• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.10.2020

11:15

OVO SMO ČEKALI, SAD JE SVE POZNATO! Srbina niko ne može da SPREČI ovo da uradi!

Tenis

OVO SMO ČEKALI, SAD JE SVE POZNATO! Srbina niko ne može da SPREČI ovo da uradi!

Podeli vest

Konačno, jedna odluka koja ide u kotist Novaka Đokovića

Udario je Srbin šakom o sto, osnovao novu Uniju tenisera i ATP je odmah reagovao. Šalu na stranu, ali najnovija odluka ATP-a znači da će najbolji teniser sveta naredne godine prestići rekord Rodžera Federera po broju nedelja na prvom mestu rang liste. Postaće najbolji na svetu!

Očekivalo se da Đoković prestigne Federerovih 310 nedelja na vrhu ATP liste u martu, ali sada je Asocijacija teniskih profesionalaca ponovo promenila način rangiranja, pa više nema dileme da će Srbin srušiti Švajcarca sa trona.

Foto: ap photo

 

ATP lista bila je "zamrznuta" sredinom marta zbog odlaganja svih turnira i otkazivanja velikog broja takmičenja. Kada se tenis vratio, ATP je donela odluku o novom načinu bodovanja - rečeno je tada da se u obzir se uzimaju bodovi od marta 2019. do decembra 2020. Sada je taj rok pomeren na 8. mart 2021.

Tako će ATP zadržati ovo pravilo punih godinu dana, koje znači da teniseri neće moći da gube bodove ukoliko ih na jednom turniru osvoje manje nego prethodne godine. Ako igrač, na primer, na Rolan Garosu 2020. osvoji manje bodova nego što je osvojio 2019. godine, njemu će se i dalje računati onaj veći broj bodova.

Foto: tanjug/AP photo

 

Ova promena doneta je zbog toga što su mnogi turniri bili otkazani ili odloženi, a sada je ATP odlučio da cela jedna godina bude tako računata. 

Foto: tanjug/ap photo

 

 

Ali, ono što je nama posebno važno, jeste da će Novak Đoković 8. mart 2021. godine prestići Rodžera Federera po broju nedelja na vrhu ATP liste ukoliko do tog datuma ostane na prvom mestu bez prestanka.

Najnovija odluka za Novaka je bitna jer bi početkom 2021. morao da brani bodove osvojene na ATP kupu, Australijan openu i u Dubaiju, što je ukupno 3165 poena. Te bodove Đoković sada neće moći da izgubi! Takođe, početkom 2021. godine Nadal neće osvojiti mnogo novih bodova. Brani finale ATP kupa i četvrtfinale Australijan opena.

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17