• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. LJ.

25.09.2020

17:51

STRUČNJACI PONOVO BRUJE O SRBINU! Đokovića MOŽE DA ZAUSTAVI samo Nole!

Tenis

STRUČNJACI PONOVO BRUJE O SRBINU! Đokovića MOŽE DA ZAUSTAVI samo Nole!

Podeli vest

Greg Rusedski i Pol Anakon ističu da je Novak fizički perfektno spreman i da jedino sam sebe može da spreči u rušenju rekorda po broju osvojenih grend slemova i nedelja na vrhu ATP liste

Jedino Novak Đoković (33) može da spreči Novaka Đokovića da postane najbolji teniser svih vremena, poručuju teniski stručnjaci Greg Rusedski i Pol Anakon! Njih dvojica ističu da je srpski teniser fizički fantastično pripremljen, ali da bi problem mogla da mu predstavlja psiha i nedostatak motivacije.

Faktor porodica

Prvi reket sveta je posle titule u Rimu, rekordne 36. na masters turnirima, istakao da su mu dva najveća profesionalna cilja da sruši rekorde Rodžera Federera po broju grend slemova (20) i nedelja na vrhu ATP liste (310). Novak ima 17 grend slem titula, a prošlog ponedeljka je počeo 287. sedmicu vladavine u belom sportu.

Foto: AP photo/beta

 

 

Beker: Nadalu će biti teže nego pre

 

Nekadašnji trener Novaka Đokovića Boris Beker smatra da je Nadal favorit u Parizu, ali da to nije izraženo kao nekada.
- U Rimu smo videli da Nadal nije nepobediv na šljaci, Švarcman je to pokazao. Rafa jeste favorit na Rolan Garosu, ali ne kao prethodnih godina i verujem da će mu sada biti teže nego ranije. Uvek je igrao tri ili četiri turnira pre dolaska u Pariz, a sada je odigrao dva, tri meča. Uz to, ni vremenske prilike mu neće ići naruku, jer sada nije vruće kao u maju, što njemu ne odgovara zbog stila igre - kaže Beker.


- Uz najviše nedelja na prvom mestu, moj cilj je svakako i rekord po broju grend slemova. U dobroj sam poziciji, imam samopouzdanje i uveren sam da mogu to da ostvarim - rekao je Novak.

Imaće naš as priliku da osvajanjem Rolan Garosa (27. septembar - 11. oktobar) smanji zaostatak u odnosu na Federera. Nekadašnji britanski teniser Greg Rusedski smatra da bi Novak najviše problema, ne u Parizu, već u nastavku karijere mogao da ima zbog nedostatka motivacije.

- Mogao bi Novak da prestigne Federera, ali ja na to gledam drugačije. Fizički je svakako sposoban da ode daleko, ali ima ženu i dvoje dece i ne želi da bude na putu svake nedelje sa skoro 40 godina. Drugačije je kada se u sve umeša porodica - ističe Rusedski.

 

Foto: Reuters

 



Uz to, nekada četvrti teniser sveta kaže da bi i eventualno povlačenje Federera i Nadala moglo da utiče na Đokovića.

4 PUTA

JE NOVAK IGRAO FINALE ROLAN GAROSA I OSVOJIO JE JEDNU TITULU

- Kada Federer i Nadal odu u penziju, Novak će izgubiti najveće rivale i to bi moglo da utiče i na motivaciju. To je problem svih velikih šampiona. Moraju imati nekoga ko ih motiviše i gura napred - poručuje Rusedski.

Previše razdražljiv

Pol Anakon, nekadašnji trener Rodžera Federera, kaže da Đoković postiže neverovatne stvari, ali da ga brine njegovo psihičko stanje.

- Novak nastavlja da oduševljava. Osvojio je Rim iako nije igrao najbolje što ume, što je i sam priznao. Ono što mene brine je njegovo mentalno stanje. To me brine više nego išta, jer je on izuzetno razdražljiv. Potrebno mu je da se malo opusti i skloni od svega, da napuni baterije - kaže Anakon.
 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)
Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)

U toku je konstitutivna sednica Narodne Skupštine Srbje. Opozicija ponovo pokušala da ometa gospodina Rabrenovća. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, a u studiju mu se priključila i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM, Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost i Vanja Vukić, visoki funkcioner SPS-a. Putem vajber uključenja u program se javio i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

18.03.2024

13:09

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59