• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.07.2021

09:41

NEVEROVATNO! ĐOKOVIĆ, FEDERER i 6 debitanata u četvrtfinalu Vimbldona!

tanjug/ap photo

Tenis

NEVEROVATNO! ĐOKOVIĆ, FEDERER i 6 debitanata u četvrtfinalu Vimbldona!

Podeli vest

U četvrtfinalu Vimbldona igraće Novak Đokvić, Rodžer Federer i šestorica igrača koji nikada nisu do sada došli do šanse da se bore za polufinale na nezvaničnom prvenstvu sveta u tenisu

Novak Đoković je prvi teniser sveta, ima 19 grend slem trofeja, dok je na Vimbldonu slavio pet puta.

S druge strane Rodžer Federer ima 20 najvećih titula, a čak osam puta je podigao trofej na Centralnom terenu Vimbldona.

Foto: Tanjug/AP

Feliks Ože-Alijasim

Što se tuče ostalih tenisera, sada debitiju u četvrtfinalu. Rivalu prvog tenisera sveta Mađaru Martonu  Fučoviču najbolji rezultat u Londonu do sada je bio drugo kolo. 

Foto: Tanjug/AP

Marton Fučovič

Švajcarac će u borbi za polufinale igrati protiv Danila Medvedeva ili Hiberta Hurkača. Rusu je to sada najbolji rezultat bilo treće kolo, kao i Poljaku.

Mateo Beretini i Kanađanin Feliks Ože-Alijasim će u međusobnom obračunu odlučiti ko će dalje. Italijanu je do ove godine najbolji rezultat bilo četvrto kolo, a Kanađaninu treća runda takmičenja.

 

Foto: Tanjug

Mateo Beretini

Karen Hačanov je takođe ove sezone postigao najbolji rezultat, pošto pre ove sezone nije mogao dalje od četvrtog kola, dok je Denis Šapovalov ostvario veliki napredak. Kanađaninu je drugo kolo bilo najveći domet.

Upravo će se prvi teniser sveta, ako prođe u polufinale, za plasman u finale boriti protiv Hačanova ili Šapovalova.

Foto: Tanjug/AP

Karen Hačanov

 

Foto: Tanjug/AP

Denis Šapovalov

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Bude se sile iz senke i slobodan svet! Zašto Iran ćuti o smrti predsednika Raisija?
Live TV

Bude se sile iz senke i slobodan svet! Zašto Iran ćuti o smrti predsednika Raisija?

Još dva dana ima do bruke i sramote u Savetu Evrope. Još veća parodija je što će Nemci sve to da otvore. I dalje se čekaju informacije o padu helikoptera u kom je bio predsednik Irana. Na ove teme u "Info večeri" govorili su novinarka Olivera Miletović, narodni poslanik SNS Uglješa Mrdić i dr Dragan Petrović, Institut za međunarodnu politiku i privredu.

21.05.2024

22:22

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija