• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.04.2023

21:28

PAKLENI PLAN STENA VAVRINKE! Švajcarac se SPREMA DA POBEDI Novaka i Rafaela u PARIZU!

Tenis

PAKLENI PLAN STENA VAVRINKE! Švajcarac se SPREMA DA POBEDI Novaka i Rafaela u PARIZU!

Podeli vest

Švajcarski teniser Sten Vavrinka ima plan kako da se vrati u sam vrh belog sporta.

Vratio se Sten Vavrinka na ATP tur pre 14 meseci nakon višemesečnih problema sa povredama. Švajcarski teniser je 2021. godine morao na operaciju zbog problema sa stopalom, a nedavno se vratio među 100 najboljih na svetu. Ipak, jasno je da je trostruki grend slem šampion još uvek daleko od forme koja ga je krasila tokom većeg dela karijere, ali ima jasan plan kako da ponovo bude konkurentan protiv Novaka Đokovića i Rafaela Nadala. 

Iako je Vavrinka od svog povratka zabeležio i dve pobede protiv tenisera iz "top 10" još uvek nije zadovoljan svojim nivoom igre. Švajcarac sada sprema poseban "režim" kako bi smršao, a samim tim bio još brži na terenu i spreman da se "pobije" sa najboljima na svetu. 

Foto: AP Photo/Gregorio Borgi

On je u svom razgovoru za "Tennis channel" otkrio da je u poznim godinama najvažniji rad i fizička sprema. Švajcarac je uveren da je pronašao "recept" kojim bi ponovo mogao da pobeđuje Novaka i Rafaela, a vredi napomenuti da je baš on bio "dželat" dvojici najboljih svih vremena na Rolan Garosu.

- Dva-tri kilograma prave veliku prevagu. Igra se mnogo brže nego ranije, a kada starite morate više vremena da utrošite kako bi postigli bolje rezultate. Potrebno je mnogo više treninga, rada sa fizioterapeutom, sve to utiče na krajnji cilj - rekao je Sten Vavrinka. 

Švajcarac je nedavno nastupao na Srpska openu, mnogi su se nadali da bi u drugom kolu mogao da igra protiv Novaka Đokovića, ali je iznenađenje na startu turnira režirao mladi Francuz Luk Van Eš koji je eliminisao trostrukog grend slem šampiona. Vavrinka se sada sprema za Rolan Garos kako bi što spremniji dočekao jedan od svojih omiljenih turnira. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija