• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. G.

08.05.2024

12:20

Nije samo Aleksa! Ko nosi dres Partizana ovakve zicere ne sme da promašuje (VIDEO/FOTO GALERIJA)

printscreen/ABA liga j.t.d.

Partizan

Nije samo Aleksa! Ko nosi dres Partizana ovakve zicere ne sme da promašuje (VIDEO/FOTO GALERIJA)

Podeli vest

Košarkaši Partizana juče su izgubili u Podgorici od Budućnosti sa 74:73, a mnogi su za poraz okrivili Aleksu Avramovića, koji je u poslednjem napadu promašio zicer za trijumf i plasman u finale. Aleksa možda jeste tragičar meča zbog tog poteza, ali treba istaći da su se izabranici Željka Obradovića tokom meča u barem šest situacija propisno obrukali pred košem domaćih, pošto su na neverovatan način promašivali maltene otvorene zicere.

Reprezentativac Srbije imao je napad za trijumf, sve je dobro uradio, a onda je, kada je to bilo najpotrebnije, uputio previsok šut na koš Budućnosti. Lopta je skliznula niz tablu, zakačila je obruč, ali to nije bilo dovoljno za pobednički koš.

Ovako je to izgledalo u poslednjim sekundama.

 

 

Na kraju, ispostavilo se da je to samo jedan u nizu tragikomičnih promašaja igrača šampiona ABA lige. Sve je krenulo još u prvoj četvrtini, kada je u jednoj kontri Poljak Mateuš Ponjitka krenuo u "jedan na nula" na koš. Njemu je, verovali ili ne, ispala lopta baš kada je hteo da položi ili zakuca.

 

 

Nije to bilo sve što se tiče igrača Partizana. Tragikomičan potez je tokom druge četvrtine izveo i brazilski centar Bruno Kaboklo. Letošnje pojačanje crno-belih imao je zicer i sa manje od pola metra trebalo je samo da položi ili zakuca loptu u koš. Igrao se 18. minut kada se mladi centar obrukao pod košem, nakon čega je Željko Obradović totalno pobesneo na tajm-autu.

 

 

Jedan zicer u prvom poluvremenu promašio je i Džejms Naneli, koji se, doduše, tokom meča iskupio za to, a isti igrač je i u finišu imao situaciju koju je morao da iskoristi, pa nije.

Foto: printscreen/ABA liga j.t.d.

Promašen zicer Nanelija

 

 

Na kraju, "grobari" su besni i na kapitena Kevina Pantera. Iskusni šuter bio je jedan od najboljih igrača na terenu, ali je, kada je bilo najpotrebnije, imao jedan promašaj na kojem mu navijači zameraju. Treba istaći da je Amerikanac bio u najtežoj poziciji od svih saigrača.

Na četiri minuta pre kraja meča, pri rezultatu 70:65 za Podgoričane, Panter je krenuo u prodor i nakon kontakta sa Flečerom Megijem bacio loptu na tablu, bez uspeha. Kevin je tražio faul, koji definitivno nije postojao, budući da Megi nije načinio kontakt rukom, već je skočio vertikalno, što je dozvoljeno prilikom ovakvih situacija.

Foto: printscreen/ABA liga j.t.d.

Promašaj Pantera u finišu meča

Crno-beli će popravni imati u petak, kada će se igrati majstorica u Beogradskoj areni. U finalu ABA lige već je Crvena zvezda, koja je u dva meča rešila polufinalnu seriju protiv Mege.

 

Cup tree provided by Sofascore

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Novi olimpijski bazen za nove šampione!
Futog

Novi olimpijski bazen za nove šampione!

Prеmijеr Miloš Vučеvić i gradonačеlnik Novog Sada Milan Đurić, sa ministrom građevinarstva Goranom Vеsićеm i prеdsеdnicom Pokrajinskе vladе Majom Gojković, obišli su u Futogu završne radove na Sportskom kompleksu u oviru koga je i nov olimpijski bazen.

28.05.2024

18:54

Da l' da gledaš il' da jedeš! Darko je vatrgosac, ali i vrstan umetnik!
Srbija

Da l' da gledaš il' da jedeš! Darko je vatrgosac, ali i vrstan umetnik!

Vatrogasac Darko Sinđelić iz Ivanjice ima nesvakidašnji hobi. Za neke je to umetnost, jer kako nazvati skulpture koje on pravi rezbarenjem voća i povrća! Njegova dela sve češće krase stolove na veseljima u Čačku i okolini, ali se za ovo neobično umeće jednog vatrogasca čulo i u čitavoj Zapadnoj Srbiji.

28.05.2024

15:31