• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

09.03.2024

19:44

Duljaj: Osećanja su mi pomešana! O sudiji ne bih, ima ko to gleda i sve vidi!

Starsportphoto

Partizan

Duljaj: Osećanja su mi pomešana! O sudiji ne bih, ima ko to gleda i sve vidi!

Podeli vest

Trener fudbalera Partizana sumirao je 172. okršaj večitih rivala, u kojem je njegov tim odigrao nerešeno protiv Crvene zvezde na "Marakani" (2:2).

Izuzetno zanimljivu i napetu utakmicu odigrali su najveći rivali, a na kraju možda i slađi bod odlazi u Humsku.

Gubio je "parni valjak" u prvom delu sa 1:0 golom Uroša Spajića, ali se i vrlo brzo vratio, pred sam odlazak na odmor, preko Mateusa Saldanje. Već na startu drugog dela gosti su poveli sa 2:1, nakon odlične kontre i pogotka Alda Kalulua, da bi Šerif Ndijaje meč opet vratio u egal.

Ipak, kada je rezervista Ksander Severina dobio dva žuta kartona u razmaku od pet minuta i ostavio svoj tim na cedilu, bilo je jasno da je pred Partizanom izuzetno težak zadatak. Branio se lider na tabeli grčevito, više od 20 minuta, spašavale su ga i prečke i stative i golman Aleksandar Jovanović, ali je na kraju uspeo da ostvari cilj - da ostane neporažen.

- Kada ostanete bez igrača, ne možete da ostvarite sve što ste zamislili. Najviše mogu da budu zadovoljni navijači, viđena je dobra igra, mnogo duela, četiri gola, veliki broj šansi... Imali smo nekoliko igrača sa samo jednim treningom u poslednjoj nedelji, ali su stisli zube i izašli na teren. Zvezda je dala dva gola iz prekida, potpuno zasluženo. Oni su izuzetno kvalitetan tim, imali smo problema u prvom poluvremenu, ali smo u nastavku dobro krenuli i sve do tog crvenog kartona bili jako dobri - rekao je Duljaj, a potom se osvrnuo i na odluke arbitra Pavla Ilića.

- Znate moj stav, ne bih da komentarišem suđenje. Od prvog dana je tako. Onaj ko vidi, vidi sve, nema potrebe da bilo šta pričam.

Foto: Starsportphoto

Igor Duljaj

Mladi stručnjak je prokomentarisao i to što je Saldanja u jednom momentu rešio da promeni kopačke, a objasnio je i zašto je u kratkom vremenskom roku zamenio glavne kreatore igre, Natha i Zahida.

- Pred utakmicu sam rekao igračima da moraju na svaki detalj da obraćaju pažnju. Videli su da je teren mokar, da su odlični uslovi za igru. Klizao se Saldanja i nije jedini, a sam je doneo odluku da promeni kopačke. Što se tiče izmena, Zahida je mučila loža, ima već neko vreme problem s tim. Morali smo da pazimo, da ostanemo čvrsti u sredini, zbog toga je usledila i izmena Natha. Videlo se da su pojedinci počeli da padaju u drugom delu, zato sam morao da menjam - naglasio je Duljaj.

U jednom momentu učinilo se da je šef struke crno-belih imao i konflikt s nekim kraj aut-linije.

- Nije to bio niko sa klupe Crvene zvezde. Neki gospodin, spiker, ili ko već. Niko od aktera ništa ružno nije rekao, naprotiv. Pozdravili smo se posle meča, čestitali jedni drugima, složili se da je današnji derbi bio odličan i da je publika imala šta da vidi - objasnio je Duljaj.

Foto: Starsportphoto

Milojević i Duljaj

Jedan od najslabijih u gostujućem timu danas je bio desni bek Aranđel Stojković, ali mu je trener pružio punu podršku.

- Teško je da se prave već na poluvremenu izmene, osim ako nisu iznuđene. Da nismo izjednačili pred odlazak na odmor, možda bih i menjao. Pustio sam Aranđela da igra. Uvek ima uspona i padova, ja verujem u svakog igrača i uvek ću mu dati podršku. On, kao i svi ostali, ima moje poverenje. Imao je tu sreću da je bio Kalulua po njegovoj strani, on mu je puno pomagao - podvukao je Duljaj.

Foto: Starsportphoto

Slavlje Duljaja i crno-belih

Na kraju, nekada sjajni vezista je priznao da su mu osećanja posle remija pomešana.

- Rekao sam već da ovaj derbi neće rešiti pitanje prvaka. Ima još puno bodova u opticaju. Moglo je da ode u oba smera. Mi smo više od 20 minuta igrali sa igračem manje, a to je jako teško protiv tima kao što je Crvena zvezda. Igrači su za mene heroji, a imali smo i fenomenalnu podršku, kao nikad dosad. Ambijent je bio fantastičan, kako s jedne, tako i s druge strane - zaključio je Duljaj.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Žiofre jasan: Srbija će biti deo politike proširenja EU!
Politika

Žiofre jasan: Srbija će biti deo politike proširenja EU!

Ambasador Evropske unije u Srbiji Emanuele Žiofre izjavio je danas da će proces proširenja EU biti u fokusu novoformirane Evropske komisije nakon junskih izbora za evropski parlament, kao i da se u obzir politike proširenja uzimaju Ukrajina, Gruzija i Moldavija kao novi kandidati, ali i balkanske zemlje, među kojima je i Srbija.

09.05.2024

11:07

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija