• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

10.09.2016

22:02

VAVRINKA PRED FINALE: Zbog Đokovića sam postao bolji igrač!

Tenis

VAVRINKA PRED FINALE: Zbog Đokovića sam postao bolji igrač!

Podeli vest

Švajcarski teniser Stan Vavrinka rekao je pred sutrašnje finale Ju Es opena da je zbog Novaka Đokovića, protiv kojeg će se boriti za trofej, postao bolji igrač nego što je bio u prvom delu karijere

 

Vavrinka je istakao da je u porazu od Đokovića na Australijan openu 2013. godine sa 3:2 u setovima shvatio da može da se nosi sa najboljim igračima sveta i da je od tada trenirao sve bolje i jače, dok nije najzad počeo da pobeđuje i najbolje.

Posle toga je Vavrinka osvojio dve grend slem titule, a svi dobro pamte onu iz 2015. godine, kada je na senzacionalan način pobedio Đokovića u finalu Rolan Garosa.

- Ne verujem da je Novak zbog tog poraza postao bolji igrač, mislim da je njemu to bio samo jedan poraz, ali znam da ja jesam postajao sve bolji godinama učeći od Đokovića i ostalih igrača iz vrha. Trenirao sam s njim, upijao znanje, učio i napredovao. Moj cilj je bio da počnem da ih pobeđujem. Video sam u karijeri mnogo igrača koji su bili odlični, ali su na teren protiv najboljih izlazili pomireni s tim da će da izgube. Ja to nisam želeo, hteo sam da pobeđujem. Uz takav stav sam došao do dva grend slem trofeja - ispričao je Vavrinka.

On je objasnio i u čemu je trik da uvek najbolju igru prikazuje u samim završnicama grend slemova.

- Sama činjenica da sam došao do finala, da sam nanizao nekoliko pobeda, daje mi samopouzdanje. Uz to, moj je uvek cilj da dam sve najbolje od sebe u meču za trofej. Znam da imam uspone i padove tokom sezone, tokom turnira, ali mi je uvek plan da budem najbolji kada je najpotrebnije - objasnio je Stan Vavrinka.

Finale u Njujorku u nedelju uveče će početi u 22 časa po srpskom vremenu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija