• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.09.2022

12:15

FEDERER UMALO ZAPLAKAO! Rodžer se setio trenera koji je poginuo... (FOTO)

AP/Photo/tanjug

Tenis

FEDERER UMALO ZAPLAKAO! Rodžer se setio trenera koji je poginuo... (FOTO)

Podeli vest

Rodžer Federer će na Lejver kupu odigrati poslednji meč i staviti tačku na profesionalnu karijeru

Švajcarac je ranije najavio da će mu Lejver kup biti poslednji turnir u karijeri. Neće igrati u Londonu u singlu, ali će nastupiti u petak u dublu što će biti njegov poslednji profesionalni meč u karijeri.

On će igrati za "Tim Evrope" sa Ðokovićem, Rafaelom Nadalom, Endijem Marijem, Stefanos Cicipas, Kasper Rud i Mateo Beretini, dok će selektor biti Bjorn Borg. Za "Tim sveta" će nastupati Tejlor Fric, Feliks Ože-Alijasim, Dijego Švarcman, Frensis Tijafo, Aleks de Minor i Džek Sok, a selektor će biti Džon Mekinro.

Foto: AP/Photo/tanjug

 

Na konferenciji za medije Rodžer Federer se prisetio svog umrlog trenera, koji je imao veliki uticaj na njega.

- Svaki junior koji je igrao protiv mene nikada nije mislio da ću biti ovde, kada se vratim unazad, svaki junior, niko ne razmišlja toliko daleko, imate nekada viziju da osvojite turnir, da budete možda prvi. Toliko je nesrećno što me Piter Karter nije video, on je mnogo uticao na moju igru i ličnost, on je bio sjajan trener i moj brat. Posle njega su tek stigli svi ostali treneri, bila je to sjajna karijera - rekao je Federer na konferenciji za medije: 

Foto: Tanjug/AP

Rodžer Federer ide u penziju

- Znam koji su moji limiti. Pitao sam Bjorga da li je ok da igram samo jedan dubl, pitao sam sve i svi su rekli da je to u redu. Pokušavam da se pripremim za poslednji meč dublova i nervozan sam jer nisam igrao toliko dugo.


Piter Karter je nastradao 2002. na "medenom mesecu" tokom saobraćajne nesreće. Federer i Karter su bili veliki prijatelji.Ono što tragediju za tenisera čini većom jeste to što je on predložio karteru da medeni mesec, ali pre svega odmor provedu u zemlji odakle je njegova majka i preporučio gde da odsednu.

Švajcarski as bi na startu svake sezone posetio roditelje Pitera Kartera, to je postala tradicija. Federer plati roditeljima nekadašnjeg trenera put u Melburn, obezbedi mesto u njegovoj loži, kao i smeštaj u nekom od gradskih hotela.

- Kada sam bio mali on je bio jedan od najboljih igrača, mnogo toga sam naučio od njega. Nadam se da bi bio ponosan, pretpostavljam da nije želeo da protraćim talenat. Čini mi se da mi je to bio poziv na buđenje kada je preminuo i stvarno sam počeo da treniram još više i jače.

Sa Federerom je krenula nova era u tenisu.

- Kada sam došao, ni mi nismo to očekivali. Nakon što se Sampras povukao, tenis je klizio na dole. Šta je sledeće? Pa došao sam ja. Onda je došao Rafa, pa Novak, pa Endi... Došlo je do sjajnog miksa, svi smo pobeđivali 10 i više godina. Niko drugi nije mogao da osvoji. Kao da smo zaključali velike turnire. Siguran sam da će neki navijači biti tužni što odlazim, ali opet, uvek će biti novih, sjajnih ljud.

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija