• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

24.02.2015

17:26

NOVAK NIJE ZARĐAO Igrao koliko mu je bilo potrebno

Tenis

NOVAK NIJE ZARĐAO Igrao koliko mu je bilo potrebno

Podeli vest

Prvi teniser sveta pobedio je Kanađanina Vaseka Pospišila sa 2:0, po setovima 6:4, 6:4, posle 80 minuta igre. U osmini finala igra protiv Golubjeva


Nije Novak Đoković igrao od finala Australijan opena, ali je u prvom meču na turniru u Dubaiju pokazao da nije mnogo zarđao. Prvi teniser sveta pobedio je Kanađanina Vaseka Pospišila sa 2:0, po setovima 6:4, 6:4, posle 80 minuta igre. Ovo je srpskom teniseru bila 31. pobeda u Dubaiju, a do sada je osvojio četiri trofeja.

Kanađanin je u drugom setu pružio nešto jači otpor. Uspeo je Novaku da uzme jedan servis gem, ali više od toga nije mogao. U osmini finala Đoković će igrati sa Golubjevim. 

Odlično je Pospišil servirao na startu meča. Sjajno ga je služio prvi servis što ga je i držalo u igri, pa ni prilike za brejk nije bilo do devetog gema. Onda je Novak uspeo da neutrališe konačno prvi servis Kanađanina, prokockao je prvu brek loptu, ali ne i drugu, pa je posle 35 minuta vodio sa 5:4. Rutinski je odigrao na svoj servis, potvrdio brejk i prvu set loptu pretvorio u vođstvo od 1:0. 

Novak je u drugom setu već u trećem gemu stigao do prilike za brejk. Đoković je sjajno riternirao, Pospišil nije imao odgovor, pa poveo sa 2:1. Kanađanin je zaigrao znatno agresivnije i odmah uzvratio ribrejkom za 2:2.

Ohrabren odličnom igrom, uz nešto nervozniju igru prvog tenisera sveta, Kanađanin je u šestom gemu poveo sa 40:15 na Novakov servis. Ali, spasio je Novak obe brejk šanse za 3:3, da bi već u narednom protivniku uzeo novi servis gem i poveo sa 4:3. 

Posle sat i 20 minuta igre Novak je iskoristio prvu meč loptu za pobedu od 2:0.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija