• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.02.2022

15:56

RAT U NAJAVI! Nole i Rafa ponovo U KLINČU, razlog je poznat celom svetu!

Tanjug/AP

Tenis

RAT U NAJAVI! Nole i Rafa ponovo U KLINČU, razlog je poznat celom svetu!

Podeli vest

Najbolji teniser sveta želi da otkupi sportski kompleks u Marbelji, baš kao i "kralj šljake"

Rivalstvo Novaka Đokovića i Rafaela Nadala traje punih 16 godina, a sada bi moglo da dobije novu temu oko toga ko zaslužuje čuvenu Akademiju legendarnog Manola Santane.

Proslavljeni španski teniser preminuo je krajem 2021. godine, pa kako prenose španski mediji, za preuzimanje čuvenog "Reket kluba" u Marbelji boriće se najveći rivali svih vremena Srbin i Španac.

Ovaj izuzetno savremeni kompleks je lociran na luksuznoj lokaciji "Loma de Oro" u Marbelji, okružen palatama, kao što je Mar Mar, koji pripada kralju Saudijske Arabije, što ga čini izuzetno primamljivom investicijom za vodeće asove "belog sporta".

Ugledni "Vanitatis" prenosi informacije da koncesija Marbelja reket klubu važi do 2026. godine, jer tada ističe vreme dato Santani da upravlja objektima.

Iako i dalje stoji pravilo da aktuelni vlasnici još uvek do godine isteka prava mogu da vode klub, te 2026. će se raspisati novi javni tender, gde se lako može desiti da vlasnik bude promenjen.

Sportski klub je na prodaju, tačnije, na aukciji, a odma se počelo sa spekulacijama da bi Novak Đoković i "bik sa Majorke" mogli da budu zainteresovani da se prijave na licitaciju.

Foto: Reuters

Novak Đoković, Manolo Santana i Rafael Nadal

Španac je prošlog novembra proveo nekoliko dana u novembru u Marbelji, obilazeći zemlju u toj oblasti. Svima je poznata naklonost koju je "kralj šljake" imao prema legendi kao što je bio Manolo Santana...

Inače, Nole je među zaljubljenicima u TK Marbelja, prema Vanitatisu, srpski as namerava da svoju kuću u Sijera Blanci, La Perla, pretvori u svoju drugu kuću koja se gradi već nekoliko meseci, gde je uložio milione.

Takav podatak, zajedno sa činjenicom da je njegov brat Marko već nastanjen u Marbelji i predaje tenis u Puente Romano (bivši teniski klub Manolo Santana), daje Novaku odlične šanse da bude dobar kandidat za preuzimanje sportskih objekata.

Na kraju Vanitatis dodaje da, kako saznaje iz nezvaničnih izvora, sve bi moglo da se reši u Đokovićevu korist, jer Nole i njegov brat Marko imaju prebivalište u Marbelji, dok Nadal uopšte nema imovinu u Kosta del Solu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija