• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

25.03.2024

14:29

Obradović jednu stvar ne trpi! Zbog ovoga igrače šalje na klupu (VIDEO)

aba liga

Partizan

Obradović jednu stvar ne trpi! Zbog ovoga igrače šalje na klupu (VIDEO)

Podeli vest

Prvi gost novog projekta Evrolige serijala "Euroleague Masterminds" bio je Željko Obradović, trener Partizana.

Logično, da je bilo drugačije bilo bi iznenađenje. Najtrofejniji evropski trener svih vremena, osvajač devet Evroliga, čovek koji je karijeru počeo pre 30 godina i dan danas na vrhu. Kako? O tome je pričao za Evrligu.

- Postao sam trener 1991. godine, a sada je 2024. To  je dug period i košarka se mnogo promenila. Volim da moj tim iskoristi svoje kvalitete i da igra pametno. Morate da se prilagodite, da mislite o svemu. Praktično, mali detalji prave razliku, po mom mišljenju - rekao je na početku razgovora trener Željko Obradović. 

Posebno ističe jednu ličnost - Aleksandra Nikolića, čuvenog Profesora, od koga je mnogo naučio.

- Za mene je bila velika šansa da radim sa mojim profesorom Aleksandrom Nikolićem. On je mnogo pažnje obraćao na detalje, verovatno je zbog njega i meni mnogo stalo do detalja.

 

Foto: Starsportphoto

Željko Obradović, trener Partizana

 

Trener crno-belih je potom objasnio šta mu je izuzetno važno u trenerskom poslu i šta ga nervira najviše kod igrača.

- Bitno je kako će tvoji igrači reagovati na treningu, jer je trening uvek veoma, veoma bitan. Ako radite dobro na treningu, bićete dobri i na utakmici. Mrzim treninge na kojima moj tim nije koncentrisan. Ako vidim da jedan ili dva igrača nisu koncentrisani, bolje ih je staviti na klupu nego nastaviti sa njima. Ako želite da budete trener, morate dosta misliti, da gledate vaše igrače.  Ono što tražim od svojih igrača je da uvek prenose lopte mnogo brže, da imaju makar 20 sekundi da kreiraju napad. Posle dolaze jednostavne stvari. Svaki dan je šansa da naučite nešto novo i da budete bolji. Mislim da je velika privilegija da radite nešto što volite u životu. A ja košarku volim. Ja sam veoma srećan zbog toga što se bavim nečim što toliko volim - istako je najtrofeniji evropski trener, koji se sa Partizanom bori za plasman u plej-in Evrolige.

 

 

Crno-beli su na deobi desetog mesta na tabeli Evrolige sa Olimpijom, Valensijom i Efesom, svi imaju skor 14-7.

 

Standings provided by Sofascore



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

4 najdugovečnije rase pasa! Oni mogu da dočekaju duboku starost
Ljubimci

4 najdugovečnije rase pasa! Oni mogu da dočekaju duboku starost

Biranje kućnog ljubimca uvek je velik izazov jer u obzir treba uzeti mnogo faktora hoće li pas živeti u kući ili stanu, s decom ili mirnijim penzionerima, treba li mnogo vremena i strpljenja da ga dresirate, koliko će dlake gubiti i na kraju koliko će uopšte dugo živeti?

27.04.2024

06:21

Džet set

Srbija