• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.06.2023

16:03

SVETLA BUDUĆNOST! Dejan Vranješ i Tatjana Ječmenica složni: Olga Danilović će biti bolja od Jelene Janković i Ane Ivanović!

reuters

Tenis

SVETLA BUDUĆNOST! Dejan Vranješ i Tatjana Ječmenica složni: Olga Danilović će biti bolja od Jelene Janković i Ane Ivanović!

Podeli vest

Olga Danilović (22) ima potencijal da bude najbolja srpska teniserka svih vremena, uspešnija od Ane Ivanović i Jelene Janković, poručuju za Informer Dejan Vranješ i Tatjana Ječmenica!

Nekadašnji Anin trener Vranješ smatra da bi Olga mogla da osvoji nekoliko grend slem titula, dok Ječmenica dodaje da ćerka bivšeg košarkaša Predraga Saše Danilovića ima sve predispozicije za vrhunske rezultate.
Mlada srpska teniserka je u subotu ispala u trećem kolu Rolan Garosa od Tunižanke Ons Žabur, trenutno sedme teniserke sveta (6:4, 4:6, 2:6), ali se od Danilovićeve očekuju još bolji rezultati i uspešniji turniri. Najbolje rezultate u srpskom ženskom tenisu dosad su zabeležile Ivanovićeva, koja je 2018. osvojila Rolan Garos i stigla do prvog mesta na VTA listi, kao i Jankovićeva koja nema grend slem trofej, ali je na kratko bila prvi reket sveta.

Nije iznenađenje

Dejan Vranješ smatra da odličan rezultat Olge Danilović u Parizu nije iznenađenje i veruje da će ona uskoro osvojiti grend slem.
- Olga je uvek bila potencijal, ali sada se vidi zrelost i stabilnost u njenoj igri. Mnogo je napredovala. Treće kolo Rolan Garosa je sjajan uspeh, ali nije iznenađenje. Apsolutno sam siguran da je ona sposobna za osvajanje više gren slemova, ona to može! šteta je što se već to nije desilo, ali ja očekujem ozbiljne rezultate do kraja ove godine. Poznajem je veoma dobro, ali govorim potpuno objektivno. Verujem da može do prve pozicije na VTA listi - rekao je Vranješ.
Srpska teniserka, koja je dodatno zaintrigirala javnost priznanjem da je u emotivnoj vezi sa slovenačkim golmanom iz Atletiko Madrida Janom Oblakom, odavno važi za veliku nadu ženskog tenisa. Olga je međutim imala dugu pauzu uzrokovanu povredom i virusnom infekcijom početkom 2022. koja ju je udaljila od tenisa.

Foto: Starsportphoto

Dejan Vranješ

Ogroman pritisak

Nekadašnja teniserka i selektorka Fed kup reprezentacije Srbije, Tatjana Ječmenica, ističe da se Olga od prvog dana susrela sa ogromnim pritiskom.
- Treće kolo Rolan Garosa je super rezultat. Olga je teniserka u rangu Ane Ivanović i Jelene Janković, oduvek je imala fantastične fizičke predispozicije i talenat, ali joj je bilo jako teško na psihološkom planu. Uvek se stvara ogroman pritisak kada su očekivanja sredine velika, a od nje su se očekivale velike stvari od samog početka karijere. To je zaista veliki teret, ali se ona s njime sjajno nosi, vidi se da je radila na tome. Ako ovako nastavi, može da bude u vrhu VTA liste i od nje se očekuje gren slem titula, mada je teško u tenisu bilo šta prognozirati. Individualan je sport i previše stvari utiče na uspeh i igru pojedinca - odmerena je bila Ječmenica.

Foto: Starsportphoto

Tatjana Ječmenica

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija