• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.02.2022

14:55

ZAPAD JE JEDVA DOČEKAO... ĐOKOVIĆ IM JE KAMENČIĆ U CIPELI! Oglasio se Nikola Pilić: Žao mi je, ali Novak ima pravo na stav!

Tenis

ZAPAD JE JEDVA DOČEKAO... ĐOKOVIĆ IM JE KAMENČIĆ U CIPELI! Oglasio se Nikola Pilić: Žao mi je, ali Novak ima pravo na stav!

Podeli vest

Srpski teniser Novak Đoković je u intervjuu za BBC rekao da je spreman za ostane bez trofaj ukoliko vakcinacija bude uslov

Novak Đoković je jasno naglasio da nije antivakser, ali da ne želi da se vakciniše protiv korone, što je podiglo prašinu u celom svetu. Takođe, Nole je objasnio da je svestan cene koju će platiti, ali ne želi da bude primoran da primi vakcinu protiv korona virusa.

Reagovao je njegov bivši trener Nikola Pilić koji se uključio u Jutarnji program K1, objasnivši da razume Đokovićevu odluku.

- Novak ima pravo da ima svoj stav. Meni je jako žao što je došla takva situacija da Novak koji ima takvu sjajnu karijeru dođe u situaciju da ne igra na Rolan Garosu i Vimbldonu. Da ne podigne opet te pehare i izgubi prvi poziciju na ATP listi. Ako je njegov stav o vakcini tako čvrst i ako mu je važnije da se ne vakciniše i propusti grend slemove do kraja godine, onda on na to ima pravo -  kazao je Pilić, koji smatra da je Đoković najbolji u istoriji tog sporta, pa čak iako je Nadal zbog vakcine uspeo da mu pobegne u ukupnom broju grend slem titula, a to može još da poveća.

Foto: prtintscreen/bbc

Novak Đoković

- Novak je najveći igrač svih vremena, ali zapadna štampa jedva će dočekati da on ne zaigra na najvećim turnirima u nastavku sezone - kazao je Pilić i dodao da "samo moli Boga da prođe korona" kako bi Đoković mogao da igra bez uslovljavanja, jer bi mogao da izgubi ono što ne bi da nije pandemije.

- Imam veliko iskustvo u sportu i jako dobro poznajem zapad i njihove medije. Novak im je kamenčić u cipeli i nikada mu nisu dali podršku koju su davali Federeru i Nadalu.

Pilić smatra da Novak može da se  vrati sledeće godine, čak iako ne bude igrao na tri preostala grend slem turnira bude nastupao na preostala tri grend slema ove godine. 

Foto: Starsportphoto

 

- Novak ima neverovatan teniski moral i strašan psihički potencijal i on će i sledeće godine biti Novak Đoković, bez sumnje. On ima specifičan karakter, poseban duh i neverovatnu harizmu i na njega niko ne može da utiče - zaključio je Pilić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ja

pre 2 godine

Ima pravo na stav ali mora da snosi posledice. Ovo je pandemija i pravo izbora nije na prvom mestu. Novakovi javni nastupi su na njegovu stetu, PR timmu radi los posao.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija