• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

07.03.2024

13:59

Bambi nema dilemu: Ovo je ta šansa za Partizan! Pobeda u derbiju donosi titulu!

Starsportphoto

Partizan

Bambi nema dilemu: Ovo je ta šansa za Partizan! Pobeda u derbiju donosi titulu!

Podeli vest

Iskusni as Zoran Tošić (36) veruje u svoj bivši klub pred subotnji 172. okršaj sa Crvenom zvezdom na "Marakani".

Nekadašnji srpski reprezentativac odlično zna kakav je osećaj igrati u "večitom derbiju", s obzirom da je u taboru crno-belih sve ukupno proveo pet godina, računaju oba mandata.

Odigrao je Tošić sedam utakmica protiv crveno-belih, postigao je samo jedan gol, ali itekako vredan. Bilo je to u septembru 2019. u Humskoj, na 161. okršaju najvećih rivala, kada je "parni valjak" slavio sa 2:0 pod palicom tadašnjeg trenera Save Miloševića.

Sada na klupi Partizana sedi još jedan bivši as, Igor Duljaj, a popularni Bambi uveren je da su momci svesni šta ih čeka i koliko je ova utakmica važna u trci za titulu.

- Derbi je uvek poseban, bez obzira na formu i poziciju na tabeli, a osećaj kad daš gol je neponovljiv, jedan od najlepših. Odgovornost i pritisak mogu da se porede samo sa mečevima u reprezentaciji. U danima pred duel, velika euforija se podigne, ali kad čuješ prvi sudijski zvižduk, trema opadne. Onda radiš ono što voliš i boriš se za voljeni klub. Partizan je na prvom mestu i ima prednost, dok Zvezda mora da pobedi, jer bi u suprotnom bio "smak sveta". Crno-beli su u boljoj poziciji, mogu da se spremaju u mirnoći. Ako uzmu sva tri boda, imaće otvoren put ka prvoj tituli nakon sedam godina - kaže Tošić za "Sport klub".

Čuveni ofanzivni vezista ne krije da mu se posebno sviđa atmosfera koja sada vlada u timu, uz sve ono što donosi i šef stručnog štaba.

- Zajedništvo i ljubav prema Partizanu izraženiji su u odnosu na neki prethodni period. Samim tim su došli i dobri rezultati, ekipa je u ozbiljnoj borbi za šampionski tron. Derbi će biti ozbiljan test za momke, da se vidi kakvi su kao kolektiv i da li će moći da naprave još jedan korak ka trofeju. A, Duljaj radi fenomenalan posao. Vidi se da daje celog sebe i od jutra do mraka je posvećen klubu. Uklopio je igrače, drži ih izolovane od negativnih uticaja. Ključno je i što pojačanja prave razliku na terenu. Kakav god je trener, bez vrsnog kadra, veliki ciljevi su teško ostvarivi - naglašava Tošić.

Foto: Starsportphoto

Zoran Tošić na jednom od derbija

Rođeni Zrenjaninac je sa "parnim valjkom" osvojio dve titule i tri trofeja Kupa, zato njegove reči imaju posebnu težinu. Jasno poručuje da ovu šansu Partizan ne sme da propusti.

- Igrači imaju priliku da se upišu u istoriju i pitanje je da li će imati mogućnost za popravni. Tako sam kroz karijeru gledao na šanse – moraju da se iskoriste. Nema sutra ili prekosutra, danas moraš da je prigrabiš. Crno-beli mogu da naprave ogroman korak ka željenoj tituli, druge opcije možda neće biti - podvlači Bambi.

Prvotimca grčke Lamije je tokom cele karijere krasilo fenomenalno izvođenje prekida i slobodnih udaraca. Upravo je on bio i među najzaslužnijima što je Bibars Natho još 2019. odlučio da dođe u Humsku, s obzirom da su svlačionicu delili u moskovskom CSKA. Zato Tošić u iskusnom Izraelcu vidi jednog od glavnig aduta pred derbi.

Foto: Starsportphoto

Tošić i Natho

- Ako neko može da pogodi iz prekida, to je Natho. Penal promaši prestupne godine, odličan je izvođač slobodnih udaraca. Igrali smo tri godine zajedno u Moskvi. Da nisam pričao koliko je Partizan veliki klub i kako će lep život imati u Beogradu, verovatno ne bi ni razmatrao dolazak. Nažalost, nismo duže vreme igrali zajedno, ali postao je jedan od najboljih stranaca u istoriji kluba i izuzetno mi je drago. I dalje smo u kontaktu i razmenjujemo poruke posle velikih pobeda i briljantnih igara. Bibars je srećan u Srbiji, produžio je ugovor, verujem da će u Humskoj završiti karijeru. Sa 36 godina, svake sezone ima maestralan broj golova i asistencija, što je za "desetku" fenomenalno - zaključuje srpski as.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija