• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.11.2020

13:31

BRITANCI HOĆE DA CRKNU OD MUKE! Novak je najkontroverzniji, ali je prvi!

Tenis

BRITANCI HOĆE DA CRKNU OD MUKE! Novak je najkontroverzniji, ali je prvi!

Podeli vest

Novak Đoković je u izboru u izboru britanskog "Tajmsa" najbolji je igrač za 2020. godinu

Novak je sezonu okončao porazom u polufinalu Završnog mastersa u Londonu, ali je godinu šesti put u karijeri završio na prvom mestu. Osvojio je ATP kup,  Australijan open, Dohu, masterse u Rimu i Sinsinatiju.

Foto: reuters

 

U godišnjoj oceni poznatog teniskog kolumniste Stjuarta Frezjera, Novak je bio najbolji u godini o čemu svedoči i njegova pozicija na ATP listi.

- Bez obzira na kraj sezone, Srbin je uspeo da bude ispred Dominika Tima i Sofije Kenin kao najbolji u 2020. Godinu je počeo predvodivši Srbiju do trijumfa u ATP kupu, a osvojio je i Australijan open, Dubai, Sinsinati i Rim. Pre tog poraza od Rafaela Nadala u finalu Rolan Garosa, imao je svega jedan poraz u 38 mečeva - piše poznati  teniski kolumnista Stjuart Frezjer.

Naravno, nije sve moglo da ostane na komplimentima, pa “Tajms” navodi kako je Novak imao najviše kontroverzi u 2020. godini.

- Ovo je bila užasna godina za njegovu reputaciju. U aprilu je obelodanio da se protivi vakcinaciji, egzibicija Adrija tur je iznenada prekinuta kada je u Zadru bio jedan od devetorice učesnika sa pozitivnim testom na koronu, nedugo pošto je snimljen kako pleše sa ostalim igračima u jednom noćnom klubu u Beogradu. Potom je u septembru diskvalifikovan u četvrtom kolu na US Openu pošto je slučajno u frustraciji pogodio lopticom linijskog sudiju - poše “Tajms”.

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

"Okončajte ovo odmah!" Haos u Americi! (FOTO, VIDEO)
Planeta

"Okončajte ovo odmah!" Haos u Americi! (FOTO, VIDEO)

Veliki broj njujorških policajaca ušao je u utorak uveče na Univerzitet Kolumbija i priveo oko 50 propalestinskih demonstranata, nekoliko sati nakon što je gradonačelnik Njujorka poručio da protest studenata koji dve nedelje paralizuje tu obrazovnu instituciju "mora odmah da se okonča".

01.05.2024

12:17

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15