bivši centar Partizana, Matijas Lesor, uz zvuk sirene zakucao preko Ledeja i Koprivice za 58:58 pred poslednjih deset minuta.

Foto: Starsportphoto

 

Očajno su Beograđani ušli u četvrtu četvrtinu, Panatinaikos je vrlo napravio seriju od 6:0, koju je dobrim prodorom prekinuo Naneli. Nakon četvrtog faula Lesora i penala Smailagića, Slukas je pogodio neverovatnu trojku, čime su se Atinjani odlepili na "plus sedam" (69:62).

Čak i kada bi crno-beli uspeli da se odbrane, usledile su nestvarne greške u napadu, poput one Ledejove i Anđušićeve, kada su previše petljali i nisu stigli na vreme ni da šutnu ili kada je Kaboklo napravio korake i gazio aut liniju.

Kada je na dva minuta pre kraja Doužer promašio trojku za priključak, a potom i Kaboklo i Naneli propustili da smanje na "minus četiri", bilo je jasno da će aktuelni prvak ABA lige teško izbeći poraz u "OAKA areni".

Na kraju, najefikasniji u domaćem taboru bio je Nan sa 21 poenom i četiri asistencije, dok je Lesor stao na 14 koševa i devet uhvaćenih lopti. Kod Beograđana, Doužer je meč završio sa 16 poena, sedam asistencija i osam skokova, Naneli je dao 13 poena, a Smailagić 11.

Standings provided by Sofascore



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija