• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

09.12.2020

18:26

KOLENO GA VUČE IZ TENISA! Poslednja šansa - lečenje matičnim ćelijama!

Tenis

KOLENO GA VUČE IZ TENISA! Poslednja šansa - lečenje matičnim ćelijama!

Podeli vest

Huan Martin del Potro kreće na lečenje matičnim ćelijama, kako bi se vratio tenisu

Del Potro je bio nekada treći igrat planete, ali su ga brojne povrede kolena odvojile od terena na dve godine. Nije mogao da nađe rešenje za ogroman broj povreda, pogotovo za desno koleno. 

Foto: printscreen Twitter

Argentinac je imao trostruku operaciju kolenja, ali komplikacije i problemi nisu prošli. Rešio je Del Potro da ode u Brazil i da se podvrgne BMAC metodi, odnosno ubrizgavanju koncentrata za aspiraciju koštane srži. U pitanju je proces koji uključuje sakupljenje regenerativnih matičnih ćelija iz tela osobe koje se potom ubrizgavaju u pogođeno područje, što pomaže oporavku.

Foto: reuters

- Napravićemo neke testove i videćemo kako reagujem na lečenje, ali cilj je da započenem sa vežbama za jačanje mišića i da težim povećanju opsega pokreta zgloba - rekao je Del Potro.

Foto: Reuters

 - Borim se kolenima. Teško mi je da se vratim, to je stvarnost. Ipak, i dalje želim da ponovo zaigram i mislim da nije još došao čas da kažem zbogom tenisu. Želja mi je da igram na Olimpijskim igrama, to me i dalje uzbuđuje. Pandemija je uticala na to da se Igre odlože za narednu godinu, ali mislim da bi mi nagrada za sve bila da još jednom igram za Argentinu. Zato ću nastaviti da se borim - podvukao je Delpo.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetke lidere?
Live TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetke lidere?

Još uvek nema zvaničnih informacija o tome šta se dogodilo sa iranskim predsednikom. Premijer Slovačke na svu sreću je živ, ali ono što se dogodilo je ili namerna opstrukcija ili neverovatan propust njegovog ličnog obezbeđenja. Na sve aktuelne teme u svetu u emisiji "Info dan" govorili su dr Stanislav Sretenović, istoričar i Bojan Dimitrijević, ekonomista.

21.05.2024

16:56

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija