• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. R.

11.05.2018

08:25

ĐOKOVIĆ ISPADA IZ TOP 30!? Novak u velikoj opasnosti pred Rolan Garos

Tenis

ĐOKOVIĆ ISPADA IZ TOP 30!? Novak u velikoj opasnosti pred Rolan Garos

Podeli vest

Novak Đoković je na ivici ambisa! Naš najbolji teniser će posle neuspeha u Madridu ove nedelje pasti na 18. mesto na ATP listi. Ako bude kiksnuo i u Rimu sledeće sedmice, mogao bi da se surva ispod 32. pozicije i tako ostane bez statusa nosioca na Rolan Garosu

Nole na italijanskom mastersu brani finale i 600 bodova. Ispadanje pre četvrtfinala izbacilo bi Đokovića iz top 30. On je u to društvo ušao praktično na početku karijere, pre 12 godina i dosad ga nije napuštao.

Malo mečeva

Situacija je komplikovana, a toga je svestan i Đoković.

Krajinović ga prestiže?

Novak bi mogao da ostane i bez titule srpskog broja jedan ukoliko se ne plasira u polufinale mastersa u Rimu. Filip Krajinović trenutno je 26. svetski igrač i brani samo 95 bodova u periodu kada se Đoković bori za 600. Ukoliko Novak ne odbrani veći deo poena, biće srpski broj dva prvi put posle 8. avgusta 2005, kada je Novak, pretekavši Janka Tipsarevića, postao najbolji teniser iz Srbije na ATP listi.

- Očigledno ima stvari koje ne funkcionišu, ali moram da nastavim da radim i molim se. Nadam se da ću ojačati igru i poboljšati se u dugim mečevima, posebno na velikim turnirima protiv kvalitetnih igrača, kada morate da preuzmete inicijativu. Pokušao sam to protiv Edmunda, ali nije se dalo. Nadam se da hoće sledećeg puta - izjavio je Đoković.

Srpski as je ove godine izgubio šest od 12 duela, a napomenuo je da nije odigrao dovoljno mečeva. U Španiji je pobedio 20. na ATP listi Keija Nišikorija, pa izgubio od 22. na svetu Edmunda.

- Nisam imao pregršt mečeva. Opet, u Španiji sam igrao protiv dvojice teških rivala, komplikovane duele. Ima pozitivnih stvari koje mogu da izvučem, ali sigurno je da sam razočaran zbog preranog oproštaja od turnira. Mada, nije kraj sveta. Trudim sa da podsetim sebe na sve uspehe koje sam postigao. Odatle crpem snagu da nastavim sa borbom - zaključio je Đoković.

Nadal ga bodri

Svetski broj jedan Rafael Nadal, uprkos novom razočaranju koje je Novak priredio posle oporavka od operacije lakta, još ne otpisuje ljutog rivala.

- Đoković je uvek favorit, i kad izgubi, to je iznenađenje. Tenis je sport u kom odlučuju detalji, i kad je sve u redu, stvari se odvijaju u vašu korist, ali kada sumnjate u sebe, sve izgleda mnogo teže. Đoković je na 3:4 u trećem setu protiv Edmunda mislio da je aut, a nije bio. Sitnica koja ga obično ne bi poremetila je presudila. Nemam nikakve sumnje da će se vratiti na najviši nivo. Teško jeste. Novak je napravio neverovatne rezultate, a postizaće ih i ubuduće - jasan je bio Nadal.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Dragan

pre 5 godina

Majko mila sta sad da radimo, ispade Nole iz top 30! Koja katastrofa, mogli bi dan zalosti da ustanovimo.

u magnovenju

pre 5 godina

Мора се добро најести и пуно тренирати.

Vule

pre 5 godina

Trening mu prija u Beogradu medju svojima Jos da oproba lleskovacki rostilj prijalo bi mu jos bolje. Imao bi vise snage da odigra dva dobra seta.

marko

pre 5 godina

DJOKOVICU TVOJE VREEME JE PROSLO TO JE ISTINA NE MOZES VISE TRCATI NEMAS ENERGIJE U UDARCU N I SNAGE FIZICKE ZA TEREN. VELlIKI ZNAJU KAD TREBA OTICI PADAJU U ZIVOTU TI SAD PADAS KRAJ JE KARIJERI OCITO NAPRAVI O JE MNOGO 40 VELIKIH TURNIRA OSvOJIO I NECE GA PRETECI NETKO BAREM NE ZA 40 GODINA U BROJU TURNIRA.

vojislav

pre 5 godina

kako neshvatate da on od kako se ozenio i dobio decu vise nemoze igrati kao sto je nekada igrao i to jos srbin ,pretnje su mu bile neizbezne a posebno sada kadfa ima porodicu,nemojmo biti deca kako odjednom toliko nisko pada i nikako da se oporavi,,zapamtite bice price o tome

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija