• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

05.05.2017

10:24

(VIDEO) PREPOZNAJETE LI OVOG DEČAKA? Malo ko je te 2005. gledao prvi njegov nastup na grend slemu!

Tenis

(VIDEO) PREPOZNAJETE LI OVOG DEČAKA? Malo ko je te 2005. gledao prvi njegov nastup na grend slemu!

Podeli vest

Dok danas gotovo cela Srbija gleda i strepi uz mečeve Novaka Đokovića i nada se da će na predstojećem turniru u Madridu krenuti njegov novi uspon, 2005. godine kada je debitovao na jednom grend slem turniru, malo ko je uopšte obratio pažnju na mršavog dečaka sa reketom

 

Danas je svima jasno da se tog 17. januara 2005. godine pisala jedna od najlepših strana istorije srpskog tenisa i našeg sporta generalno.

Novak Đoković, koji je tada imao 17 godina, zaigrao je prvi put u karijeri na jednom grend slem turniru, bio je to Australijan open, a rival mu je bio tada veliki as Marat Safin, dvostruki finalista  u Melburnu.

Rus je za nešto više od sat vremena preslišao Đokovića sa 6:0, 6:2, 6:1, a posle tri godine ga je savladao i na Vimbldonu i povukao se sa 2:0 u međusobnom skoru protiv Srbina, što je skor kojim malo ko može da se pohvali.

A, Novak je posle debija u Melburnu rekao:

Meni je meč sa Safinom bio veliko iskustvo i mnogo će mi značiti u nastavku karijere bez obzira na rezultat koji je bio ubedljiv u njegovu korist (3:0). Imao sam priliku da igram na centralnom terenu, pred 15 hiljada gledalaca. Retko ko je uopšte imao priliku da igra na tom centralnom terenu. Drago mi je što sam se pokazao pred celim svetom, pošto je taj meč direktno prenošen na Eurosportu - istakao je Đoković za B92.

Interesantno je da je Novak Đoković u kvalifikacijama do glavnog žreba na Australijan openu te 2005. godine pobedio u 2. kolu sa 6:3, 6:1 - Stana Vavrinku.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Cinik

pre 6 godina

Još ako si i ustao da gubiš svoje vreme kako bi gledao nekog ko sebi zarađuje milione, nije baš nešto čime bi se trebalo hvaliti.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17