• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

20.01.2024

15:29

Partizan pregazio Lučance: Baždar blistao, Perović debitovao golom

Starsportphoto

Partizan

Partizan pregazio Lučance: Baždar blistao, Perović debitovao golom

Podeli vest

Fudbaleri Partizna deklasirali su lučansku Mladost 4:0 (3:0) u prijateljskom meču na pripremama na Kipru. Golove za tim Igora Duljaja dali su Gajas Zahid u 5, Samed Baždar u 28. i 40. minutu, a konačnih 4:0 postavio je mladi Mihajlo Perović u 48. minutu.

Mnogo razloga za zadovoljstvo ima u redovima jesenjeg šampiona. Ekipa je na Kipar otputovala puna samopouzdanja, rešena da ostane istrajna u borbi za šampionsku titulu. Neće to biti nimalo lak posao, imajući u vidu da im Zvezda diše za vratom, ali Duljajevi momci ostavljaju utisak da nikom neće biti lako da se izbori sa njima. Najveća snaga im je ceo tim. Jednako dobro igrali su i mladi igrači, ali i stranci dovedeni da prave razliku. Ostavljaju utisak kompaktne ekipe, spremne da se svima suprostavi.

Foto: FK Partizan

 

Istina, crno-beli su u ovom meču bili apsolutni favoriti. Međutim, Mladost jedva da je odolela pet minuta. Baš toliko je bilo potrebno Zahidu da dođe do vodećeg pogotka. Natrčao je na loptu na nekih desetak metara od protivničkog gola, šutirao iz prve i lako pogodio.

Usledila je ofanziva Partizana, iznenađujuća za pripremni period, a to je rezultiralo sa dva gola Sameda Baždara. O njemu se pričaju bajke, predviđa mu se velika karijera, mada ove sezone nije mnogo viđeno. Na 13 mečeva u svim takmičenjima bio je bez konkretnog učinka. Utakmica na Kipru nagoveštava da bi Baždar, ako ovako nastavi, mogao da ima ozbiljniju minutažu u nastavku sezone. 

Iako rezultat nije u prvom planu, jasno je bilo da će Partizan iz ovog meča izaći kao pobednik. Konačnih 4:0 postavio je Mihajlo Peroivić u 48. minutu. Ovaj gol je više značio njemu samom nego timu, jer je debitant u seniorskom fudbalu i ovo su mu prve pripreme sa prvim timom crno-belih.

Reklo bi se da Partizan ima čemu da se nada od svojih mladih snaga. Kako to obično biva, ritam utakmice malo je opao, pa do kraja rezultat nije promenjen. Osim golova, tim iz Humske pokazao je i da je dobar u odbrani. Nijednog trenutka Mladost nije bila u prilici da ozbiljnije zapreti, osim kada je nakon jednog napada dosuđen jedanaesterac za Lučance. Ipak, Nemanja Stevanović odbranio je udarac leksandru Pejoviću. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija