• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.05.2023

22:22

BIO JE ŠAMPION ŠEST PUTA, TO DOVOLJNO GOVORI! Rune u STRAHU pred duel sa NOVAKOM!

Tanjug/AP

Tenis

BIO JE ŠAMPION ŠEST PUTA, TO DOVOLJNO GOVORI! Rune u STRAHU pred duel sa NOVAKOM!

Podeli vest

Danski teniser Holger Rune igraće protiv Novaka Đokovića u četvrtfinalu mastersa u Rimu pošto je danas u meču osmine finala pobedio Australijanca Alekseja Popirina 6:4, 5:7, 6:4 posle dva časa i 52 minuta igre.

Uspeo je Novak Đoković da se plasira u četvrtfinale Rima, a tamo ga čeka Holger Rune koji je danas izašao na kraj sa Aleksejem Popirinim. Po treći put u karijeri Danac i Srbin će biti rivali, do sada nisu igrali na šljaci pa će njihov duel na Mastersu zbog toga biti poseban. 

- Da budem iskren, mislim da neće biti mnogo drugačije. Novak igra dobro na svim podlogama. Težak je rival gde god igrali sa njim. To je već pokazao. Osvojio je Rim čak šest puta. To samo po sebi govori da neće biti lako. Moraću da prikažem svoju najbolju igru. Pre toga ću se malo oporaviti, da bih bio spreman za sutra, da odigram svoj najbolji tenis, jer će mi to biti potrebno - rekao je Holger Rune. 

Na konferenciji za medije nakon svog meča, Novak Đoković je rekao da ga mladi Danac podseća na njega. Rune je čuo za taj detalj i priznao da mu je čast što je srpski teniser tako govorio o njemu. 

- Da budem iskren, mislim da neće biti mnogo drugačije. Novak igra dobro na svim podlogama. Težak je rival gde god igrali sa njim. To je već pokazao. Osvojio je Rim čak šest puta. To samo po sebi govori da neće biti lako. Moraću da prikažem svoju najbolju igru. Pre toga ću se malo oporaviti, da bih bio spreman za sutra, da odigram svoj najbolji tenis, jer će mi to biti potrebno. Sutra će biti dobar izazov da vidim gde se nalazim. Novak je jedan od najboljih igrača koji su ikada uzeli reket. Dobro je što imam šansu da izazovem sebe i Novaka sutra - dodao je Danac. 

Foto: reuters

Neizostavna tema bio je Karlos Alkaraz koji je eliminisan u ranoj fazi Rima, ali će bez obzira na to Rolan Garos dočekati na prvom mestu ATP liste. 

- Da, mislim da je on fizički veoma jak. Možda i najjači na svetu u ovom momentu. Njegov tenis je takođe fizički veoma istaknut. Rekao bih da koristi to na pravi način. Igra agresivan i eksplozivan tenis. Da nema takve predispozicije, ne bi tako mogao da nastupa. Sve je lepo ukombinovao - podvukao je Rune. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija