• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. R.

23.03.2024

14:09

Srpsko čudo gazi redom! Imamo li napokon Aninu i Jeleninu naslednicu!?

profimedia

Tenis

Srpsko čudo gazi redom! Imamo li napokon Aninu i Jeleninu naslednicu!?

Podeli vest

Debitanski nastup na fjučersima mlada srpska teniserka Luna Vujović (14) obeležila je plasmanom u finale turnira u Antaliji. Ona je savladala 706. teniserku sveta Anastasiju Zolotarevu sa 2:0 (7:6 (5), 7:6 (4) za dva sata i 19 minuta.

Srpska teniserka je gubila 3:0 u prvom setu, ali se vratila brzo u igru, da bi na 6:5 servirala za set. Ipak, Zolotareva pravi brejk i odlazi se u taj-brejk, koji Luna rešava u svoju korist 7:5.

Gubila je Srpkinja u drugom setu 1:4 sa dva brejka zaostatka, dva puta je servirala Zolotareva za set na 5:4 i 6:5, ali Vujovićeva se ponovo vratila. Izborila je novi taj-brejk i relativno lako ga dobila 7:4.

Za titulu će u nedelju igrati protiv Denislave Gluškove iz Bugarske, trenutno 726. teniserke sveta. Srpkinja će kao kvalifikantkinja, na prvom fjučersu u karijeri igrati za profesionalnu titulu.

Foto: profimedia

 

 

Ako je osvoji, biće tek druga devojka rođena 2009. sa WTT krunom, posle Francuskinje Ksenije Efrimove, koja je slavila u Tunisu u decembru prošle godine.

Ujedno, osvajanjem titule Vujović bi postala najmlađa Srpkinja koja je došla do WTT titule sa 14 godina i 244 dana, od 1994. godine kad se beleže podaci.

Sa 15 godina to je polazilo za rukom Tatjani Ječmenici u Nemačkoj (25.000) 1994, Aleksandri Krunić u Prokuplju (10.000) 2008, Ivani Jorović u Egiptu (10.000) 2012, Katarini Jokić u Hrvatskoj (10.000) 2014. i Olgi Danilović baš u Antaliji (10.000) 2016. godine.

Lana Vujović je evropska prvakinja i šampionka Vimbldona u uzrastu do 14 godina i moraćemo da se strpimo da vidimo hoće li Srbija napokon dobiti dostojnu naslednicu Ane Ivanović i Jelene Janković, nekadašnjih prvih teniserki sveta.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija