• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Jelena Nedeljković

09.03.2024

18:47

Ludnica, golovi i preokreti, ali bez pobednika: Zvezda i Partizan podelili bodove

Starsportphoto

Fudbal

Ludnica, golovi i preokreti, ali bez pobednika: Zvezda i Partizan podelili bodove

Podeli vest

Krcate tribine, koreografije i navijanje, golovi, preokreti, crveni karton i ka kraju - podela bodova. Tako bi se u jednoj rečenici mogao opisati 172. "večiti derbi", u kojem su Crvena zvezda i Partizan remizirali 2:2 (1:1).

U odličnoj fudbalskoj predstavi, kakav bi derbi i trebalo da bude, povela je Crvena zvezda golom Uroša Spajića u 44. minutu. Izjednačio je Partizan golom Mateusa Saldanje u nadoknadi prvog poluvremena. Preokret je u sledio u 49. minutu, kada je Aldo Kalulu doneo Partizanu prednost. Konačnih 2:2 postavios je Šerif Ndijaje u 67. minutu. 

Foto: Starsportphoto

Saldanja i Spajić

I jedni i drugi žarko su želeli pobedu. Zvezdi bi značila bodove, prvo mesto na tabeli, preokret i veliki korak bliže tituli. Sa druge strane, potvrda da je drugi put u sezoni bolji od tima sa "Marakane", Partizanu bi psihološki otvorila vrata da nastavi ga gazi do kraja sezone i posle šest dugih godina, donese titulu u Humsku. Uprkos odličnim šansama na obe strane i velikoj želji za pobedom, bodovi su podeljeni. Za nijansu više imaće za čim da žali Crvena zvezda, jer je golman gostujućeg tima Aleksandar Jovanović u nekoliko navrata skidao zicere sa gol linije. 

Pre nego što je počela utakmica, videlo se da će to biti derbi sa svim pratećim elementima. Satima pre utakmice, okolne ulice u blizini stadiona bile su zakrčene. Grupe navijača okupljale su se po gradu, neki su u miru pili piće, drugi su opet pevali i navijali, a sat i po pre početka, reke ljudi slivale su se ka "Marakani". Slika kakvu smo dugo čekali, konačno je viđena, tribine su bile ispunjene do poslednjeg mesta predviđenog za navijače. 

Oni najvatreniji, sa severa i juga, spremno su dočekali izlazak svojih ljubimaca na teren. Fantastične koreografije viđene su na obe strane, stotine balona poletele su ka nebu, a sudija Pavle Ilić označio je početak utakmice. Oba trenera izvela su najjače sastave, baš one koje je Informer najavio. U timu Crvene zvezde zaigrao je roviti Aleksandar Dragović, više vođen željom, nego što je stvarno bio osposobljen da igra. U crno-belom taboru na terenu se našao Svetozar Marković, takođe upitnog zdravstvenog stanja. 

Foto: Starsportphoto

Slavlje posle Šerifovog gola

Tek što je počelo, zapaljeno je mnogo baklji na jugu, od dima se ništa nije videlo i ritam je bio vrlo spor. Oba tima krenula su prilično hrabro. U Zvezdi je šansu imao Šerif Ndijaje, pokušao je jednom i Kanga, mada je golman Aleksandar Jovanović sve branio. Najbolju priliku u uvodnom delu igre crno-beli su imali preko Svetozara Markovića u 14. minutu. Međutim, Glazer je odlično reagovao i rezultat je ostao nepromenjen.

Možda i ključni detalj desio se u 27. minutu, kada je Dragović pao, uhvatio se za nogu i bolnom grimasom na licu pokazao da ne može dalje. Ogroman udarac za Zvezdinu odbranu i veliko plakšanje za napadače Partizana. nije ni čudo što je Dragović jako želeo da igra i što su se svi u Zvezdi trudili svim silama da mu pomognu da spreman dočeka utakmicu. Jednostavno, nije mogao dalje.

Pravi rolerkoster viđen je od 40. minuta, pa do poluvremena. Najpre je Ndijaje dao gol, tribina je skočila, ali bio je ofsajd. Dva minuta kasnije, nakon gužve u šesnaestercu Partizana i greške Ovusua, koji nije lepo izbio loptu, Spajić je doveo Zvezdu u vođstvo. Najbolje se snašao i levom nogom jako uputio loptu pod prečku. Nastupilo je slavlje oko 30.000 navijača. Dimne bombe i baklje su se čule i videle sa svih strana. 

 

Nije se pošteno situacija ni smirila, a Partizan je stigao do izjednačenja. Potpuno amaterski, u Zvezdinom šesnaestercu, ostavljeni su sami, Natho i Saldanja. Goh j sa desne strane centrirao na Kalulula, koji j stajao pred golom. Loptu je dohvatio Glazer i izbio je pravo do Saldanje, koji je jednostavno gađao u prazan gol i pogodio. U pravom trenutku po goste, pošto je usledilo poluvreme. 

 

 

Nastavak je doneo novi šok za Zvezdu. Kombinovali su Goh i Zahid, a onda je lopta stigla do Kalulula, koji je matirao Glazera za vođstvo crno-belih. Isplatila im se brza kontra i naterala je Milojevića da menja. Shvatio je da ne može da igra sa Markom Stamenićem u sredini i morao je da ga izvede sa terena. Umesto njega, zbog bonus pravila, našao se na terenu Ognjen Mimović. 

 

 

Osim njega, u igru je ušao i piter Olanjinka. Shvatio je Milojević da mora da napadne iz svih oružja, ako misli da uradi nešto dobro u derbiju u kojem mu je tim bio dominantniji. Takav pristup se pokazao ispravim. U 67. minutu Šerif Ndijaje uradio je upravo ono što se od njega mesecima  Fantastično se snašao u izglednoj prilici i doneo Zvezdi izjednačenje 2:2. 

 

 

Svi elementi pravog derbija bili su tu. A da žurka bude kompletna pobrinuo se Ksander Severina, pošto je od 69. do 74. minuta dobio dva žuta kartona, izašao napolje i ostavio svoj tim sa desetoricom na terenu. A poslednji Zvezdin adut, da proba da okrene ovu utakmicu u svoju korist bilo je uvođenje Aleksandra Kataija. On ove sezone nijednom nije igrao, jer je dugo bio povređen, ali kao što je Informer najavio, planirano je bilo da uže na derbiju, ako se bude lomila utakmica. Nijednog trenutka tempo nije opao. Obe strane jako su želele pobedu. 

Utakmica je produžena čak osam minuta, ređale su se šanse na obe strane, ali derbi je završen bez pobednika. Partizan čuva prvo mesto na tabeli, Zvezda zaostaje jedan bod, a onaj ko bude prvi pred plej-of biće domaćin u trećem derbiju. Borba za titulu i dalje je otvorena.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Da li se sprema hapšenje Netanijahua? Mladići u Ukrajini plaču dok ih silom odvlače na front!
Live TV

Da li se sprema hapšenje Netanijahua? Mladići u Ukrajini plaču dok ih silom odvlače na front!

U Pojasu Gaze od početka sukoba ubijeno je više dece nego u svim svetskim sukobima zajedno. Amerika štiti Izrael do krajnjih granica, ipak navodno se sprema optužnica protiv Netanijahua zbog svega što se dešava u Pojasu Gaze. Na ovu, ali i druge aktuelne teme govorili su gosti "Rata uživo" Vojislav Milošević, direktor Centra za antiterorizam i Ivan Ivanović iz pokreta "Naši".

28.04.2024

19:53

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija