• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.04.2024

17:30

Partizan poveo u seriji! Crno-beli slomili otpor Igokee (FOTO/VIDEO)

Starsportphoto

Partizan

Partizan poveo u seriji! Crno-beli slomili otpor Igokee (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Košarkaši Partizana pobedili su Igokeu u prvom meču četvrtfinala plej-ofa ABA lige rezultatom 94:85 (27:23, 27:22, 17:16, 23:24). Drugi meč na programu je u nedelju od 18.00 u Laktašima.

PARTIZAN - IGOKEA 94:85 (27:23, 27:22, 17:16, 23:24)

Grad: Beograd

Dvorana: Beogradska arena

Kapacitet: 20.000

Gledalaca: 4.417

Sudije: Saša Pukl (Slovenija), Igor Dragojević (Crna Gora), Denis Hadžić (Hrvatska).

PARTIZAN: Smit, Ledej, Avramović, Koprivica, Panter, Smailagić, Naneli, Trifunović, Anđušić, Ponjitka, Kaminski, Kaboklo. Trener: Željko Obradović.

IGOKEA: Kondić, Bošković, Filipović, Jošilo, Nakić, Milosavljević, Marić, Karmajkl, Radošić, Jeremić, Milovanović.

 

 

KRAJ UTAKMICE

ČETVRTA ČETVRTINA:

40. minut - Ništa od pogotka Nanelija za tri poena. Popravlja Bošković promašaj Filipovića. Nema pogotka Pantera sa poludistance. Kondić će imati tri slobodna bacanja posle prekršaja Ledeja. Pogađa dva. Utakmica je gotova, Smit nije išao na koš - 94:85.

39. minut - Ledej pogađa za tri poena iz ćoška. Nema pogotka Jeremića - 94:81.

38. minut - Istekao je napad gostima, Naneli hvata loptu. Otvorena trojka za Pantera, nema pogotka, ali Smailagić je sam na ofanzivnom skoku i daje lake poene. Karmajkl pogađa pod faulom Smailagića, njegova prva lična greška. Uspešan je i sa linije za slobodna bacanja - 91:81.

37. minut - Snalazi se Filipović i upisuje nove poene. Greši Panter, loptu preseca Jošilo. Sada trojka Filipovića i reaguje Željko novim tajm-autom. Panteru je zamalo ispala lopta, bio je u teškoj situaciji, ali faul pravi Karmajkl. Kapiten Partizana pogađa jedno bacanja - 89:78.

Foto: Starsportphoto

 

36. minut - Iznudio je faul Avramović u finišu napadu. Pogađa dva od tri bacanja. Filipović naskaće i pogađa za dva poena. Ponjitka za tri poena, bilo je blizu, ali lopta izlazi iz koša - 88:73.

35. minut - Nakić ne pogađa, ali stiže do lopte i novi poeni Karmajkla. Ledej pogađa oba bacanja. Nakić ponovo neprecizan, ali razigrao se sad Karmajkl i ispravlja grešku - 86:71.

34. minut - Avramović krade loptu. Ponjitka za Pantera koji daje tri poena! Jošilo ne pogađa, ali faul je Ponjitke nad Karmajklom, koji potom pogađa sa poludistance. Faul u napadu Kevina Pantera - 84:67.

33. minut - Maši Nakić. Siguran Panter sa linije za slobodna bacanja. Nema pogotka Filipovića koji je išao do kraja, hvata Smailagić i daje nove poene ispod koša - 81:65.

32. minut - Filipović ne pogađa za tri poena, Nakić je na ofanzivnom skoku i daje nove poene. Odlična povratna lopta Smailagića iako je gubio ravnotežu i Ledej daje trojku - 77:65.

31. minut - Ne pokušava Naneli da pogodi iz teške pozicije, borio se Ponjitka, ali lopta je za Igokeu. Prodor Nakića i poentira. Poeni Ponjitke uz faul i pogađa i dodatno bacanje - 74:63.

TREĆA ČETVRTINA:

30. minut - Poeni Smailagića za Partizan, a na drugoj strani Kondić uspešan za tri poena. Pogađa Ledej, na drugoj strani neoprezni igrači Partizana i Kondić precizan uz zvuk sirene - 71:61.

29. minut - Bošković uz zvuk sirene uspeva da poentira. Neuspešan Ledej za tri poena. Gubi loptu Igokea, osmi put - 67:56.

Foto: Starsportphoto

 

28. minut - Poentira Jošilo pod faulom, ali ne pogađa slobodno bacanje. Ima Igokea ekstra posed jer Smailagić nije uhvatio loptu. Kondić ne uspeva da pogodi protiv Kabokla. Naneli maši za tri, pokušali su da poprave i Smit i Kaboklo, ali ne uspevaju - 67:54.

27. minut - Krade loptu Smailagić, snalazi se potom Panter i pogađa popularni Smajli za dva poena. Kondić jedan na jedan protiv Kabokla, šutira, ali ne pogađa. TROJKA PANTERA SA VELIKE DALJINE - 67:52.

26. minut - Ovacije za Smita nako dobre odbrane. Lob Nanelija za Kabokla, koji ne usševa da prihvati loptu - 62:52.

25. minut - Odlična odbrana Smailagića, pas Smita i zakucava Naneli u kontri. Maši Nakić za tri poena. Trojka kapitena Pantera - 62:52.

Foto: Starsportphoto

 

24. minut - Uz mnogo muke su košarkaši Partizana, nakon nekoliko ekstra poseda Igokee, došli do lopte. Sudije ipak menjaju odluk jer je Naneli poslednji igrao i lopta je za Igokeu. Filipović maši za tri. Nema pogotka Pantera za dva poena - 57:52.

23. minut - Pogađa dugu dvojku Jošilo. Nova izgubljena lopta Partizana. Nakić daje poene i Željko odmah traži tajm-aut. Kad je teško, Smit! Još jedna trojka, četvrta iz isto toliko pokušaja. Težak šut Fiklipovića za tri, promašuje, ali imaju još jedan posed gosti - 57:52.

22. minut - Ne pogađa opet Kaminski. Kaboklo uz mnogo muke obezbeđuje posed, Naneli maši za tri. 

21. minut - Pas Nakića za Jeremića koji ima otvorenu trojku i pogađa uz zvuk sirene. Maši Kaminski, ali Smit obezbeđuje ekstra posed. Izbijena lopta Partizanu, ali uz prekršaj Jošila - 54:48.

DRUGA ČETVRTINA:

20. minut - Poeni Karmajkla. Smit organizuje napad. Odličan Kaboklo ispod koša u finišu napadu. Nakić je išao do kraja i nije pogodio, ali gotovo uz zvuk sirene Nakić daje dva poena - 54:45.

19. minut - Odličan napad Partizana, lopta je brzo išla i tri poena daje Naneli. Neuspešan napad gostiju, krenuo je Partizan u kontru, seče Karmajkl faulom. Snalazi se Kaboklo i daje nove poene - 52:41.

Foto: Starsportphoto©

 

18. minut - Poeni za Filipovića iz ne baš lake pozicije. Teška pozicija za Smailagića, nema pogotka, ali se snašao na kraju i vratio loptu u koš. Loša komunikacija crno-belih na preuzimanju i kažnjava to Jeremić sa tri poena - 47:41.

17. minut - Panter iz igre jedan na jedan, nema pogotka. Karmajkl maši za dva, a Bošković odmah faulira Nanelija. PONOVO SMIT ZA TRI POENA! Nezaustavljiv je Amerikanac posle sjajnog pasa Nanelija - 45:36.

Foto: Starsportphoto

 

16. minut - Milovanović potom pogađa i trojku. Kaboklo zakucava. Ne pogađa Filipović sa velike udaljenosti - 42:36. 

15. minut - Bošković za tri poena, promašuje, dobra odbrana crno-belih. Nova trojka Partizana, Smita je zamenio Kaboklo. Blokada Brazilca, Panter potom ide do kraja i daje nove poene. Jovanović je mora da traži tajm-aut. Jeremić iz kretnje za tri poena, ali maši. Izborio se Milovanović za loptu - 40:33.

14. minut - Nova trojka Smita. Pogađa Filipović iako je Kaboklo odigrao solidnu odbranu. Panter postiže četvrti poen - 35:33.

Foto: Starsportphoto

 

13. minut - Odličan potez Pantera i precizan Smit za tri poena. Blokada Kabokla, pa Koprivice, a sudija kaže da je bila silazna putanja i gledaju snimak. Publika je besna. Poeni za Igokeu ipak - 30:31.

12. minut - Promašuje Kaboklo zicer, bori se za loptu, ali ona ide u aut. Dobar pas Nakića, ali Milovanović gubi loptu. Naneli na prodor, izlazi lopta, ne uspeva Koprivica da popravi iz dva pokušaja. Željko je tražio tajm-aut, besan je i dere se na igrače nakon novog vođstva Igokee - 27:29.

Foto: Starsportphoto©

 

11. minut - Nema pogotka Jošila za dva poena. Smit u lošoj poziciji, promašuje na isteku napada. Bošković pogađa za tri poena - 27:26.

 

 

PRVA ČETVRTINA:

10. minut - Prekršaj Pantera, nezadovoljan je odlukom sudije. Boškoviću ispada lopta, dobra reakcija Nanelija i potom pogađa za tri poena. Jošilo iz driblinga pogađa za dva poena - 27:23.

9. minut - Iznuđuje faul Panter. Pogađa potom oba bacanja. Krade Smit loptu, lopta Kabokla za Koprivicu koji daje poene iz drugog pokušaja. Ne staje Nakić, novi poeni. Pogađa slobodna bacanja Koprivica posle faula Nakića - 24:21.

8. minut - Osmi poen Nakića. Ledej jednom rukom, nema pogotka, ali stiže do lopte i pogađa. Laki poeni za Boškovića - 18:19.

7. minut - Nakić ponovo završava na obruču posle asistencije Karmajkla. Panter je na terenu, ali nije precizan iz prvog pokušaja. Nema pogotka za Boškovića, hvata Ledej, nema pogotka ni Pantera sa niskog posta - 16:15.

Foto: Starsportphoto

 

6. minut - Jeremić maši za tri poena, ali Nakić vraća loptu u koš. Pogađa Kaminski pod faulom, ne pogađa dodatno bacanje - 16:3.

5. minut - Prekršaj Kaminskog. Ispada lopta Jošilu, odbranio se Partizan. Naneli gradi dobru poziciju i pogađa pod faulom, kao i dodatno bacanje. Ledej pravi faul, Karmajkl ima dva bacanja i pogađa. Siguran Ledej na drugoj strani - 14:11.

4. minut - Nakić maši, ali popravlja Karmajkl. Nema pogotka Avramovića za tri poena, ali doleće Zek Ledej i spušta loptu nazad u koš. Jeremić sam u uglu i pogađa trojku - 9:9.

3. minut - Ništa od još jednog napada Partizana, zakucava u kontri Karmajkl na dobar pas Jošila. Utrčava Ponjitka i daje poene na asistenciju Alekse Avramovića - 7:4.

2. minut - Traće gosti napad, a onda maši Kaminski šut na obruču. Neprecizan Jeremić na  drugoj strani. Nakić postiće prve poene za Igokeu - 5:2.

1. minut - Aleksa Avramović postiže prve poene na meču. Odbranio se Partizan, dobra reakcija Kaminskog, koji potom daje trojku - 5:0.

PRE MEČA:

18.28 - Crno-beli će nastupati u specijalno dizajniranim dresovima.

18.22 - Partizan igra bez Pi Džeja Doužera koji je lakše povređen, kao i Jaramaza odlukom stručnog štaba.

Foto: Starsportphoto©

Lakše povređen: Pi Džej Doužer

18.15 - Trener Igokee Vladimir Jovanović naglašava da je Partizan favorit protiv svih, te da njegova ekipa ima problema.

Foto: Starsportphoto

Ima problem sa sastavljanjem tima: Vladimir Jovanović

- Ne treba trošiti reči oko njihovog sastava i stručnog štaba. Oni su protiv svakog protivnika favoriti, tako i protiv nas. Mi imamo velikih problema sa našim timom, praktično ne znam ni u kom sastavu ćemo izaći. Nemamo mogućnost da nešto više pričamo o samoj utakmici. Pokušaćemo da izvučemo maksimum i budemo zadovoljni prikazanim na terenu - poručio je Vladimir Jovanović.

18.00 - Prema rečima proslavljenog stručnjaka Željka Obradovića, ekipa će maksimalno ozbiljno shvatiti današnjeg rivala, što znači da će svesti na minumum mogućnost da protivnik iz Republike Srpske dođe do još jednog iznenađenja.

Foto: Starsportphoto©

Nema potcenjivanja: Željko Obradović

- Imali smo nekoliko dana da pripremimo tu seriju protiv Igokee i to je ono najbitnije, da razmišljamo samo o njima, znamo kako izgleda plejof, da motivacija svih timova i igrača je na drugom nivou i da podignemo našu, protiv tima koji nas je iznenadio, pobedili su nas u Beogradu, to znači da moramo da pristupimo ozbiljno - rekao je Obradović.

 

 

17.50 - Košarkaši Partizana su prošlog četvrtka zvanično ostali bez nastavka takmičenja u Evroligi, pa su sada u potpunosti okrenuti odbrani trofeja u ABA ligi.

17.40 - Igokea je u novembru zadala jedan od težih poraza Partizanu ove sezone. Tim iz Laktaša slavio je rezultatom 91:89 u 7. kolu ABA lige u Beogradskoj areni. Crno-beli su se potom u februaru osvetili i slavili sa 98:52 u 20. kolu.




Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...
Pravo u metu!

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...

Privremeno oduzimanje vozila, mera koju smo počeli da sprovodimo od sredine februara ove godine, predstavlja pun pogodak i jednu od najozbiljnijih izmena u Zakonu o bezbednosti saobraćaja. Nismo očekivali da ćemo za vrlo kratko vreme oduzeti veliki broj vozila i čini mi se da će toga tek biti. Molim sve vozače da obrate pažnju na saobraćajne propise i ne dozvole sebi da u dužem vremenskom roku ostanu bez auta.

30.04.2024

13:21

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija