• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.05.2023

11:35 >> 16:18

KRAJ! Novak je u drugom kolu Rolan Garosa (FOTO/VIDEO)

reuters

Tenis

KRAJ! Novak je u drugom kolu Rolan Garosa (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Srpski teniser Novak Đoković u prvom kolu Rolan Garosa igra portiv Amerikanca Aleksandra Kovačevića


NOVAK ĐOKOVIĆ - ALEKSANDAR KOVAČEVIĆ 3:0 (6:3, 6:2, 7:6)

 

TOK MEČA

Treći set

7:6 - KRAJ! Novak Đoković savladao je Aleksandra Kovačevića i plasirao se u drugo kolo Otvorenog prvenstva Francuske!

6:6 (5:1) - Novi mini-brejk za Novaka, Đokovića dva poena dele od plasmana u narednu fazu Rolan Garosa! 

6:6 (3:0) - Dobar početak Đokovića u taj-brejku, uspeo je srpski teniser da dođe do mini-brejka i sada ima sve u svojim rukama...

6:6 - Prekinuo je Đoković seriju mladog američkog tenisera, pa će o pobedniku trećeg seta odlučiti taj-brejk! 

5:6 - Uspeva Kovačević da veže tri gema i sada će Novak servirati za ostanak u setu... Delovalo je da je sve gotovo, ali je Amerikanac rešio da još zabavi publiku! 

5:5- Najslabili gem za Novaka! Dao je gas američki teniser i uneo rezultatsku neizvesnost u ovaj set!

5:4 - Ne da se Kovačević, uspeo je da osvoji gem, a Novak sada servira za pobedu! 

5:3 - Savršeno igra Novak, motivacije mu ne manjka, a nemoćan je Kovačević protiv čoveka koji žarko želi pehar u Parizu!

4:3 - Brejk za Noleta! Odmah je Novak oduzeo servis protivniku, kojem radost nakon pređašnjeg gema nije dugo trajala!

3:3 - BREJK PRAVI KOVAČEVIĆ! Dobio je Amerikanac sada podršku publike!

3:2 - Bodri sada sam sebe Kovačević! Vidi se koliko mu znači što je osvojio ovaj gem mladi Amerikanac!

3:1 - Podigao je sada nivo igre Kovačvić, a dokle će uspeti da ga drži, videćemo...Neizvesno je bilo u ovom gemu, a vetar duva sve jače...

Foto: Tanjug/AP

 

2:1 - Propustio je Đoković tri prilike za brejk i Kovačević je uspeo da se izvuče iz teške situacije i smanji zaostatak.

2:0 - Sve u svojim rukama drži Novak! Ljutio se malo tokom ovog gema i prigovarao sudiji, ali je na kraju ostao fokusiran i duplirao prednost u ovom setu...

1:0 - Brtalno je Novak Đoković krenuo i u treći set. Odmah brejk i to bez izgubljenog poena - 1:0.

Drugi set

6:2 - Rutinski Đoković dolazi do drugog seta i raduje fenomenalan start našeg asa u Parizu

5:2 - Nije se sada mnogo trudio Novak, pa je Aleksandar lagano dobio gem na svoj servis.

5:1 - Nole je nemilosrdan prema Kovačeviću i sada ga gem deli do dupliranja prednosti u setovima.

* Upravo je Denis Šapovalov prošao u drugo kolo pobedom nad Brendonom Nakašimom od 3:2 u setovima! On bi trebalo u 3. rundi da igra sa Špancem Karlosom Alkarazom, prvim reketom sveta.

4:1 - Sjajno služi bekhend paralela Novaka  i baš njom je Đoković stigao do još jednog brejka i vođstva od 4:1.

3:1 - Nole je sve bliži narednoj rundi, a čudo bi trebalo da se desi da Kovaćević ovde pomrsi račune našem asu.

2:1 - Imao je Đoković dva puta brejk šansu, ali Kovačević je odigrao sjajno u tim trenucima i izvukao se, a onda i dobio prvi svoj gem u drugom setu - 2:1.

2:0 - Novi gem za Novaka, potvrdio je Đoković brejk, a izgubio je samo jedan poen. Siguran je Nole u svoje udarce i sve ide na ruku srpskog tenisera...

1:0 - Viđen je najduži gem u ovom meču, nije Novak dao Kovačeviću da dođe do gema na svoj servis. Siguran je u poenima i dominira u ovom meču.

Foto: Tanjug/AP

 

Prvi set

6:3 - Bez mnogo muke Novak dolazi do prvog seta u meču. Koliko je bio dominantan govori i podatak da je na svoj servis izgubio samo tri poena. Biće ovo malo jači trening za našeg tenisera. 

5:3 - Kovačević je i dalje u setu, ali sada Nole servira za vođstvo u meču od 1:0.

5:2 - Ubacio je Nole u šestu brzinu! Potvrđen brejk i to ponovo bez izgubljenog poena. Sada ga samo gem deli od prvog seta. Na terenu su samo 30 minuta!

4:2 - E, sad je brejk! Ovog puta Amerikanac nije uspeo da pronađe rešenje za trećeg tenisera sveta. Opet ga je šetao Novak i na kraju mu uzeo servis gem.

Foto: Reuters

 

3:2 - Šeta Đoković po terenu Kovačevića i sad osvaja perfektan gem bez izgubljenog poena. Biće Aleksu sve teže kako meč bude odmicao.

2:2 - Imao je Nole šansu za brejk, ali je Aleks odigrao riskantan drugi servis, nije dozvolio Srbinu da ga napadne, pa na kraju osvaja gem za novo izjednaćenje.  

2:1 - Nema uzbuđenja na startu meča, i ovaj gem je završen na identičan način kao prethodna dva, a Novak je i sad izgubio samo poen.

1:1 - Nije se uplašio Kovačević što je s druge strane mreže jedan od najboljih tenisera u istoriji. Ušao je u meč sigurno, agresivno, lako doplazi do egala.

Foto: reuters

 

1:0 - Rutinski gem za Đokovića, poklonio je Kovačeviću samo jedan poen nakon duple servis greške.

 

 

 

Meč je počeo!

 

 

13.43 - Navijači su aplauzima dočekali Novaka Đokovića na stadionu Filip Šatrije.

13.37 - Novak Đoković uskoro izlazi na teren.

12.59 - Ako osvoji Rolan Garos biće to Novaku rekordni 23. grend slem u karijeri  i iza sebe će ostaviti Rafaela Nadal koji ima 22.  

12.54 - Sloan Stivens je dobila prvi set protiv Karoline Pliškove sa 6:0, pa ako ne bude drame Novak Đoković bi trebalo da izađe na teren pred 14 časova.

12.16 - Novakov meč je drugi na programu posle završetka duela između Karoline Pliškove i Sloan Stivens. Direktan prenos je na kanalu TV Eurosport 1. 

12.00 - Nole je sve iznenadio pred prvi meč na Rolan Garosu! Dva sata pre duela sa Kovačevićem sparinguje sa stalnim partnerom Gomesom-Ererom. Uz Đokovića je njegov kompletni tim trener Goran Ivanišević, Marko Paniki i Miljan Amanović.

 

 

 

11.35 - Trenutno 114. teniser sveta predstavlja Sjedinjene Američke Države, iako su mu oba roditelji Srbi. Otac Milan i majka Milanka su Srbi, ali je on rođen i odrastao je u Njujorku. Otac je u Ameriku otišao da bi studirao na Univerzitetu u Kaliforniji, a kasnije se preselio na Menhetn zbog posla. Majka je iz Travnika (BiH), a roditelji su mu se upoznali jer su oboje igrali profesionalno stoni tenis.

11.30 - Novak u Parizu napada treći trofej i ukupno 23. grend slem u karijeri. 

11.25 - Najboljem srpskom teniseru Novaku Đokoviću prvi rival biće Aleksandar Kovačević, američki igrač srpskog porekla, 114. na ATP listi.

11.20 - Pratite uz Informer.rs meč između Novaka Đokovića i Aleksandra Kovačevića u prvom kolu Rolan Garosa.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Milinković: Puna podrška predsednicima Vučiću i Dodiku u borbi proriv sramne rezolucije o Srebrenici!
Politika

Milinković: Puna podrška predsednicima Vučiću i Dodiku u borbi proriv sramne rezolucije o Srebrenici!

Ovih dana smo svedoci žestokih pritisaka na Srbiju, Republiku Srpsku i srpski narod. Ipak, ovaj put su ti pritisci mnogo perfidniji, a samim tim i opasniji. Pod maskom kulture sećanja, pokušava nam se udariti žig genocidnog naroda. Zato smatram da mi Srbi nemamo pravo na ćutanje. Podrška predsednicima Vučiću i Dodiku, u borbi za nacionalno dostojanstvo i nacionalni opstanak, potrebnija je nego ikada, saopštio je načelnik opštine Gacko dr Ognjen Milinković.

21.05.2024

13:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija