• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.05.2023

09:22

AMERIKANAC OČITAO BUKVICU KURTIJU I ŠIPTARIMA ZBOG ĐOKOVIĆA: Ne politizujte krštenje Novakove dece, prestanite da započinjete svađe

reuters/tanjug

Tenis

AMERIKANAC OČITAO BUKVICU KURTIJU I ŠIPTARIMA ZBOG ĐOKOVIĆA: Ne politizujte krštenje Novakove dece, prestanite da započinjete svađe

Podeli vest

Bivši specijalni izaslanik SAD za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel poručio je premijeru privremenih prištinskih institucija Aljbinu Kurtiju da se ne bavi politizacijom krštenja dece najboljeg svetskog tenisera Novaka Đokovića i da je potrebno da sprovede sve prethodne sporazume.

Nekadašnji specijalni izaslanik SAD za pregovore Beograda i Prištine Ričard Grenel bio je uz Novaka Đokovića za vreme tiranije u Australiji početkom 2022. godine, potom je zatražio od američkih vlasti da dozvole najboljem srpskom teniseru da zaigra na Ju-Es openu.

Grenel prozvao Kurtija

Sad je Amerikanac opet podigao glas i poručio Šiptarima da se smire. Ministar kulture takozvane države Kosovo, Hajrula Čeku, poručio da Novak Đoković neće nevakcinisan kročiti na teritoriju svete srpske zemlje i neće mu dozvoliti da tamo krsti sina Stefana i ćerku Taru.

Grenel je na Tviteru reagovao na objavu bratstva manastira Dečani, u kojoj je Eparhija raško–prizrenska saopštila da je duboko ožalošćena izjavom ministra kulture i sporta privremenih prištinskih institucija Hajrule Čekua da nije zakonski moguć dolazak na Kosovo i Metohiju Đokoviću jer nije primio vakcinu protiv kovida, iako, kako se napominje, ta zakonska obaveza nije na snazi već više od godinu dana.

Foto: reuters

Novak Đoković

"Ovo bi trebalo da bude lak gest za Aljbina Kurtija. Prestanite da započinjete svađe. Ne politizujte krštenje dece. Sprovedite sve prethodne sporazume i gledajte napred. Otvaranje radnih mesta za mlade. Narod Balkana zaslužuje mir i prosperitet“, napisao je Grenel na Tviteru.

 

 

Novak hoće na Kosovo

Šiptarsko ludilo pokrenula je izjava Novaka Đokovića da bi voleo da krsti svoju decu Stefana i Taru na Kosovu i Metohiji, odakle je poreklom njegov otac Srđan.

- Želim da se vratim na Kosovo, sa suprugom Jelenom, da tamo krstimo našu decu, osmogodišnjeg Stefana i petogodišnju Taru. Znam da je ta tema veoma osetljiva. Da sukob i dalje postoji, trenutno ne s oružjem, ali se oseća napetost. Ne želim da se bavim politikom, ali za svakog Srbina Kosovo je srce, ono je centar naše kulture, našeg identiteta, naše tradicije, naše vere - izjavio je Đoković u intervjuu za "Korijere dela sera".

Inače, Svetska zdravstvena organizacija (SZO) još 5. maja proglasila je kraj pandemije koronavirusa, a na administrativnom prelazu Srbije i Kosova nikakvih kontrola u vezi s vakcinacijom nema još od 1. maja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nosilac opozicione liste se tukao s policijom, podržavao pajser brigade, prekršajno osuđivan... Evo kako Bora Solunac tumači uljudnost i pristojnost!
Politika

Nosilac opozicione liste se tukao s policijom, podržavao pajser brigade, prekršajno osuđivan... Evo kako Bora Solunac tumači uljudnost i pristojnost!

Nosilac zajedničke liste 12 opozicionih stranaka i pokreta, Borislav Novaković, koji u kampanji tvrdi da se zalaže za uljudnost i transparentnost u politici, tukao se s policijom, lažno glasao iz Soluna, podržavao pajser brigade omladine Narodne stranke, i preršajno je osuđivan za privredne prestupe. Osim toga, primao je platu za posao na koji nije dolazio.

21.05.2024

10:49

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija