• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

11.04.2024

07:00

Partizanov čuvar sa hiljadu ruku! Gde su penali, tu Jovanović caruje (VIDEO)

ATA Images

Partizan

Partizanov čuvar sa hiljadu ruku! Gde su penali, tu Jovanović caruje (VIDEO)

Podeli vest

Golman Aleksandar Jovanović (31) blista ove sezone, jedan je od najboljih pojedinaca crno-belih, što potvrđuje i podatak da je iz penal-serija uvek izlazio kao pobednik.

Kakav je potez letos napravio Partizan kada je konačno realizovao transfer iskusnog čuvara mreže i za obeštećenje od 450.000 evra uspeo da ga dovede iz kiparskog Apolona. Rođeni Nišlija je za kratko vreme pokazao da je pun pogodak, vrlo brzo je postao ljubimac "grobara", a upravo njegove sjajne partije i odbrane održavaju" parni valjak" u trci za oba domaća trofeja.

Kad god je bilo gusto, drama i panika, popularni Aca je izlazio kao pobednik. Tako je bilo i juče, kada je odbranio čak tri penala protiv Voždovca i crno-belima trasirao put ka polufinalu Kupa Srbije (4:3, 1:1)

Prvo je u 70. minutu Jovanović odlično reagovao kod, ruku na srce, jako lošeg udarca Flemingsa sa bele tačke. Pročitao je stranu i uhvatio "živu loptu", čime je sprečio "zmajeve" da dođu tada do izjednačenja.

 

 

Ipak, na kraju su morali jedanaesterci da rešavaju, a nekadašnji srpski reprezentativac je svaki put "pročitao" stranu u koju će gostujući igrači šutirati. Upravo tako je zaustavio pokušaje Mihajla Neškovića i Stefana Pirgića, čime je i zaslužio da ga svi proglase za heroja.

 

 

Da mu penali očigledno prijaju, nekadašnji član Rada, niškog Radničkog, Arhusa, Ueske i Deportivo La Korunje potvrdio je u prethodnoj rundi Kupa. Tada je crno-bele ozbiljno namučio Grafičar u Humskoj, pošto se posle 1:1 u regularnom delu, takođe pristupilo jedanaestercima. Jovanović je u trećoj seriji sprečio Andriju Fratrovića da zatrese mrežu, što se na kraju ispostavilo i kao odlučujući momenat.

 

 

Iako Partizan ove sezone nije uspeo da se domogne grupne faze Lige konferencija, ipak je ostala upamćena minijatura Jovanovića u revanšu 3. kola kvalifikacija, protiv Sabaha u Beogradu. Tada je ekipa Igora Duljaja nadoknadila minus od 2:0 iz prvog meča, do poslednje penal-serije svi su bili precizni, a onda je "čovek sa hiljadu ruku" ponovo stupio na scenu.

Šutirao je Alasgarov, golman domaćih je odbranio, ali je sudija procenio da je ranije istrčao sa gol-linije, pa se izvođenje ponovilo. Međutim, Aca je i iz drugog puta bio uspešniji, pa je klub iz Humske odveo u plej-of, a potom ga i spasio totalne katastrofe protiv Nordsjelanda, iako je primio pet pogodaka u Danskoj.

 

 

I na nekoliko utakmica u Superligi je Jovanović bio fantastičan. Često je umeo da u dramatičnim situacijama spašava svoj tim, a posebno se pamti njegova fenomenalna partija u 172. večitom derbiju na "Marakani" (2:2). Tada je igračima Crvene zvezde odbranio nekoliko stopostotnih šansi, skidao je zicere ko od šale, zbog čega je i zaslužio epitet igrača utakmice, ali i pohvale iz oba tabora.

 

 

I šef stručnog štaba crno-belih je naglasio da ima maksimalno povrenje u pouzdanog Nišliju.

- Aca nikad ništa nije obećao, ali kada je on u pitanju, uvek sam miran - rekao je Igor Duljaj nakon plasmana u polufinale Kupa Srbije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija