• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

21.12.2018

12:42

NEMA VIŠE MEČEVA "BEZ KRAJA"! Istorijska promena na Australijan openu već od januara

Tenis

NEMA VIŠE MEČEVA "BEZ KRAJA"! Istorijska promena na Australijan openu već od januara

Podeli vest

Maratonski mečevi od po pet-šest sati, beskrajno dugi odlučujući pet set, već od sledećeg meseca biće prošlost na Australijan openu

Organizatori prvog grend slema u sezoni doneli su istorijsku promenu, pa će se već od sledećeg meseca na Australijan openu kod rezultata 6:6 u petom setu igrati taj-brejk.

Međutim, on neće biti klasičan, do sedam sa dva razlike, kao u ostalim setovima, već će u njemu pobednik biti igrač koji prvi dođe do 10 poena, sa dva razlike.

- Odlučili smo da se u taj-brejku petog seta igra do 10 poena, da bismo omogućili gledaocima specijalnu završnicu takvih epskih mečeva. Takav duži taj-brejk omogućava preokrete, stizanja razlike i promene tokom same igre - objasnio je Kreg Tili, direktor turnira.

Promene su sada prihvatila tri od četiri grend slema. Na Vimbldonu će se taj-brejk u petom setu igrati ako rezultat u gemovima bude 12:12, dok je Ju Es openu odlučio da se i u petom setu igra klasičan taj-brejk, do sedam poena.

Jedino još Rolan Garos odoleva ovoj istorijskoj promeni i za sada još drži da u petom setu mora da se osvoje dva gema više za pobedu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija