• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

10.04.2024

17:10

Partizan voli penale! Heroj Jovanović obezbedio plasman u polufinale Kupa (VIDEO)

ATA Images

Partizan

Partizan voli penale! Heroj Jovanović obezbedio plasman u polufinale Kupa (VIDEO)

Podeli vest

Crno-beli na svom stadionu savladali Voždovac nakon penala sa 4:3 (1:1) u četvrtfinalu najmasovnijeg takmičenja.

Nije Partizan blistao pred malobrojnom publikom u Humskoj, daleko je to bilo od igre koja je većim delom sezone krasila izabranike Igora Duljaja, ali cilj je ostvaren. "Parni valjak" je na jedvite jade prošao u polufinale Kupa Srbije, ostao je u igri i za drugi domaći trofej i to ponovo zahvaljujući penalima i golmanu Aleksandru Jovanoviću, kao i u prošloj rundi protiv Grafičara.

Odmah na startu serije čuvar mreže domaćih je skinuo šut Neškoviću, a onda je mladi Aleksa Janković bio precizan. Potom su za Voždovac pogađali Đurđević, Petrović i Flemings, a za crno-bele Nikolić, Antić i Zahid, da bi Jovanović u poslednjoj seriji zaustavio i Pirgića, čime je doneo prolaz Partizanu.

 

 

U razmaku od samo sedam dana crno-beli su dva puta uspeli da slome otpor "zmajeva" i to ponovo na mišiće. Prošle nedelje trijumf u 28. kolu Superlige (3:2) doneo je Aranđel Stojković, pogotkom u poslednjim trenucima meča, a sada je pored već pomenutog strelca, etiketu heroja zaslužio i golman Aleksandar Jovanović, pošto je u 70. minutu odbranio jedanaesterac Flemingsu.

Šef stručnog štaba Partizana najavio je određene promene u startnih 11 u odnosu na prethodni prvenstveni duel sa Novim Pazarom, ali svakako nije mnogo kombinovao, oslonio se na proverene snage.

Umesto štopera Bojana Kovačevića šansu je u poslednjoj liniji dobio Aleksandar Filipović, u vezni red se vratio Leonard Ovusu, a posle problema sa lakšom povredom zaigrao je i Bibars Natho. Na klupi za rezerve su ovog puta ostali Gajas Zahid i Jung-Džun Goh.

Za nijansu agresivnije i opasnije krenuo je Voždovac od prvog minuta, ali je prvu i to stopostotonu šansu propustio Baždar u 13. minutu. Dobio je idealnu loptu od Natha, izašao sam na golmana Gudžulića i kad ga je već zaobišao, neshvatljivo je pao.

 

 

Uzvratili su gosti, nakon greške Svete Markovića, bio je Pirgić u dobroj poziciji, a potom je i Teodorović zapretio Jovanoviću. Sve do samog finiša prvog poluvremena nije se dešavalo apsolutno ništa vredno pomena. Tek od 40. minuta, pa do nadoknade vremena, bilo je uzbuđenja. Prvo neprecizan šut Severine, potom promašaj Kalulua, a onda i dobra intervencija odbrane "zmajeva" nakon kornera i pokušaja Filipovića.

I kada su svi očekivali da sudija Stamenković pošalje igrače na pauzu, usledio je dobar napad domaćih. Stojković je poslao idealan pas kroz sredinu, Baždar se oslobodio svog čuvara, a potom mirno poslao loptu u mrežu pored golmana Voždovca.

 

 

Mnogo mirniji bio je početak drugog poluvremena, pokušavali su crno-beli preko krila da zaprete, a najagilniji su bili Severina i Kalulu. U nastavku su šansu dobili i Zahid, Goh i Nikolić, a upravo je Norvežanin u 63. minutu šutirao glavom u padu i prebacio gol.

A, onda 68. minut, sporna situacija u kaznenom prostoru domaćih, zbog koje je reagovao VAR i potvrdio da je Nikolić igrao rukom. Ipak, Jovanović je bio uspešniji od Flemingsa, kao i od Petrovića desetak minuta kasnije, koji je šutirao glavom sa peterca.

 

 

Mogao je Partizan da reši sve dileme oko pobednika u samom finišu utakmice, ali je udarac Filipovića sa desetak metara izblokirao Matić. I kada su maltene svi na stadionu očekivali kraj i pobedu crno-belih, usledio je fenomenalan udarac Pirgića sa ivice šesnaesterca, koji je pogodio suprotan ugao i obezbedio Voždovcu penale, ali ne i prolaz dalje.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija