• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

28.08.2018

13:03

NOVAK NIŠTA NE BI MENJAO: Naučio sam velike lekcije o sebi, sve se dešava s razlogom!

Tenis

NOVAK NIŠTA NE BI MENJAO: Naučio sam velike lekcije o sebi, sve se dešava s razlogom!

Podeli vest

Priznao je Novak Đoković da je pravio greške tokom povrede lakta, potom po povratku na teren, ali kaže da ništa ne bi menjao, čak i kada bi mogao

Novak je mesecima pokušavao da se oporavi od problema sa laktom, pa je napravio pauzu od pola godine, pa pošto ni to nije pomoglo morao na operaciju posle Australijen opena. 

- Mogao sam da nađem bolje rešenje od operacije da sam ranije obratio pažnju na lakat, ali nisam. Bol je bio ogroman, ali kada si u mašini profesionalnog sporta samo želiš da nastaviš dalje. To me koštalo. Vratio sam se na turnire prerano, nisam bio spreman. Iako sam sebe ubedio sa mogu, da sam spreman da igram na nivou koji je potreban, nisam bio. Zbog toga su Vimbldon i Sinsinati mnogo slađi i posebniji, zbog puta kroz koji sam prošao - rekao je Đoković. 

Da imam moć da vratim vreme ne bih ništa promenio. Verujem da se sve dešava s razlogom, naučio sam velike lekcije o sebi i ništa ne bih menjao
Novak Đoković

Ni povratak na teren nije bio lak, Novak je priznao da je bio nestrpljiv, da je požurio, ali i kada bi mogao kaže da ništa ne bi menjao.

- Tokom ovog perioda sam naučio koliko sam bio nestrpljiv. Sve sam želeo da popravim odmah. To je verovatno bio najteži način za mene da naučim da verujem procesu, da će stvari doći na mesto vremenom. Da imam moć da vratim vreme ne bih ništa promenio. Verujem da se sve dešava s razlogom, naučio sam velike lekcije o sebi i ništa ne bih menjao.

Novak je zbog lakta promenio mnoge stvari u svojoj igri, ali pre svega način serviranja. 

- I dalje radim na servisu. Znam da ne mogu da serviram kao momci od dva metra, ne tražim tu brzinu. Tražim preciznost, tačnost, stratešku poziciju kako bih imao lakši prvi udarac u razmeni ili bolju poziciju na terenu od protivnika. To su tehnički detalji.Radi se o minimalnim promene, koje za nekoga ko nije profesionalac ne prave razliku, za mene prave, osećam ih. Posle promene reketa i trenera i svega što se dešavalo bilo mi je potrebno tri do četiri meseca da igram kako sam nameravao posle operacije, ali to nije došlo odmah.

Đoković mnogo radi na mentalnoj pripremi za mečeve, dosta je posvećen meditaciji. Kaže da je tajna u kontrolisanju emocija na terenu u dosanju.

- Mislim da je disanje najvažnija stvar, posebno za sportiste. Moraš da to savladaš kako bi se nosio sa pritiskom i stresnim situacijama. Rodžer Federer izgleda kao dsa ga ništa ne muči, ali sam siguran da se bori sa mnogo emocija. Naučili sam da ih kontrolišu umom, zbog toga je on tako uspešan. Svi najbolji sportisti u istoriji dele istu stvar. Kao Majkl Džordan, tu sposobnost da kontrolišeš kad ti je potrebno. To je zbog razumevanja i posvećenosti svakom aspektu, detalju, tako maksimalno možete da iskoristite svoj potencijal - objasnio je Novak, koji prvi meč na Ju Es openun igra u utorak oko 19.30 igra sa Mađarom Martonom Fučovičem.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Zikica Popovic

pre 5 godina

Znaci grlio bi opet drvo ljubavi i mudrosti a Pepe Imaz bi bio opet tvoj guru.Onda nisi nista naucio.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17