• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

31.08.2018

13:10

SKANDAL DRMA JU ES OPEN! Sudija pogurao Kirijosa ka pobedi, Federer besan, Đoković brani Lajanija!

Tenis

SKANDAL DRMA JU ES OPEN! Sudija pogurao Kirijosa ka pobedi, Federer besan, Đoković brani Lajanija!

Podeli vest

Besan je Rodžer Federer na jednog od najboljih teniskih sudija na svetu, Mohameda Lajania koji pogrešio kada se umešao u meč između Nika Kirijosa i Pjera Ig Erbera

Lajani je rečima "podigao" Autralijanca, koji je već bio na kolenima, pa je Nik na kraju nakon preokreta trijumfovao, ali nastao je haos. Federer i Erber smatraju da nije posao sudije da pomažu igračima, dok naš Đoković kaže da razume Lajanija i veruje da je imao samo dobre namere.

Naime, Kirijos je gubio 1:0 u setovima i imao zaostatak od 3:0 u drugom setu kada mu je Lajani pišao i reko: "Dozvoli mi da ti pomognem. Gledao sam tvoje mečeve, ti si dobar za tenis. Ovo nisi ti", bile su reči sudije koje kao da su probudile Australijanca iz mrtvih i on je konačn zaigrao i plasirao se u treće kolo pobedom od 3:1.

Federer se sastaje sa Kirijosom u narednom kolu Ju Es opena.

- To nije uloga sudije. Ali razumem šta je želeo da uradi. Dugo je bio tamo. To je razgovor, a razgovor može da promeni stanje uma. To može fizioterapeut, lekar, sudija - jasno je da Švajcarac nije srećan zbog poteza sudije.

Svoj sud o ovoje neobičnoj situaciji dao je i Novak Đoković, koji je stao u odbranu sudije Mohameda Lajanija.

Shvatam zašto su ljudi, možda i Erber, iznervirani zbog onoga što se dogodilo.  Sudija mora biti neutralan. Ali, svi koji znaju Mohameda znaju dobro da je drugačiji od ostalih. Uvek je pozitivan, smeje se, pokušava da tu energiju donese na teren. Voli da od toga napravi šou. Znajući Mohameda, ne verujem da je to uradio iz bilo kog drugog razloga osim da zaista pomogne Niku da shvati da ako nastavi to da radi, možda će dobiti kaznu ili upozorenje. Nisam video šta je tačno bilo, od onoga što sam čuo, znajući Mohameda, mislim da je to uradio na prijateljski način. Verovatno nije želeo da to zvuči kao da preti NIku. S druge strane, shvatam zašto ljudi smatraju da nije trebalo to da uradi - rekao je Đoković.

Kirijos je sve nakon meča prokomentarisao u svom stilu. Nije spustio loptu, nego je bio sarkastičan. 

- Lajanijeva reakcija nije uticala na mene nimalo. Da vodim set i 3:0 u drugom i da mom protivniku Lajani tako priča, očigledno neverovatan teniser koji je postigao mnogo u teniskoj karijeri, bilo bi me briga - rekao je Australijanac posle meča i bio pomalo i sarkastičan.

Erber je bio ljut zbog neravnopravnog tretmana i očiglednog favorizovanja Australijanca od strane Lajanija.

Mislim da to nije njegov posao. On nije kao trener, on je sudija, trebalo je da ostane u svojoj stolici. Ako je pogrešio, mislim da treba da bude kažnjen. Ne pravi takve greške, mislim da je dobar sudija - izjavio je Eber.

Ipak, kaže da na njega nije uticao razgovor sudije i Australijanca.

Njihov razgovor nije uticao na mene, niti je Nik kriv jer nije ništa tražio. Ali od tog trenutka njegova motivacija i ponašanje su se promenili, počeo je da dominira. Ne znam da li je uticalo na meč, ali sam posebno ljut zbog saopštenja USO. Smatra nas za budale. Svi smo čuli šta je sudija rekao, prešao je granicu - ogorčen je bio Erber.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17