• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.09.2022

14:00

FEDERER POKAZAO PRAVO LICE! Morao je da potkači Đokovića!

AP/Photo/tanjug

Tenis

FEDERER POKAZAO PRAVO LICE! Morao je da potkači Đokovića!

Podeli vest

Rodžer Federer je pred Lejver kup, poslednji turnir u karijeri, pričao o GOAT trci i iskoristio priliku da potkači Novaka Đokovića

U petak će Rodžer Federer zvanično oprostiti od tenisa na Lejver kupu, gde će igrati dubl meč. Tri operacije kolena su ga sputale da se opet nađe na terenu. Prelomio je i rešio da stavi tačku na karijeru.

Tokom razgovora sa novinarima u Londonu bilo je pitanje da li je "zadovoljan pozicijom koju zauzima u priči o tome ko je najbolji teniser u istoriji“. Godina se vodi polemika ko je najbolji ikada: Novak Đoković, Rodžer Federer ili Rafael Nadal.

Rekordi

Igrači će želeti da jure rekorde, u jednom trenutku sam i ja to radio, ali nisam to radio prvih godina sve dok nisam bio blizu Pitovog rekorda 
Rodžer Federer

- Ponosan i srećan zbog mesta koje zauzimam u GOAT debati. Jedan od velikih momenata je bio kada sam osvojio 15. grend slem na Vimbldonu kada je Pit Sampras sedeo na tribinama. Sve posle toga je bio bonus, to je bio rekord. Bilo je tu i drugih rekorda usput, a sada će se samo povećati. Igrači će želeti da jure rekorde, u jednom trenutku sam i ja to radio, ali nisam to radio prvih godina sve dok nisam bio blizu Pitovog rekorda - kazao je Federer i malo potkačio Đokovića, koji je uvek bio iskren što se tiče ambicija i ciljeva, a jedan je bio da nadmaši Rodžera po broju nedelja na prevom mestu, što je i uradio. Švajcarac je ostao na 310, a naš je na tronu proveo 373 nedelje. 

Federer je potom objasnio na šta je bio primarno fokusiran.

- Bilo mi je bitno kako organizujem raspored, da li sam srećan na terenu i van njega, da li sam voleo svoj život na ATP turu. Mislim da jesam, imao sam sjajne momente. Poslednjih nekoliko godina su bile takve kakve su bile, ali sam zadovoljan što sam uspeo da osvojim još pet grend slem titula posle 15. i to je bilo nevorovatno što sam stigao do više od 100 titula. Srećan sam zbog  dugovečnosti i ne trebaju vam svi rekordi da biste bili srećni, to mogu da vam kažem.

Foto: Tanjug

Rodžer Federer pecnuo Novaka Đokovića

Federer je na prvom mestu proveo 310 nedelja, uključujući i rekord od 237 uzastopnih sedmica na vrhu liste.

- Niko ne misli da će pobeđivati ovoliko. Srećni ste što se osvojili titulu na Vimbldonu, što je već ludo, zatim da ste postali broj jedan. Ali onda ne mislite koliko ste nedelja tu. To samo mediji i navijači pričaju o rušenju rekorda. Pre nego što se sve desilo, nadao sam se da ću jednog dana biti na Turu. Samo što sam ušao u prvih 100 bila je velika stvar. Dolazim iz male zemlje, nemamo toliku bazu igrača. Potpuno sam uspeo u svom naumu. To je bio san koji sam sanjao. Zato sam veoma srećan što sam se povukao.

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Grom tuče po Kremnima! Kakav je to znak
Srbija

Grom tuče po Kremnima! Kakav je to znak

Kad god se nešto dogodi u Kremnima, rodnom mestu proroka Tarabića, većina ljudi je sklona da to tumači s dozom misterije...Česta grmljavina, sevanje munja, pa sinoć grom koji je udario u zgradu u centru sela, mnogima je uterao strah u kosti.

31.05.2024

17:31