• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.02.2024

22:42

Tragičan poraz Partizana! Trojka u poslednjoj sekundi utišala Arenu

Starsportphoto

Partizan

Tragičan poraz Partizana! Trojka u poslednjoj sekundi utišala Arenu

Podeli vest

Košarkaši Partizana na tragičan način izgubili su od Bajerna! Crno-beli su na četiri poraza u nizu u svim takmičenjima dodali i peti, ovog puta od Bajerna iz Minhena rezultatom 79:78 (26:23, 15:22, 18:18, 20:15) u 26. kolu Evrolige!

Po dva poraza u ABA ligi i Evroligi nisu bila prijatna ni za one u klubu ni za navijače, a večerašnji meč bio je idealna prilika da se crni niz prekine u grotlu Arene. Išlo je sve ka tome, ali su crno-beli prosuli i deset razlike i u poslednjoj sekundi izgubili meč kada je Fransisko pogodio trojku i postavio konačan rezultat.

Crno-beli sada imaju 12 pobeda i 14 poraza i maksimalno su sebi zakomplikovali put ka plej-inu.

Odlukom trenera u timu nisu bili Tristan Vukčević i Danilo Anđušić i Uroš Trifunović iz zdravstvenih razloga.

Uvertira za meč bila je emotivna kao i mnoge ove sezone, jer je u goste došao Vladimir Lučić, nekadašnji kapiten Partizana koji do sada nije imao priliku da igra protiv bivšeg tima.

Foto: Starsportphoto

 

 

Navijači su ga adekvatno pozdravili, potom je usledila i koreografija "grobara" zbog koje je meč kasnio nekoliko minuta, a kada je konačno počeo otvorili su ga Džejms Naneli i kapiten Kevin Panter trojkama za opšti delirijum u Areni.

Foto: Starsportphoto

 

 

U prvoj četvtini nijednom nije delovalo da navijači ne veruju u ekipu kluba iz Humske koji su se bez sumnje borili, ali Bajern je pokazivao zube i nije posustajao.

Smenjivala su se oba tima u serijama i sa vođstvima koje su uglavnom trojke donosile, a odlično je u protivničkom timu igrao upravo Lučić.

Foto: Starsportphoto

 

 

Publika je nagrađivala aplauzima i borbenost, a prva četvrtina završila se razlikom u korist ekipe Pabla Lasa - 26:23.

Druga četvrtina počela je greškama Partizana, koje, na sreću "grobara", ekipa iz Minhena nie baš umela da iskoristi.

Imali su gosti najviše sedam razlike u drugoj četvrtini, a onda je Aleksa Avramoić počeo da topi prednost, da bi potom do poluvremena briljirao Frenk Kaminski!

Foto: Starsportphoto

 

Amerikanac se nije proslavio ove sezone, ali je dao čak četiri trojke u drugoj četvrtini, podizao publiku i potpuno učestvovao u svemu i na terenu i na tribinama, pa je njegov tim otišao na poluvreme sa prednošću od plus četiri.

Isrpomašivali su se na startu treće četvrtine Jaramaz, Naneli i Kaminski sa šuta za tri poena, ali je ubrzo Panter sa pet vezanih poena ispravi njihove greške.

Razigrao se i Jaramaz, a prvi put do dvocifrene prednosti crno-beli su došli trojkom Nanelija u 25. minutu, iako su loptu mnogi već videli napolju.

Ritam igre ubrzo je ipak pao zbog grešaka na obe strane, a Francisko je bio taj koji je trojkom u finišu treće četvrtine smanjio na samo četiri razlike, dok je Arena utihnula u poslednjim sekundama jer Kaboklo nikako nije mogao da ubaci loptu kroz obruč.

Da će biti drame u Areni bilo je jasno od starta poslednje četvrtine jer dva i po minuta ni na jednoj stani niko nije uspevao da se upiše u strelce, dok Jaramaz nije probio led.

Održavali su crno-beli prednost teškom mukom, a kada je na plus pet Avramović napravio faul u napadu na oko četiri minuta do kraja stvari su krenule nizbrdo.

Fransisko i Ibaka doneli su izjednačenje gostima na 2.41 do kraja, što je Željka nateralo da traži tajm-aut.

Promašaj Pantera za tri poena popravio je Doužer koji je ušao u igru umesto Alekse, Bonga je promašio na drugoj strani, što je Pi Džej iskoristio za plus četiri.

Posle faula Ledeja tokom borbe za loptu Ibaka je bio precizan oba puta sa linije za slobodna bacanje iako je "grmela " Arena. Žoc je bio vidno iznerviran zbog tog poteza Amerikanca iz redova Partizana, posle kog je Kaminski bio precizan.

Panter nije bio precizan, a Fransisko je košem u poslednoj sekundi utišao Arenu. Usledio je tajm-aut Željka Obradovića, Panter je odmah šutnuo, lopta se odbijala i delovalo je da ne bi ušla u koš, ali su i navijači i kapiten Partizana bili ljuti na Kabokla koji ju je pipnuo i ubacio u obruč nakon isteka vremena.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vaskršnjom olimpijadom najmlađi obeležili praznik u Lešku
Društvo

Vaskršnjom olimpijadom najmlađi obeležili praznik u Lešku

Crkvena opština Vračevska u Lešku je nakon Vaskršnje Liturgije u crkvi Uspenja presvete Bogorodice, organizovala Vaskršnju Olimpijadu gde su se deca takmičila u više kategorija najjače i najlepše jaje, najlepši crtež, a takmičili su se i u trčanju u kome su učestvovali osnovci, ali i bebe, puzeći do cilja.

05.05.2024

17:27

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija